• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yaptığı iftira

Yani anlattıklarınızın üzerine buradaki insanların yorumlarını okudum da, şaşakaldım inanın. Söylenen söz doğruymuş ki, 'kadının en büyük düşmanı yine kadınmış'. Yani ben anlattıklarınızdan, sizin tarafınızdan hiçbir kötülük sezmedim, ben de sizin gibi kayın ailesi için kendini paralayan saf gelinlerdendim. Sonucunda psikolojik şiddete de sustum sustum, artık hakkımı savunduğumda da beni herkese çok farklı anlatmış kayınvalidem. Yapmadığım şeylerle söylemediğim sözlerle itham etmiş. Ben hakkımı helal etmiyorum. Siz de hakkınızı helal etmeyin, kocanız doğru olanı yapıyormuş zaten. O insanlardan uzak durun, çoluğunuzu çocuğunuzu da koruyun öyle insanlardan. İster babannesi olsun ister halası ister teyzesi. Kötü niyetli kimse aile içinize giremesin.

Savunduğunuz konulara da katılıyorum. Hiçbir abartı yok. Kayın ailenizden ilgi görmek isteyebilirsiniz, hele bir de gebeyken bunu istemeniz son derece normal, ki siz yağa bala batırmalarını da istememişsiniz, sadece bi nasılsın kızım, deseler size yetecekmiş.

Benim esas takıldığım nokta, buradaki üyelerin bu kadar öfke ve kinle dolu olması, sizin canınızı yakan bir mevzuya böyle alaycı, sert, kaba ve eleştirel yaklaşmaları... Çok tuhaf, bu site aslında kadınların birbirinden destek görmesi, yalnız olmadığını hissetmeleri, sorunlarına bi fikir öneri almaları için kurulmuş bir site.

Sanırım amacını aşmış ve saçma sapan bi eleştiri yuvasına dönüşmüş... Çok üzücü.
Kac kere ayni konuyu acmis okuyoruz anlamiyoruz yani suc bizim mi ? Ben de şeyi anlamiyorum yani kayin ailesi sorunlari baazilarinin hiiic bitmiyor. Surada kv ile 5 dk lik mesafede oturuyoruz daha bir kere tartismadik. Sinir ve mesafe oldugu surece boyle salak sacma olaylar gundeminizde olmaz. Yani ne munasebet kv yi polise sikayet etmek sen beni aramadin diye hesap sormamak. Sen de onu aramazsin olur biter. Zibilyon kere konu acilacak seyler mi hayatta ne buyuk dertler var ya. Birakin su kayin aillerinizi

Bir dk kendilerine gelince her şeyi beklemeyi bilirler gelinlerini aramayı bilmezler kusura bakmasında hamile gelinlerini eşi yokken eşşek gibi aramak sormak hatta evine gidip ziyaret etmek zorundalar.Bunları yapmayan benden de bir halt beklemesin bi zahmet.Ne güzel dünya bana gelince yapmak zorunda değiller ama ben her şeyi takip etmek zorundayım yok öyle bir dünya

Ben hamileylen eşim y.dışına girmişti beni de aramadılar insan yok sayılmış hissediyor hepsini vurdum yüzlerine ama kendilerine gelince öyle ince öyle hassaslar ki sanki her şeyi ben yapmak zorundayım hadi ordan

Arkadaşlar merhaba eşim şehir dışına gitti bende kuzenimle kalıcam bir küçük çocuğum var hemde hamileyim zorlu bir hamilelik var düşük riskimiz mide bulantısı gibi. Eşim ı anne babası yolda gitti mi diye arıyorlar sürekli bir de kayınpederim ın bana mesaj atmış kızım kocan yolda daha gidiyor varmamış vs diye. Bende bi sinirlendim kocamın bana niye haberini veriyorsunuz Bende telefon yok mu diye düşündüm. Ve üzüldüm hamileyim tekim kuzenim olsada yanımda beni de bi arayın dimi yani..neyse eşim bir kaç gün içinde geldi ve gittik oturmaya. Oturduk hemen oğluna soruyor naptın ne ettin oğlum nasıl geçti diye. Daha bir kere beni merak edip hamileliğimi sormadı sormasın tamam ama bi kaç gün yalnızım sadece eşim yokken bi halımı hatrımı sor. Dimi neyse işte.bende dedim mesaj atıp oğlunuzu yolda olduğunu yazıyorsunz beni niye arayıp nasılsın kızım demiyorsunuz öbür gelinler ın olsa yapardın dedim vayy kadın olay bekliyormuş yok biz senden neler çektik demeye başladı bana ahlaksız dedi çok üzüldüm ben sana ahlaksız lık bişey yapmadım duygusal anımda bi nasılsın sormanızı bekledim eşim yok diye dedim çok ayıp ahlaksız lık ben ne yaptım size bu zamana kadar dedim gidiyorum ben dedim aldığım oğlumu eşim ilk gitmek istemedi otur lütfen dedi sonra annesi ileri gitti ağır konuştu. eşimde sinirlendi anne sana sadece niye aramıyorsun uz dedi olayları başka yere çekme dedi he kocacım anladın dedim neyse.bende sinirlendim baya iş büyüdü çocuğumuzu aldık çiktk fakat insan yerine anne yerine koyduğu ma pişman ı'm ben oraya aç lık için yemek yemek için gitmiyorum ki kapısını her hafta açarız ne olur du bana da hal hatır sorsan ama suç bende neyse bi kaç gün sonra kayınpeder ı'm babamı arayıp kızınız kayınvalidesine bana şerefsiz demiş(o ortamda peder yoktu) babam sinirlenmiş benim kızım demez demiş kızmış kapatmış eşim öğrendi aradı onları iftira atma anne ben vardım yanında öyle bişey demedi kaynanam bağırmış sen o gün karın ı haklı çıkardın onu tuttun beni rezil ettin onu haklı çıkarıp götürdün demiş. İftira atmayın karıma demiş sizde gelmeyin bizde gelmeyiz size demiş ama saygın bi ailenin evladıyım böyle yetişmedim zoruma gidiyor eşimi üzmek istemiyorum o benim arkamda başkası olsa durmazdı o durdu. Fakat ahlaksız dedi eşim şahit polise bile vermek istedim ama eşim için yapmıyorum. Ama kendi 2 torun bir evlat kaybetti beni boşver ben el kızıyım ama insan evladı için böyle oyunlar yapmazdı ne yapmam gerekiyor sizce
Uzak dur arama sorma kapısına gitme. Midem bulandı. Çirkefleşcek yer aramış. Oğluna yaranıp seni nasıl b*kluyacak onu düşünüyor senin sorduğunn soruya bahane bulamadı eşinde haklı olarak arkanda olunca sapıttı demek.

Doğum gerçekleşene kadar gitme. Stressten uzak dur düşük tehlikesi varmış kafana takma eşin arkanda ve gerçeği biliyor bu sana yeter de artar bile. Yalnız kaldığında annenler yakınsa oraya git evde durma bence.

Bu ne saçma olay ya. Ben anlamadım sizi aramak zorundalar mı?
Değiller mi aramak zorunda? İnsanlar bu kadar birbirine beklentisiz mi yaşıyor gerçekten.
Ben bu aramak zorunda değil, çocuğuna bakmak zorunda değil, evlenirken yardım etmek zorunda değilleri bir türlü anlamıyorum. İnsanın bir yerle aidiyet kurabilmesi için tam da böyle zamanlarda desteğe ihtiyacı yok mu?
Kayınvalide olmayı bırakın, komşunuza bile sorarsınız. Ve gelmeyince sitem edersiniz.
İlişkiler zorunluluk çatısı altında değerlendirilirse elbette kimse bir şeyi zorla yapmasın. Ama asgari insani şeylerde de buluşalım

Back
X