• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yaşadığı şehire Taşinıyoruz

littlecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
322
2
46
Diğer
Eşimin işi dolayısıyla kaynanamın yaşadığı şehre taşınıcaz allah kısmet ederse.Sizlerden tavsiye istiyorum aynı şehirde yaşayacağız eşimle de konuştum merak etme ben karıştırtmam kimseyi diyor şuanki hayatımızdan farklı olarak haftada biriki defa ekstra annemi görürüz en fazla diyor.Ben nelere dikkat etmeliyim nasıl başlarsa öyle gider ya..Bu arada kaynanamın evlenmeden önce çok müdahale ettiğini huzursuzluklar çıkardığını söylemeliyim ama evlendikten sonra pek bişeyini görmedim ona kızgınlıklarım var ama eskisi gibi alınmıyorum ve sallamıyorum artık.Yine de aynı şehirde yaşamak nasıl olucak diye de merak ediyorum sizlerden tavsiye alayım deim kızlar :)

Son düzenleme:
Eşimin işi dolayısıyla kaynanamın yaşadığı şehre taşınıcaz allah kısmet ederse.Sizlerden tavsiye istiyorum aynı şehirde yaşayacağız eşinle de konuştum merak etme ben karıştırtmam kimseyi diyor şuanki hayatımızdan farklı olarak haftada biriki defa ekstra annemi görürüz en fazla diyor.Ben nelere dikkat etmeliyim nasıl başlarsa öyle gider ya..Bu arada kaynanamın evlenmeden önce çok müdahale ettiğini huzursuzluklar çıkardığını söylemeliyim ama evlendikten sonra pek bişeyini görmedim ona kızgınlıklarım var ama eskisi gibi alınmıyorum ve sallamıyorum artık.Yine de aynı şehirde yaşamak nasıl olucak diye de merak ediyorum sizlerden tavsiye alayım deim kızlar :)

bende ilk olaak başka bi şehirdeydim ama artık yakın bi mesafedeyiz.....biraz resmiyet ve mesafe herzamn iyidir helede önceden çıkardığı huzursuzluklar varsa ....

ya bir takım yaşanmışlıklar var ama çok şükür eşim şuana kadar annesinin lafıyla beni kırmadı ben ne istersem onu yaptı o yüzden içim rahat tabi ama yine de dikkatli davranmak istiyorum

Eşimin işi dolayısıyla kaynanamın yaşadığı şehre taşınıcaz allah kısmet ederse.Sizlerden tavsiye istiyorum aynı şehirde yaşayacağız eşimle de konuştum merak etme ben karıştırtmam kimseyi diyor şuanki hayatımızdan farklı olarak haftada biriki defa ekstra annemi görürüz en fazla diyor.Ben nelere dikkat etmeliyim nasıl başlarsa öyle gider ya..Bu arada kaynanamın evlenmeden önce çok müdahale ettiğini huzursuzluklar çıkardığını söylemeliyim ama evlendikten sonra pek bişeyini görmedim ona kızgınlıklarım var ama eskisi gibi alınmıyorum ve sallamıyorum artık.Yine de aynı şehirde yaşamak nasıl olucak diye de merak ediyorum sizlerden tavsiye alayım deim kızlar :)

çok sık görüşme eğer en baştan çok sık görüşmeye izin verirsen sonra suyu çıkar görüşmek istemediğindede kötü gelin olursun söyleyim mesafeyi koru yeterli haftada 1 görüşün o kadar öyle olunca 1 hafta gitmediğinde bak gördünm gelin oğlumu bizden çekio gelmek istemiolar oluo o da ayrı alıştrma yani evine çok sık davet etme sonra davet etmedende gelirler sonra buraya gelir kaynanam bir rahat vermio die yazarsın

Benim gerçek manada bir k.validem yok, önce onu belirteyim. Yani benim yorumum belki çok doyurucu gelmeyebilir sana.
Ama ben de bir dönem k.valideme yakın oturdum. Kendisi eşimin üvey annesi.
Bize geldiklerinde çok iyi ağırlardım, kendimi yoracak derecede. Bu benim vazifem haline geldi. Sonra istesende vazgeçemiyosun. Yani baştan çok hamarat gelin şeklinde olmamak gerek bence. Bu bir.
İkincisi bana geldiğinde sürekli evimi didiklemeye çalışırdı, dolabımı açar mesela kıyafetlerimi düzeltmeye çalışır. Yardım edecek güya. Hiç bişey bulamasa askıların niye biri ters biri düz duruyo diye uyarmaya kalkışırdı. Ben sonra açıkça söyledim sıkıntımı, ondan yardım istemediğimi vs. Belki bunu en baştan yapmak lazımdı. Yani mesela masyaı toplarken, bulaşıkları toplarkebn vs "kendi işimi kendim yapmayı severim" deseydim en başta, belki olay bu boyuta gelmezdi.

Yeni iş ve eviniz hayırlı olsun bu arada.

Ben evli degilim. Ama cevremde gordugum ve burda okudugum kadariyla ogrendiklerimden soyluyorum. Bence evlilikte huzurlu olmanin 1. kurali esinin ailesine saygili olmaktan gecer. Ben, bu konuyu acarak senin ne tur yorumlar alabilecegini az cok tahmin edebiliyorum. Esinin ailesinden hic kimseyi alt etmek istercesine davranmayacaksin, durup dururken aman kendimi ezdirmiyim komplekslerine de girmeyeceksin, evleriniz yakinsa gelip gitme cok olur, hic de almiyim, cagirmiyim, aman hergun gelmesinler gibi dusuncelere girme. Daha hicbirsey bilmiyorsun, onlar belki zaten sana mesafeli olacaklar, belki hergun zaten gelmeyecekler. Bunlari bilmeden kendini sartlandirma. Onyargili olma. Zaten esin, senin huzurunu bozacak davranislara izin vermiyorsa hicbirseyi dert etme. Bence bu olaya bir aile birlesimi gibi bak, basin sIkistiginda yardimina kosacak aile yakininda, herhangi bir tarafin yardima ihtiyaci oldugunda otekiniz kosabilir. Yani, olaya pozitif bakmalisin. Sonrasini henuz dusunme.
Ben baskasinin davranislarina hep iyi niyetle bakan bir insanim. Sana da oneriyorum, butun islerim bu yuzden midir nedir yolunda gider.

bende kayınvalıdemın yasadıgı sehıre 40 dk kadar yakın bır sehıre tasındım esımın tayını dolayısıyla.bende sızın gıbı cok korkuyordum huzursuz olurum falan dıye.aynı sekılde benımde evlenmeden once sorunlarım olmustu 1 ay oldu tasınalı ılk defa gecen hafta geldı 2 gun kaldı cok resmıyım ben mesafeyı hep koruyorum.o yuzdende bır sorun yasamadım.umarım hep boyle gıder....
sana tavsıyem her zaman resmıyet en ıyısı.o zaman herhangı bır seye karısamaz.cunku resmısınız cekınır dıye dusunuyorum ıns bır sorun yasamazsın hıc kafana takma ben bunları dusunurken uzuntuden bebegımı dusurdum.o yuzden sunu anladım kı hayat bos ınsanlar ne dertlerde ugrasıyor bızımkısı kayınvalıde olsun....

bir kere aynı şehir bile olsa mesafeli bir yerden ev tutun...
sonra mesafeli bir ilişki tutturun:)
sorunlarınızı sakın paylaşmayın...
havadan sudan olsun muhabbetiniz...

Asla mesafenizi bozmayın.Ne olursa olsun mesafeli olmak aile içine karışılmasını engeller.
Ve uyanık olun her konuda.Önceden karışmışsa size yine karışır...

Benim gerçek manada bir k.validem yok, önce onu belirteyim. Yani benim yorumum belki çok doyurucu gelmeyebilir sana.
Ama ben de bir dönem k.valideme yakın oturdum. Kendisi eşimin üvey annesi.
Bize geldiklerinde çok iyi ağırlardım, kendimi yoracak derecede. Bu benim vazifem haline geldi. Sonra istesende vazgeçemiyosun. Yani baştan çok hamarat gelin şeklinde olmamak gerek bence. Bu bir.
İkincisi bana geldiğinde sürekli evimi didiklemeye çalışırdı, dolabımı açar mesela kıyafetlerimi düzeltmeye çalışır. Yardım edecek güya. Hiç bişey bulamasa askıların niye biri ters biri düz duruyo diye uyarmaya kalkışırdı. Ben sonra açıkça söyledim sıkıntımı, ondan yardım istemediğimi vs. Belki bunu en baştan yapmak lazımdı. Yani mesela masyaı toplarken, bulaşıkları toplarkebn vs "kendi işimi kendim yapmayı severim" deseydim en başta, belki olay bu boyuta gelmezdi.

Yeni iş ve eviniz hayırlı olsun bu arada.

aaaaa kader arkadaşım sendemi üvey kayınvalide madurusun aynı durum bendede oldu ben ilk günden beri söylüodum ama anlamıodu en sonda kavga ettik ben kimsenin hizmetçisi değilim herkes kendi işini kendi yapsın benm evimde bana özeldir düzenim kuralım bana aittir dedm ve çok uzun zamandır görüşmüyoruz

evet mesafeliyim her zaman ve o şekilde devam edecek.
Ne planlarıma ne aldığıma ettiğime eşim dışında kimseyi karıştırmadım karıştırmam da..
Şimdi ilk etapta sık gelin diye ısrarcı olabilir onunla nasıl başedecem diye düşünüyorum zaten sık arar sorar hergün onunla görüşecek değilim eşime de söyledim hergün annene yemeğe gideme mkusura bakma dedim annesinin beklentisi var sanıyorum bana gelirsniz yemeğe diye..Daha evi bile nerden tutacağımız belli değil ben çok yakın istemiyorum zaten tayinim hangi okula çıkarsa okulun güzergahına göre ev tutcaz

aaaaa kader arkadaşım sendemi üvey kayınvalide madurusun aynı durum bendede oldu ben ilk günden beri söylüodum ama anlamıodu en sonda kavga ettik ben kimsenin hizmetçisi değilim herkes kendi işini kendi yapsın benm evimde bana özeldir düzenim kuralım bana aittir dedm ve çok uzun zamandır görüşmüyoruz

Elden gel arkadaşım:-))
Öz oğlunun evine haftada 2 defa temizlik yapmaya gider. Sonra da gelini için "öyle titiz ki, evi bal dök yala şeklinde" der sağda solda:-))

Elden gel arkadaşım:-))
Öz oğlunun evine haftada 2 defa temizlik yapmaya gider. Sonra da gelini için "öyle titiz ki, evi bal dök yala şeklinde" der sağda solda:-))

allahtan bizimkinin çocuğu yok olmasında mahvoluruz iyice
kayınvalidesinden şikayetçi olan arakadaşlar çok azda olsa şükredin üvey kayınvalide hepsinden beter

BENİMDE KAYINVALIDEM ÜVEY.
gerçekten üvey çok faklı.

arkadasım mademki öncedende karışıyordu fazla gelıp gitme.
kendını yorma.pek içli dışlı olma.
özelini anlatma.
evinizi fazla yakınından tutmayın.

Back
X