Kayınvalidemle aynı apartmanda oturacağım sorun yaşamak istemiyorum.

littlecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
322
2
46
Diğer
Kızlar kaynanam biraz bilmiştir zamanında yani nişanlıyken sorunlar yaşadık ancak evlendikten sonra bazı patavatsız lafları dışında bana bir zararı ya da etkisi olmadı.Onun oturduğu apartmanın bikaç kat aşağısına taşınıyorum.Kendisi şuan çok yardımcı hatta maddi olarak ta yardımcı olucak kirada.Arada ona yemeğe çıkarız diyor eşim sorun yaşamanıza müsade etmicem rahat ol diyor.Ben de olumlu bakıyorum.Yine de siz değerli kk kadınlarından tavsiyeler alayım baştan tavrımı koymak açısından yararlı olur diye..

sonraki gelişmeler son sayfada herşey berbat huzurum kalmadı

Son düzenleme:
Kesinlikle tavsiye etmiyorum bende aynı binadan oturuyorum bende eşimde çok pişmanız bu durumdan. rahat davranamıyorsun kavga bile edemiyosun komşular çıkıp yetiştiriyor. evden dışarı çıksan seni yukardan bazı gözlerin takip ettiğini biliyosun ve tedirgin oluyosun gelmesen gitmezen gelmedi oluyo misafirlerin sorun oluyo kısacası göze batıyosun gözden ırak gönülden ırak misali en güzeli

Sen sOrun yasamak istemiosun da cnm bakalim kaynanacigin da istemio mu...:1:insallah yasamazsiniz cnm yasarsan kiraymis zaten cikarsin nolcakki

Çok fazla muhatap olmayın. Önlem alacağım diye de tavırlı olmayın. Yani ölçülü. ne çok samimi ne de uzak olun.

sakın sakın oturma,aynı apartmanda otur bak iyilik kalıyormu
ben yıllarca çektim,sen çekme
pişman olursun
ılımlı eşin bile değişir söyleyeyim

Kesinlikle tavsiye etmiyorum bende aynı binadan oturuyorum bende eşimde çok pişmanız bu durumdan. rahat davranamıyorsun kavga bile edemiyosun komşular çıkıp yetiştiriyor. evden dışarı çıksan seni yukardan bazı gözlerin takip ettiğini biliyosun ve tedirgin oluyosun gelmesen gitmezen gelmedi oluyo misafirlerin sorun oluyo kısacası göze batıyosun gözden ırak gönülden ırak misali en güzeli

Arkadaşa katılıyorum bende kayınvalidemin üstünün yanında oturuyorum. Evde ne olup bitiyosa kim girip çıkıyosa karşı komşum sayesinde dakikasıyla yetiştiriyor. kavga bile edemiyoruz gerçekten. gelmessen adı gelmedi oluyo ya düşünmüyolarki bu kadın çalışıyo. Alışveriş yaparım eve gelirken poşetleri birbiri içine saklar az göstermeye çalışırım çünkü mutlaka görür ve sorar ne aldın diye. Bıktım artık bu durumdan. eğer huzurun bozulmasın istiyosan oraya taşınma derim arkadaşım bunları yaşamış biri olarak sana tavsiyemdir:52:

canım haklı olabilirsin bunları ben de düşündüm ama kimseye hesap vermem misafir konusunu da söyledim eşime..ben her dk ya da her gün uğrayamam annene dedim ha oldu da bunu sorun yaptı veririm cevabını..kaygılarım var tabi ama o binaya taşınmamızın en büyük sebebi bulunduğu yer çok merkezi ve sosyal br yer olması..başka yerden ev bulamadık:(

herkes sorun yaşamak istemıyor ama maalesefkı yaşıyor , yaşıyacaksında..
bak şimdiden tedirginsin.evlenınce acaba kızdımı? alındımı? falan dıye diken üstünde duracaksın.
gerçi bu konuyu acarken nasıl cevapların gelecegını,
çoğu kişinin hayırr aslaa yapma dıyecegını tahmın etmişsindir.
her ne kadar mesafe koyacagım gidip gelemyecegım, şunu şöyle yaparım bunu boyle deyip
plan yapsan bile, eşinle konuşsan bile olmuyor şekerim..
ne kadar merkezi bi yer olursa olsun başka evmi bulamadın be kardeşim...

herkes sorun yaşamak istemıyor ama maalesefkı yaşıyor , yaşıyacaksında..
bak şimdiden tedirginsin.evlenınce acaba kızdımı? alındımı? falan dıye diken üstünde duracaksın.
gerçi bu konuyu acarken nasıl cevapların gelecegını,
çoğu kişinin hayırr aslaa yapma dıyecegını tahmın etmişsindir.
her ne kadar mesafe koyacagım gidip gelemyecegım, şunu şöyle yaparım bunu boyle deyip
plan yapsan bile, eşinle konuşsan bile olmuyor şekerim..
ne kadar merkezi bi yer olursa olsun başka evmi bulamadın be kardeşim...:37:

canım haklı olabilirsin bunları ben de düşündüm ama kimseye hesap vermem misafir konusunu da söyledim eşime..ben her dk ya da her gün uğrayamam annene dedim ha oldu da bunu sorun yaptı veririm cevabını..kaygılarım var tabi ama o binaya taşınmamızın en büyük sebebi bulunduğu yer çok merkezi ve sosyal br yer olması..başka yerden ev bulamadık:(

hesap vermem olmuyor işte canım herşeyin göze batıyor. buda eşinle mutsuz olmana neden oluyo elinde imkanın varken ben yaşamış biri olarak vazgeç derim. Tabiki herkes aynıda değildir belki kayınvaliden gerçekten iyiniyetli biridir ve seni kızı gibi görüyordur mutlu olursun yani göreceli bir durum ama yaşanmışlıklara bakarsan çoğu gelin bu olaydan muzdarip.

4yıldır altlıüstlüyüz ve olmuyo olmuyo sen nekadar iyi olursan ol eşin suratı asık olsa karınla kavgamı ettin die adamı sıkıştırıyo kenara ayrı olun kafan rahat olsun enbasiti bütün gün evde niye tek oturuyon çık annemle sohbet et sanki işin gücün yokmuş kafa dinlemek isteyemezmişin gibi

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hazır taşınmamışken başka bir ev bul. Bende aynı apartmanda otuyorum. Bizim ev babasının olduğu için maleseef oturmak zorundayız.
Pazar günü gezmeye gidicez laf eder.
Kavga ederiz hemen yukarı çıkar. sonra onada herşeyi anlatmak zorunda kalırız.
Elimde torba görse mutlaka içine bakmak ister. Kendime ait birşey aldığım zaman büyük kol çantam var onun içine koyarım.
Bize misafir geldiği zaman kendine dert yapar. Ay ne yemek yapsak falan diye konuya dahil olur.
Evde pişen her yemeği bildiği için onada vermek zorunda kalırım çünkü bütün apartman yemek kokar.
Ailemden birisi misafirliğe geldiği zaman mutlaka oda gelir.
Artı görümcemde aynı binada onun derdide hiç bitmez.
Kocasından boşandığı için hep bizimle gezer. Haftasonu bizdedir. Sürekli hizmet bekler.
İyilerdir ama kendi ailem bile olsa yakın oturmak hiç iyi değil. Düşünsene balkona çıkıp rahat rahat sigaranı bile içemiyorsun.
Bıktım artık bunlardan. Allahım bize bir ev kısmet etsede çıksak.

Sende bunları yaşamak istemiyorsan ASLA VE ASLA DERIM.

bencede kesinlikle böyle bir hata yapmyın.nkadar iyi olsanda sorun yaşarsınız.yakın oturunca gitmesen gitmedi gelmedi diye problem olur. gitsen içli dışlı olusun.bu durumdada insan yeri geliyor kendi annesiyle bile sorun yaşayabiliyor zamanla. kaldıki kayınvaliden.herşeyi batar.yani öyle nasıl bir tavır takınsam tavsiyeleri yerine evini başka biyere taşı derim.

ay beni bitirdiniz yahuu..vazgeçmem mümkün değil tuttuk evi..inanmıcaksınız ama gerçekten ev bulamadık benim ailem zaten uzakta kırk yılda bir geliyorlar ona da karışırsa artık yuh..Evet konuyu açarken bu cevapların geleceğini tahmin ediyordum da iyi yönleri söyleyenler de olur diyordum yanılmışım..Mesela çocuk düşünüyoruz ona baktırcaz mesela şuan kayınvalidem tutacağımız evi temizliyor bir yardımcıyla beraber...evet kaygılıyım sorun yaşayan çok hatta kime söylediysem aman aman sakın dedi ama mecbur kaldık biraz da ev yok ve biz taşınmak zorundayız eşimin işi orda benim de tayinim orda..

Aynı binada oturduğunuzda..

Eşinizle bi yere gittiğinizde mutlaka sizi merak eden birileri olucak nereye gitti naptıı haberledi olucak tabiki
Çocuğunuzu bir başınıza büyütemiceksiniz istediğiniz gibi olmıcak bu
Kırılsanız surat asamıcaksınız çünki her gün yüz yüze bakıcaksınız aile arası küslük olmas..
çat kapı giren çıkan olur rahat edemiceksiniz
misaifr gelse kaynananıza çıkmak zorunda kalıcaksınız çağrılcaksınız..
bayram öncesi temizlik vs yardım edersiniz artık siz öle evde kapınızı örtüp oturmucaksınız heralde..
Misafir felanda gelcek olsa bi işin ucundan tutarsınız artık..
Evde eşinizle tartıştınız! olağan bişi bu mutlaka olucak sesinizi hep kontrol etmek zorundasınız yada suscaksınız..
bla
bla
bla
böyle dolarrr , taşar giderrr uzarrr da uzarrrrr burdan kars a yol olurrr anlıcanız

Son düzenleme:
Sanırım cevap verenlerin aksine memnun olduğumu söyleyen ilk gelinim .:nazar:Allah nazardan korusun .Annemin üç oğlu var ben gelince gelini değil kızı oldum zaten sima olarak da bizi çok benzetip anne kız sanarlar.
Aynı binada yani babamın evinde oturuyoruz yani taşınıp kiraya çıkmayı hiç düşünmedim.Çok şükür ki iyi yanlarını çok gördüm bazen sıkıntılarda oldu ama onları görmek duymak istemedim nitekimde mutluyuz.
Zor bi hamileleik yaşadım 6 ay boyunca istifralarla geçti annem saolsun aşşağıdan bana hep yemek taşıdı .Hastalandım beni acile yetiştirdi.Doğuma girerken benimle birlikte ağladı elimi sımsıkı tuttu.
Bebeğim oldu başımdaydı kızımın uyutmadığı gecelerde alıp aşşağıya götürdü sen yat uyu annecim dedi.Hatta şu anda bile biraz dinlenip yemek yemem için aldı ve uyuttu bende biraz nefes aldım.
Bebeğim çok huysuz ve yeni doğum yaptım oruç tutamıyorum bu yüzden sahura beni uyandırmıyorlar ve eşimde annesinde yemeğini yiyor.
Ben kızımla yorulduğum için iftarlıklarıda o hazırlıyor ve hep beraber yemek yiyiyoruz.Bazen çok canım sıkılıyo sağıp sütümü bırakıyorum eşimle dolaşmaya çıkıyoruz.Allah ondan razı olsun kendi annem uzakta ama kayınvalidem yakınımda ve en büyük yardımcım.
Bence sizde iyi yönlerinden bakın yorgun eve geldiğinizde sıcacık yemek hazır olur oturup yersiniz.Hasta olur bi tas çorba içersiniz.canınız sıkılır dertleşirsiniz.Umarım mutlu olursunuz:)
:16:

Son düzenleme:
ay beni bitirdiniz yahuu..vazgeçmem mümkün değil tuttuk evi..inanmıcaksınız ama gerçekten ev bulamadık benim ailem zaten uzakta kırk yılda bir geliyorlar ona da karışırsa artık yuh..Evet konuyu açarken bu cevapların geleceğini tahmin ediyordum da iyi yönleri söyleyenler de olur diyordum yanılmışım..Mesela çocuk düşünüyoruz ona baktırcaz mesela şuan kayınvalidem tutacağımız evi temizliyor bir yardımcıyla beraber...evet kaygılıyım sorun yaşayan çok hatta kime söylediysem aman aman sakın dedi ama mecbur kaldık biraz da ev yok ve biz taşınmak zorundayız eşimin işi orda benim de tayinim orda..

iyi yanları da olabilir. Mesela akşamları yemek için kayınvalidenlere gidebilirsiniz ki gerçekten önemli yemek yapma derdinden kurtulabilirsiniz. Dediğiniz gibi çocuklarınıza bakar ilgilenirler. Her insan bir değil belki sizin kayınvalideniz anlayışlı bir insandır bunu yaşamadan bilemezsiniz en iyisi ön yargılı düşünmeyin.Hem daha evinize yerleşmeden evinizi temizlemeyebaşlamış. Art niyetli olsa umursamazdı.

Back
X