Kayınvalideniz yaptığınız yemekleri beğenip yer mi?

panikyou

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
157
12
118
İzmir
Arkadaşlar merhaba
Benim sıkıntım kaynanamın hareketleri.Her hafta sonu bizdeler.Fenerbahçe nin maçına biz davet ediyoruz neyse konu bu değil zaten ben her haftasonu bizde oldukları için elimden geldiğince ikramlarda bulunmaya çalışıyorum.Geçen hafta yaptığı hareket canımı çok sıktı kek yapmıştım tabakta birsürü şey olmasına rağmen ilk benim yaptığım kekten bir lokma alıp hıı bunun unu çok gelmiş deyip kenara atıp daha sonra da eşine vermesi benim çok acaibime gitti.Ben annemden gördüğüm böyle olduğu için kime gidersem gideyim benim için uğraşılmış çirkin de olsa yemeye çalışırım .Bu her hafta ne yapsam bir bahane buluyo diğer gelini 5 kere bile oturmaya çağırmamışken ben her hafta maçı izlesinler deyip çağırıyorum birde ikram yapıyorum her seferinde aynı şeyi yapıo.Bende normalde böyle çocukça hareketlere cevap vermem o kadar sinir oldum ki bende onun yaptığı köfteyi yemedim.

Sizin kayınvalideniz nasıl kızlar yaptığınız ikramları yerler mi yoksa benim ki gibi bir kulp bulup kocası yesin diye onun tabağına mı koyarlar?

kayınvalideniz çok kabaymış:(

benimki beğenir mi bilmem de yer mutlaka, ben de beğenmesem de o kadar özenmiş hazırlamış diye pişirdiği şeyleri yerim hep...bunlar görgüyle alakalı arkadaşım, senin kayınvalide sınıfta kalmış bu konuda

benimki yer ama daha içinden gelerek eline sağlık dediğini duymadım sağolsun kayınpederim içinde kötülük kıskançlık olmadığı için hem yer hemde eline sağlık der üstüne 1 tabak daha ister en mutlu olduğum anlar o anlar kayınvalidem şekilden şekile giriyor bu anlarda zaten anlamış değilim kendisini eltim marifetli biri değil elinden geldiğince birşeyler yapar ondan şikayet ediyordu şükür benim elimden gelir birçok şey diğerini beğenmiyordun marifetlisini buldun onu kıskanma bari kayınvalide olunca nasıl bir rul haline giriyorsa insanlar saçmalıyorlar

evlendim aramıza 1100 km girdi evimede bir kere gelip 1 hafta kaldılar Allah ne verdiyse yedik içtik elimden geleni yaptım isteyen beğenir yer isteyen geçer tezgahın önüne kendi aş eder adım hıdır elimden gelen budur yemek için falan kendimi üzemem

o zaman koy önüne
bisküvi hazır kek onu yesin:ssz:
yada iyisini yapsın getirsin beraber yiyin:47:
kv benim kv olsaydı kesin derdim
sen benden maharetlisin yanımda yap ögrette bende sen gibi yapayım derim:27:

Arkadaşlar merhaba
Benim sıkıntım kaynanamın hareketleri.Her hafta sonu bizdeler.Fenerbahçe nin maçına biz davet ediyoruz neyse konu bu değil zaten ben her haftasonu bizde oldukları için elimden geldiğince ikramlarda bulunmaya çalışıyorum.Geçen hafta yaptığı hareket canımı çok sıktı kek yapmıştım tabakta birsürü şey olmasına rağmen ilk benim yaptığım kekten bir lokma alıp hıı bunun unu çok gelmiş deyip kenara atıp daha sonra da eşine vermesi benim çok acaibime gitti.Ben annemden gördüğüm böyle olduğu için kime gidersem gideyim benim için uğraşılmış çirkin de olsa yemeye çalışırım .Bu her hafta ne yapsam bir bahane buluyo diğer gelini 5 kere bile oturmaya çağırmamışken ben her hafta maçı izlesinler deyip çağırıyorum birde ikram yapıyorum her seferinde aynı şeyi yapıo.Bende normalde böyle çocukça hareketlere cevap vermem o kadar sinir oldum ki bende onun yaptığı köfteyi yemedim.

Sizin kayınvalideniz nasıl kızlar yaptığınız ikramları yerler mi yoksa benim ki gibi bir kulp bulup kocası yesin diye onun tabağına mı koyarlar?
Emek verip hazırlık yapmışsınız . Kayınvalideniz illaki yorum yapmak zorunda değildi. Beğenmediyse yemesin hanfendi.
Ben olsam hazır alır koyarım önüne, madem emeğime saygısı yok.
Bir de neden bu kadar sık görüşuyorsunuz ki. Her maçıda izlemeyiversinler sizde. Belliki bu da sizi rahatsız ediyor.

elimden geleni yapıp koymuşumdur. ister yer ister yemez. kendi bilir.

evlendim aramıza 1100 km girdi evimede bir kere gelip 1 hafta kaldılar Allah ne verdiyse yedik içtik elimden geleni yaptım isteyen beğenir yer isteyen geçer tezgahın önüne kendi aş eder adım hıdır elimden gelen budur yemek için falan kendimi üzemem

Bencede ya en güzeli:D

Emek verip hazırlık yapmışsınız . Kayınvalideniz illaki yorum yapmak zorunda değildi. Beğenmediyse yemesin hanfendi.
Ben olsam hazır alır koyarım önüne, madem emeğime saygısı yok.
Bir de neden bu kadar sık görüşuyorsunuz ki. Her maçıda izlemeyiversinler sizde. Belliki bu da sizi rahatsız ediyor.

Zaten eşimle geçen hafta tartıştık.İnsan hasta olabilir kafası kaldırmaz istemez misafir her hafta çağırmasan dedim.Annemler içinde geçerli üzerine alınma dedim.Eşim Allah a şükür çok anlayışlı benim fikrimce neden öyle yaptı biliyomusunuz Eşim ben mutfaktayken tabakları getirdi bana yardım etti die.Bende sevmiyorum tabak getirmesini de ben trip attım die yardım etmek zorunda hissetti kendini oğlunu çalıştırıyorum diye öyle yaptı bana kalırsa:D

kaynanamı pek sevmem ama bazen ona haksızlık ettıgımı düşünüyorum..
benım kaynanam öyle şuursuz hareketler yapmaz..
emeğe saygı duyar allahı var..beğenmese de yer,
bende onu yemeklerını pek beğenmem..cunku onlar etcıl bı aıle..
bende kırılmasınlar dıye ayıklayıp ayıklayıp yerım..buram buram et kokmasına rağmen:27:

Ben hiçbir kadının yenmez derecede yemek yapacağına inanmıyorum. Tamam damak zevkimize uymaz o ayrı.

O yüzden birşeyi beğenmemek terbiyesizliktir, hele de beğenmeyip yememek.

valla beğendiğinden mi yiyor yoksa beğenmeyip de beğenmiş gibi mi yapıyor bilmiyorum ama bu konularda çok kibardır sağolsun. arkamdan ne der bilmiyorum ama yüzüme karşı beni böyle konularda mahcup etmiyor.

ama ben maalesef beğenmediğim şeyi genelde yiyemem. zorlasam midem bulanır. ama demem ki kötü olmuş şöyle olmuş böyle olmuş. tokum, fazla geldi vs bi bahane bulurum. yiyen kişi olumsuz bir bahaneyle yemiyorsa art niyet ararım. kibarca bahanelerle yenmeyebilir.

Zaten eşimle geçen hafta tartıştık.İnsan hasta olabilir kafası kaldırmaz istemez misafir her hafta çağırmasan dedim.Annemler içinde geçerli üzerine alınma dedim.Eşim Allah a şükür çok anlayışlı benim fikrimce neden öyle yaptı biliyomusunuz Eşim ben mutfaktayken tabakları getirdi bana yardım etti die.Bende sevmiyorum tabak getirmesini de ben trip attım die yardım etmek zorunda hissetti kendini oğlunu çalıştırıyorum diye öyle yaptı bana kalırsa:D
Hayat müşterek valla, eşiniz iyi yapmış. Ama biraz mesafe koyun bence , her haftasonu olmaz böyle dipdibe.

kaynanamı pek sevmem ama bazen ona haksızlık ettıgımı düşünüyorum..
benım kaynanam öyle şuursuz hareketler yapmaz..
emeğe saygı duyar allahı var..beğenmese de yer,
bende onu yemeklerını pek beğenmem..cunku onlar etcıl bı aıle..
bende kırılmasınlar dıye ayıklayıp ayıklayıp yerım..buram buram et kokmasına rağmen:27:

:))))

aynı bizim gibi, ben de etçilim, zeytinyağlı haricinde her yemeği tereyağı ile yaparım o da sıkı bir mısırözü taraftarı ama geçinip gidiyoruz işte:D

Çok düşünüp beyninizi yemeyin bu durumla. Kadın kaba. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok bence. Boşuna canını sıkma.

Benimki ben yemek yapınca mutlu oluyor. Çalışıyoruz diye dışardan falan yemek söylüyoruz devamlı sanıyo. Çocuk muamelesi yapıyo. Ay sen yemek de mi yaparmışın ellerine sağlık ne de güzel olmş valla bravo bu yaşta bu yemekler falan başlıyo. bebek miyim ya abartma diyorum artık:1:

Ben hiçbir kadının yenmez derecede yemek yapacağına inanmıyorum. Tamam damak zevkimize uymaz o ayrı.

O yüzden birşeyi beğenmemek terbiyesizliktir, hele de beğenmeyip yememek.

Annem derki biyere gidince önüne çamur konsa yerim imkanları o kadardır onu yapmıştır.Emek vermiştir.Benim de fikrim bu yönde gıcıklığına yaptığını düşünüyorum.

Hayat müşterek valla, eşiniz iyi yapmış. Ama biraz mesafe koyun bence , her haftasonu olmaz böyle dipdibe.

Eee zaten böyle davranmaya devam ederse biraz mola vericez.Eşim çağırıyoda düzgün bir dille geçen hafta söyledim bu hafta çağırmasan kafam kaldırmıyo die.Anladı sanırım.

:))))

aynı bizim gibi, ben de etçilim, zeytinyağlı haricinde her yemeği tereyağı ile yaparım o da sıkı bir mısırözü taraftarı ama geçinip gidiyoruz işte:D

keşke kaynanaları degıs etsek:1:
ben benımkıne zeytınyaglı yemek nasıl pısırılır onu ögretıyorum..
oda bana etlı yemeklerı..kocama mecbur yaptığım ıcın:1:

eeyy gıdı günler..evlenmeden önce ete dokunamazdım,sımdı cıgerını söküyorum:1:
ama asla ağzıma sürmem..

gercı kocam zorla tadına baktırıyor..bu sefer o kırılmasın dıye tadına bakıyorum:27:

benimde en sinir olduğum şeydir.
madem beğenmedin; 'kızım çok yedim eline sağlık' dersin yemessin,
kötü olmuş bile olsa bu şekilde duyurulmaz.

Benim annemde aynı şeyi der, bende bu tarz şeylere maruz kaldığımda sinir oluyorum.

aaayy aklıma geldıkce guluyorum..

kız kardesım,eşinin erkek arkadaşını yemekte ağırlarken
çocuk kardesıme;yemeklerın aynı annemın yemeklerıne benziyor dıyor..

tabı kardesım hemen kendısıyle gurur duyuyor,koltukları kabarıyor:12::12::12:

ama sonra çocuk lafına devam edıyor,annem de aynı senın gıbı yemeklerı yağsız,tuzsuz yapar:27:

Back
X