Kayınvalidenize davranışınızı eşinizin annenize olan davranışı mı belirliyor?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Çok merak ettiğim bir konu bu...
Diyelim ki eşiniz annenize doğum günlerinde yahut anneler gününde hediye almak istemiyor; siz de kayınvalidenizi sevsiğiniz halde ona almaz mısınız?
Eşinizin davranışının faturasını kayınvalidenize mi çıkarırsınız?

benim kayınvalide yok ama ben eşimin anneme davranışına göre diyilde kv nin bana davranışına göre yaklaşırdım heralde :19::19::19::19:

genelde öyle olur bu durum.benim ailemi sevecek sayacak ki bende aynı şekilde davranabileyim..çok şükür eşim aileme karşı cok iyi.devamlı annecim der.bende kv mi severim...sanırım karşılıklı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok merak ettiğim bir konu bu...
Diyelim ki eşiniz annenize doğum günlerinde yahut anneler gününde hediye almak istemiyor; siz de kayınvalidenizi sevsiğiniz halde ona almaz mısınız?
Eşinizin davranışının faturasını kayınvalidenize mi çıkarırsınız?

evet, eşim almıyorsa bende kv.ye almam... her şey karşılıklı

Kayınvalidenizle bir probleminiz yoksa ama eşiniz annenize samimi davranmıyorsa?
Misal benim kayınvalidem sık sık aramamı bekler, aramayınca küser bozulur. Aramaya çalışırım ben de. Ama eşim annemi özel günler hariç hal hatır sormak için pek aramaz. O kadar samimi değiller zaten...

kesinlikle hayır.Kayınvalidem bana çok iyiyse niye eşimin anneme olan davranışına bakayım ki.Kayınvalidemin davranışıdır önemli olan.

meraba koalinacım
ben karşılıklılık esasına dayanırım bu konularda
sevgilim/eşim aramıyorsa ben de aramam hediye almıyorsa ben de almam
kv adayım/kv ne kadar iyi bir insan olursa olsun
iyi madem oğluna da bu tarz şeyleri öğretseymiş banane
oğlu benim anneme değer vermiyorsa o kv o kadar iyi bir insan olamaz gözümde

çünkü anneler çocuklarına yol gösterir oğlum/kızım kayınvaliden hasta olmuş ara iyi olur, kayınvalidene ne iyi davran vs telkinlerde bulunurlar
demek ki benim kv böyle telkinlerde bulunmuyor diye düşünürüm

Bir kayınvalide ile damadın arasındaki ilişkinin gelinle kayınvalide arasındaki ilişki kadar samimi olmasını beklememeliyiz bence. Gelin her gün arayabilir kayınvalidey, araları iyise sohbet eder, dedikodu yapar, bişey danışır. Ama damat arada bir arasa, özel günlerde arasa, arada ziyarete gitse yeter bence. Fazla yüzgöz olmaya gerek yok.

Benim kayınvalidem yok malesef, olsaydı muhtemelen iyi anlaşırdım. Ama iki görümcem var kayınvalide yerine. Yaşları da baya büyük benden o yüzden iki kayınvalidem var diyebiliriz. İkisini de çok severim, sık sık konuşuruz gider geliriz. Bi yere gidecek olsam uygunlarsa onları da alır giderim. Eşim daha mesafeli benim anneme karşı, çok sever sayar, annecim lafı dilinden düşmez ama dediğim gibi paylaşımlar daha az tabiki.

Hediye konusunda iki tarafa da eşit davranılmalı bence.

Evet eşim aileme nasıl davranıyorsa bende aynı şekilde karşılık veririm onun annesi saygı sevgi hediye vs.. Hakediyorsa aynı şekilde benim annemde hakediyor demektir ,benden annesine ve ailesine karşı nasıl bir davranış şekli bekliyorsa oda bu şekilde davranmak zorundadır..
Verdiğiniz örneğe istinaden eğer benim anneme özel bir günde hediye almak istemiyorsa aram ne kadar iyi olursa olsun bende kv almam

Bir kayınvalide ile damadın arasındaki ilişkinin gelinle kayınvalide arasındaki ilişki kadar samimi olmasını beklememeliyiz bence. Gelin her gün arayabilir kayınvalidey, araları iyise sohbet eder, dedikodu yapar, bişey danışır. Ama damat arada bir arasa, özel günlerde arasa, arada ziyarete gitse yeter bence. Fazla yüzgöz olmaya gerek yok.

Benim kayınvalidem yok malesef, olsaydı muhtemelen iyi anlaşırdım. Ama iki görümcem var kayınvalide yerine. Yaşları da baya büyük benden o yüzden iki kayınvalidem var diyebiliriz. İkisini de çok severim, sık sık konuşuruz gider geliriz. Bi yere gidecek olsam uygunlarsa onları da alır giderim. Eşim daha mesafeli benim anneme karşı, çok sever sayar, annecim lafı dilinden düşmez ama dediğim gibi paylaşımlar daha az tabiki.

Hediye konusunda iki tarafa da eşit davranılmalı bence.

erkrk dedikoducuysa oluyor hatta hacı annemi bile yoldan cikartıyor canım:):):)

erkrk dedikoducuysa oluyor hatta hacı annemi bile yoldan cikartıyor canım:):):)

:) kadını günaha sokuyor desene. Benimki pek bi ağırbaşlı konuşmaz öyle çok yorumum da ona göre oldu tabi. Herkesin kişiliği farklı işte.

Benimki de pek bi geveze konuştuklarında 2 saat konuşurlar ama yine de çok samimi değiller. Sonuçta bir nişanda bir nikahta gördü annem onu:) şimdi bir de kına gecesinde görecek... ben ise nişan dönemi çok gittim kaldım daha bir samimiyim haliyle...
Bilmiyorum sanki davranışlar eşit olmaz gibi geliyor da bana...

:) kadını günaha sokuyor desene. Benimki pek bi ağırbaşlı konuşmaz öyle çok yorumum da ona göre oldu tabi. Herkesin kişiliği farklı işte.

sorma ya fena..Şu şöyle olmuş bu böyle olmuş der. Bi sus derim iki laf edemicem mi annemle özledim der üstüne:1:.Annemde karışma oğluma der şamarı yer otururum. Aynı şeyi de eşime kp'im yapıyor ama ohh olsun:17:

kayınvalidenize davranışınızı,eşinizin annenize olan davranışı mı etkiliyor??? hımmmmm şimdiye kadar açılan kaynana sorunlu konular saçma o zaman.çünkü o konuların çoğunda kaynana damatla hep iyi anlaşıyordu,ama buradaki yorumlar aksini söylüyor sanki.kocam annemle anlaşıyorsa,ben de kaynanamla anlaşmalıyım:44:

hayır belirlemiyor.. eşimle annemin arası nasıl olursa olsun, ben k.validemle her zaman iyi anlaşırım.. eşimin ailemle olan ilişkisi onu, benim ailesiyle olan ilişkim de beni bağlar :) ha illa ki birinden intikam almam gerekirse bu k.validem değil bizzat eşimin kendisi olurdu :)

sorma ya fena..Şu şöyle olmuş bu böyle olmuş der. Bi sus derim iki laf edemicem mi annemle özledim der üstüne:1:.Annemde karışma oğluma der şamarı yer otururum. Aynı şeyi de eşime kp'im yapıyor ama ohh olsun:17:

O bizde de var ya, annem hep gelinini, damatlarını korur. Benim ne kayınvalidem ne kayınpederim var koruyacak yaw. Zavallı ben.

Benim kv ile aram iyi olsaydı ben alırdım. Eşimin anneme hediye almasını beklemezdim. Kendisi bilir, ben annesine değer veriyorsam o da benim anneme değer veriyordur. Bunu maddiyatla göstermek istemez. Bence kv ile aran iyiyse al derim. :16:

Back
X