Kayınvalidesi gelinine böbreğini verdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Gelin kaynana anlaşmazlığıyla ilgili yaygın kanıyı yıkacak örneklerden biri yaşandı. Böbrek hastası Selin Erdem’e kayınvalidesi böbreğini bağışladı
Sitene Ekle

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
ESENGÜL DEMİRBAŞ İstanbul

Zonguldak’ta yaşayan kronik böbrek yetmezliği hastası Selin Erdem’in(33) rahatsızlığı gerçekleştirdiği doğumun ardından ilerledi. Oğlu 3 yaşına giren Erdem’e geçen ay doktorlar artık böbrek naklinin şart olduğunu söyledi. Aile böbrek nakli için donör arayışına girerken yardıma gelinin zor durumda olduğunu öğrenen kayınvalide Ümmehan Erdem(56) koştu.

Ümmehan Erdem’in hiç düşünmeden kendi böbreğini gelinine verebileceğini söylemesi üzerine Erdem’in kararan dünyasına ışık doğdu. Erdem ve kayınvalidesi nakil için Zonguldak’taki doktorunun önerisiyle İstanbul’daki Şişli Memorial Hastanesi’ne geldi. Yapılan testlerin ardından doku uyumu kriterlerinin uygun olduğu belirlenince geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ameliyatla, kayınvalide Ümmehan Erdem’in böbreği gelinine nakledildi.

‘Vazgeçmesini bekledim’
Yapılan ameliyatın ardından gelinin yeniden sağlığına kavuştuğunu belirten Ümmehan Erdem, “Hiç düşünmeden böbreğimi vermeyi teklif ettim. Çünkü benim için evlatlarımın canı benim canımdan daha değerli. Kızımın canını kurtarmak bana mutluluk verdi“ dedi. Diyalize girmeden hayatına devam edecek olan gelin Selin Erdem ise, “Annem böbreğini vereceğini söylediğinde çok mutlu oldum. Ameliyat korkum olduğundan anneme de birşey olmasından korktuğum için hep vazgeçmesini bekledim. Ama kararından dönmedi” dedi.
Nakil ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Burak Koçak, operasyona ilişkin şunları söyledi; Amacımız böbrek yetmezliği çekenlerin hiç diyalize girmeden naklini yapabilmek” dedi.milliyet

helal olsun böyle bir kaynanaya
yeni dogmus bebeklerini 6 aylik bebeklerini elleriyle öldüren cani annneleri okuduktan sonra imrendim bu kaynanaya

abicim kadin kizcagizi kizi olarak goruyor ... soylermisiniz insan kizi olarak gordugu birisine hastaliginda sagliginda ne olursa olsun yardim da bulunmaz mi ? kaynanalar keske bu bakis acisiyla yaklassa herzaman ... zira gelinlerinde bakis acisi onemli ...

Ooo bu haber kaç yıl oncesinindi.
Bence bu 'insanlik'la alakali.
Bütün kaynanalar kötü değildir. Bütün gelinler de sütten çıkmış ak kaşık değildir. ..
Hep ayni seyi savunmusumdur. Her gelin-kv mevzusunda da bu konuda oldugu gibi yazmisimdir. Iyi gelin, kv, kp, damat vs yoktur. Iyi insan vardir..

Ooo bu haber kaç yıl oncesinindi.
Bence bu 'insanlik'la alakali.
Bütün kaynanalar kötü değildir. Bütün gelinler de sütten çıkmış ak kaşık değildir. ..

öyle mi ama dün gazeteye çıktı bu haber

neyse arada sırada ısıtılması iyidir ki, gelinler kaynanasına bak gör ne kaynanalar var diyebilsin, hep onlar mı yapcak aynı şeyi

Tabii, herkes kaynanasiyla kavga dovus yasamiyor. Insan gibi anlasip gidenler de var, burda inanmasi zor olsa da.
Ben de olaya gelin-kaynana diye degil, iyi insan olarak bakiyorum. Iyinin iyiyi bulmasi guzel. Herkes dengini bulsun dilerim.

Benimki olsa ayyy benim migrenim var, ayy benim b12 eksikliğim var ... bla bla blaaa... sayar da sayar
Ne mutlu onlara, ikisi adına da kalben çok sevindim. Darısı dostlar başına

Benimki olsa ayyy benim migrenim var, ayy benim b12 eksikliğim var ... bla bla blaaa... sayar da sayar
Ne mutlu onlara, ikisi adına da kalben çok sevindim. Darısı dostlar başına

b12 eksikliğimi, bayağı spesifik oldu, kültürlü kaynanaya sahipsin demekki

benimki bana çöpünü bile vermez, sen atamazsın şimdi o çöpü ben atayım der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…