Kayınvalidesi ile bebek bakımında çakışanlar buraya...

tuna0909

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
424
1
96
Edirne
Bebeğim 3 aylık şuan.ve 1 ay sonra işe başlıcam ve çocuğuma kayınvalidem bakıcak.aileden biri bakıcağı için huzurluyum.ama kayınvalidem çok alıngan bebeğim konusunda söyledğim şeylerde alınganlık yapıyor hemen suratı değişiyor vs.işimiz zor onunla.daha başka neler neler.uyucağı sırada uykusunu dağıtmak,gürültülü iş yapmak.birde benim yapma dediğim şeyleri yapabilecek kapasitede.örneğin yeni uyandığı bir zaman,karnını doyurduktan sonra uyumak isteyen kızıma.uyumasın ama daha yeni uyandı deyen bir insan.neymiş sevecekmiş onu.aranızda böyle durumlar yaşayan varmı.paylaşalım lütfen.bende akıl almış olurum sizden.

canım benim benim kendi annem baktığı halde o dönemler bende annamle anlaşamazdım neyi yapma diyosom onu yapardı şuan 13 aylık bebeğim ben 3 aylıkken bırakıp gitmiştim. çalışıyosan katlanıyosun canım yapacak bişi yok valla sen istediğin kadar de işe gittiğinde aynısını yapıyo genee

bende 1 yaşında başladım çalışmaya benim kızımada şuan 19 aylık kayınvalidem bakıyor malesef canım yapma dediğim şeyleri yapıyor örneğin geçen ay çok sıcak değildi hava da esiyordu bende kayınvalidemden kızımı aldım yolda bir baktım atleti yok üstünde de teri çekicek bişey yoktu benimkide alıngan ama söylüyorum ters gelenleri napim

aynen canım.kendi zevkine göre hareket ediyor.kendi annem bizim çocukluğumuzu anlatırken işte elma yalatmıştım ben 2 aylıkken falan diye analtıyordu,hıçkırınca limonlu su verdiğmizde oldu son çare demişti.kayınvalidem aaaaa olmaz öyle şey anne sütü sadece verilmez başka şeyler diye tepki göstermişti.sanki koca elmayı yedirdim dedi annem.yalattım 1 kere dedi.gecen haftalarda şekerpare tatlsı yapmıştı.kayınpederim yalatayım şerbetinden dedi,kayınvalidem uzattı tabağı.ben hemen olmaz ilk 6 ay anne sütü dedim.bizimki en azından elma gibi masum bir meyveydi.sen gidip şekelimi şekerli sağlığa zararlı tatlı şerbetinden yalatcan.ilk zamanlar beraber yıkıyorduk kızımı,sonra dikkat ettim muhabbet esnasında başka insanlara yıkadım kızımı yıkadım kızımı diyor.ben yapmadım bişey sanki.bende hep yıkadık derdim.sen misim dedim öyle diye.artık sadece ben yıkıyorum.işe gidincede tambih edicem yıkamak yok.ben eve gelince yıkanıcak.gerekirse kızsın alınsın küssün.

Yani svesin öyle ne var bunda,biraz duygusal yaklaşıyorsunuz bence.
Torunudur yıkamak da hakkıdır yıkamak yok dese bana gelinim ben bozulur çocuğu bırakırdım.

aynı sorular benim kafamda da var,şu an bebek bekleme aşamasındayız bakalım doğunca ne olacak,kayınvalidem bakacak benim de...benim kafamı karıştıran başka şeyler var,batıl inançlar mesela.
bir seferinde eşim söyledi ben çok tepki gösterince de şaka falan dedi ama değil biliyorum.yeni doğan bebek,kime benzesin isterlerse o kişi bebeğin ağzına tükürüyormuş,hatta eşim bi yakınının bebeğine tükürmüş öyle istemişler.çıldırdım duyunca,bi göreyim böyle bşeyi bir daha göstermem çocuğu kimseye dedim.böyle saçmalıkları yaparlar çocuğuma diye çok korkuyorum.

Yani svesin öyle ne var bunda,biraz duygusal yaklaşıyorsunuz bence.
Torunudur yıkamak da hakkıdır yıkamak yok dese bana gelinim ben bozulur çocuğu bırakırdım.

haklısınız onunda torunu belki ama insan ehrşeyiyle kendisi ilgilenmek ister bebeğinin...
benim bugün bebeğim olsa elden ele düşmekten bana gelmez bile...
bide k.validem kendi istekleri konusunda çok ısrarcıdır naparsanız yapın bildiğinden şaşmaz...
büyük konuşmayım ama sevmek dışında ben gelinime bırakırdım heralde bebeğin herşeyini... yerimseniben

Saruboceq'e katiliyorum. Cok fazla buyutiuyorsun.

elma yalatmasinda, veya ne bileyim azicik serbet vermesinde bir sakinca yok.
ilk cocugunuz oldugu icin cok pimpirikleniyorsunuz. ama sunu da bilin ki ne kadar pimpiriklenirseniz o kadar cocugunuz hasta vs olur.

Benim de ilk cocugum ama anneme soruyorum oncelikle. terleyince sirtina bez koyma alismasin. vucudu kendi kendine teri emmeyi ve hasta olmamayi ogrensin dedi. gercekten disarida tum cocuklar atletli tshirtli pantolonlu iken eda o havalarda bile tek citcitli badi ile dolasiyordu. masallah hic de hasta olmadi.

cocugun mikroba da ihtiyaci var. bunu unutma ve rahat ol biraz. mikropla tanisacak ki vucudu bagisiklik kazansin. yoksa ilerde cok hasta olur benden soylemesi.

haklısınız onunda torunu belki ama insan ehrşeyiyle kendisi ilgilenmek ister bebeğinin...
benim bugün bebeğim olsa elden ele düşmekten bana gelmez bile...
bide k.validem kendi istekleri konusunda çok ısrarcıdır naparsanız yapın bildiğinden şaşmaz...
büyük konuşmayım ama sevmek dışında ben gelinime bırakırdım heralde bebeğin herşeyini... yerimseniben
kayınvalidem,kayınpederim ve babamın ortak söyledikleri şey torun daha çok seviliyor oldu.ciddi söylüyorum bunu.bencede büyük konuşmayın konuşmayalımkaydirigubbakcemile5

ilk cocugunuz oldugu icin cok pimpirikleniyorsunuz. ama sunu da bilin ki ne kadar pimpiriklenirseniz o kadar cocugunuz hasta vs olur.

Benim de ilk cocugum ama anneme soruyorum oncelikle. terleyince sirtina bez koyma alismasin. vucudu kendi kendine teri emmeyi ve hasta olmamayi ogrensin dedi. gercekten disarida tum cocuklar atletli tshirtli pantolonlu iken eda o havalarda bile tek citcitli badi ile dolasiyordu. masallah hic de hasta olmadi.

cocugun mikroba da ihtiyaci var. bunu unutma ve rahat ol biraz. mikropla tanisacak ki vucudu bagisiklik kazansin. yoksa ilerde cok hasta olur benden soylemesi.

katılıyorum kibeleye bende.
temiz bakım,beslenmesine dikkat ve düzenli uykusuna dikkat edin ama fazlasını yapmayın derim.çünkü zamanla göreceksiniz ne kadar dikkat ederseniz o kadar şey sizi buluyor çocuk bakımında:gitme:

ben zaten yalatmasın falan demiyorum.yanlış anlaşıldım sanırım.kendi annem bahsettiğinde olmaz öyle şey diyen,karşı çıkan kayınvalidem.6 ay anne sütü sadece başka bişey yok diyen kayınvalidem yani.ama bu lafın arkasından 2-3 hafta sonra şerbetten tattırmak isteyende kayınvalidem.Anneme karşı çıkmıştı zamanında banada demişit.ama 2 hafta sonra o vermek istedi.bu sefer ben hayır dedim.yoksa verdi vermedi değil olay.başka o istemedi tepki gösterdi bize.sonra o yapmaya kalktı aynı hareketi.

aynı sorunlar bende şimdiden başladı ya :( ben daha 8 haftalık hamileyin kaynanamlarla bir sokak var aramızda dün akşam bize geldiler oturmaya ben allah kısmet ederde çocugum dogduktan sonra 1 sene kadar çalışmayı düşünmüyorum.ama kaynanam her fırsatta sanki ben çalışmak zorundaymışım gibi biz bakarız yada işte görümceme hadi evlenmeden önce yigeninede bakıcaksın gibi laflar etmeye başladı bende dün tersledim en sonunda dedim ben çalışmıycam 1 sene ondan sonrada durumumuz iyi olursa çalışmayı düşünmüyorum ben bakarım dedim.ama zaten çok duygusal ve sinirli bi dönemdeyiz neden bukadar üzerimize geliyorlar anlamıyorum.görümcem bi yandan yok ben bebegi kucagıma almayı çok seviyorum yeni dogdugunda aldırcan dimi parçalarım falan dio ama her şakanın altındada bir gerçek yatar tabi.yani böyle sinir vaziyetindeyim.bide tuzlama olayı çıktı benim annem sordu bana kaynanan bebegi tuzlamayı biliyomu diye bende bilmiyorum o neki falan dedim bebek yeni dogdugunda ter kokmasınmı ne diye tuzluyolarmış bende annem ööle bişe yaptırmam ben dedim tamam dedi annem.dün merak ettigim için sordum kaynanama sen biliomusun tuzlamayı diye yok bilmiorum dedi bende o ne ki ya zaten yaptırmıcam dedim. ben o zamana kadar ögrenirim dedi.bende kusura bakma gerek yok ögrenmene öyle bişi yaptırmıycam doktorlar gerekli görseler yaparlar zaten dedim off offf daha şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiorum ben ya tabi hayırlıdıyla sag salim bi dogsunda :(

hiçkimsede burnundan kıl aldırmıyor, bulmuşsunuz çocğğunuza bakacak kadın ne güzel işte, o zaman bakıcı bulun ona baktırın

Bebeğim 3 aylık şuan.ve 1 ay sonra işe başlıcam ve çocuğuma kayınvalidem bakıcak.aileden biri bakıcağı için huzurluyum.ama kayınvalidem çok alıngan bebeğim konusunda söyledğim şeylerde alınganlık yapıyor hemen suratı değişiyor vs.işimiz zor onunla.daha başka neler neler.uyucağı sırada uykusunu dağıtmak,gürültülü iş yapmak.birde benim yapma dediğim şeyleri yapabilecek kapasitede.örneğin yeni uyandığı bir zaman,karnını doyurduktan sonra uyumak isteyen kızıma.uyumasın ama daha yeni uyandı deyen bir insan.neymiş sevecekmiş onu.aranızda böyle durumlar yaşayan varmı.paylaşalım lütfen.bende akıl almış olurum sizden.

kayinvaliden gercekten cok sacmasapan isler yapiyormus. simdi sen ise donunce akllin evde kalacak ne sacmaliklar yapti acaba diye... ben bu tip seyler yuzunden bebeklere annelerin ya da daha kotusu kayinvalidelerin bakmasina karsiyim. anneler gene kizlarini dinlerler bakim konusunda ama kaynanalar anneden daha cok kendi cocuklariymis gibi davranip umursamazlar.

yerinde olsam nasil yapilmasini dogru buluyorsam oyle yapmasini soylerim. israrla. alinirsa alinsin.

uyuyan bebegi uyandirmak da ne demek, bebege seker vermek de ne demek yaaaa... ne cehalet!

bende yeni doğum yaptığım zaman kaynanam gelmişti ve devamlı çocuğun ağzına bişeyler vermek istiyodu ben sadece emzirceğimi söylediğim halde bebeğe bal, petibör bisküvi,reçel veriyodu
bende eşime annene söyle çocuğa bişey vermesin demiştim çok alınmıştı benim söylettirdiğimi anladı heralde bide çocuğu tam uyuttuğum sırada gelip kucağına alıp seviyodu şimdi gene hamileyim 2 ay sonra doğum var tekrar gelicek yandık

ben oğlumu tuzlamamıştım hiç.k.validem de tuzlamamıştı.anneme sordum o nasıl oluyor diye amann bi çimdik atarsın banyo suyuna al sana tuzlama demişti:)))tabii hurafe olduğu için hiçbirimiz ciddiye almadık.oğlum da misler gibi kokar:)
bence bu kadar kafanıza takmayın.torun sevgisi gerçekten çok çok farklı oluyor onlar için.
sizde keyfinize bakın bu arada kendinize eşinize evinize vakit ayırırsınız

ben oğlumu tuzlamamıştım hiç.k.validem de tuzlamamıştı.anneme sordum o nasıl oluyor diye amann bi çimdik atarsın banyo suyuna al sana tuzlama demişti:)))tabii hurafe olduğu için hiçbirimiz ciddiye almadık.oğlum da misler gibi kokar:)
bence bu kadar kafanıza takmayın.torun sevgisi gerçekten çok çok farklı oluyor onlar için.
sizde keyfinize bakın bu arada kendinize eşinize evinize vakit ayırırsınız

Evet işin bu kısmı da var...
Çok bunalacağınız ev işi,çocuk bakımı,diş çıkarma dönemi yemek,ütü bilmem ne derken bir bakacaksınız eşinizle vakit geçiremiyorsunuz.Başbaşa.
Bu anlamda kurtarıcınız olacaklar sizin.Ben de sizler gibi katıydım sonra sonra dedim napıyosun kendime..Tabi benim sürecim en fazla ilk 3-4 aydır
Alya 4 aylıktan beri bırakır kayınvalideme çıkarız eşimle,cts geceler,.İçeriz filan mesela.Yada gündüz o der bana bırak git işlerini hallet işin yoksada gez der o bile o kadar havamı değiştiryorki.Sağolsun.Ha saçma şeyleri yok diyorum ama ters gele şeyler oluyor ama yapacak bir şey yok.Zaten büyüyorlar yani:)Nesela yemeğini yemediyse onda hemen gider muz cicibebe ve sütle bir karışım yapar yedirir;karbı doysunda yemeği sonra yesede olurmuş:)Aç kalsa daha iyimiymiş:)Bu da iyi demeyi öğrendim yemeğini yemiyosa bırakabilirde mesela beni bekleyebilir.Birlikte bir oyunları var.Kayınvalidem şehirdışındaydı Alya sadece internet üzerinden görüp manne diyordu döndüğünde kayınvalidem ona bi sarılması varki..Çok duygulanmıştım..Yeterki sevsinler brbirlerini bağlı olsunlar birbirlerine.Ya bana bişe olursa...:çok üzgünüm:
Zamanla bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğreniyorsun.İlk başta gezerdik mesela Alya öğününü yemedi mi benim için sorundu.Burnumdan getirirdim o gezme işini.Yada uyumadı diyelim.Allaaaah:)))KEndimi boğacam nerdeyse çocuğun düzenini bozdum da bilmem ne de..
Şimdi yemediyse zorlamıyorum nasılsa geçici saatler diyorum,uyumadıysa uyumasın diyorum.Ki dayanamıyor.Ha kati suretle akşam düzenini değişmekten bahsetmiyorum.
Ben halamla yaşadığım sorunu kimseyle yaşamadım bak buna emin ol:)Tatilde birlikteydik,Samsuna geldi bi kaç kere,biz İst a gittik orda bi kaç kere görüştük derken her seferinde sıkıntı verdi bana.kafamçokkarıştı
Çorap giydir,denize sokma,muz verme bu havada,çocuğa dikkat et,kaydı düştü,üzeri ıslandı değiş falan derken dedim yeteeeer:olmaz:
Demem o ki beterin beteri var rahat olmak gerek bazı konularda.

keşke benim de çocuğum olduğunda güvenebileceğim bir bakanım olsa ,en azından siz güvenebileceğiniz birine teslim ediyorsunuz. el aleme verip aklınız kalacak bir de üstüne 300-400 bakıcı parası vereceksiniz

eminimki hic bir bakici yada yabanci bir bebege annesi dahilinde babannesi yada annannesi kadar sevgiyle bakamaz ..
buyuklerimizin bazi eksiklikleri cahillikleri yanlis bilgileri olabilir bebek bakimi konusunda belki egitimli bir bakici onlarin yaptigi hatalari yapmaz ama onlarin verdigi sevgiyide asla veremez ..
bazi seyleri gormemezlikten gelmek lazim sonucta onlarda cocuk buyutmus ..

Back
X