kayıplarım ve anksiyetem

ahenk35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2019
223
148
53
Merhaba Arkadaşlar;

Ben 39 yaşındayım. 5 kayıp öyküm var. kimisinin ilk haftalarda kalbi durdu, kimisinin kalbi hiç atmadı, bir tanesi de kimyasal gebelik oldu. Hepsi de kürtaj ile alındı. Malumunuz çok etkilendim isyan etmedim inşallah fakat etkisi ağır olmuş. Olmuş diyorum çünkü bende anlamadım ne zaman bu anksiyete oluştu. kolay atlattığımı düşünüyordum, hayatıma devam ediyordum maalesef öyle değilmiş. gebe olduğum anda bir heyecan hissi, ordan kasıklarıma vuran bir ağrılı heyecan, nefesimi zorluyor. tamam diyorum bebeği kaybedicem. bebekte bişey yoksa bile ben bu kaygımla stresle karnıma vuran ağrıyla kaybedicem diyorum, kendimi suçluyorum. bu bebeğin kaybına sebep olur mu bilemiyorum ama sanki benden sebep oluyor gibi de hissediyorum. Buarada tıbbi bir sebep yok kayıplarımın. Hipotroidim var ama ilaçla kontrol altında. Doktor bu kayıplara sebep olmaz troid değerlerin dedi. Psikiyatriye gitsem ilaç başlayacak, bu da zaten yüksek olan yaş faktörümü etkiler mi, yumurtlama kalitesini düşürür mü endişelerim var. Benimle benzer seyler yasayan, ya da çevresinden tecrübeleri olan sizlerden yardım istiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz. Kendimde sağlık personeliyim , her an psikatriye gidecek kadar yakınım lakin korkularım belirttiğim gibi. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize...

Kayıplarınızın altındaki tıbbi sebeb araştırıldı mı

Araştırıldı genetik testlerim yapıldı, tahlillerim hepsi yapıldı. Normal çıkmıştı. Buarada 10 yaşında Allaha bağıslasın bir oğlum var. 29 yaşında sorunsuz şekilde hamilelik yaşamıştım onda. Bu kayıplarım ondan sonra oldu.

Tetikleyici var onu bulmam lazım. Ben hayatım boyunca o kadar rahat bi insandım ki 25 yaşında birden gece tek başıma anksiyete tuttu. Ne olduğunu da bilmiyorum ölüyorum sandım. Mahvetti benisürekli saçma sapan hastalıklarım olduğunu düşündüm. Çok baskı altında ve yalnızdım. 26yaşında da evlendim. Düğüne kadar kaç kere saçma sapan kalp bilmem ne kendi kendime hastalık uydurdum kendime. Evlendikten sonra çok şükür epey toparladım. Bu seferde gebelik kayıpları bilmem neler çıktı ve seneler önce bana etki eden muhtemelen panik atağı tetikleyen olayın benzeri oldu. Ben tekrar panik atak oldum ama durumun gerçekten farkında değildim. En yakın arkadaşım olduğunu düşündüğüm ve aslında asla anlaşamadığım insanı bile hayatımdan çıkarttım destek aldım, manevi olarakta güçlendirdim kendimi. Kaçtığımız her şeyde aslında tedavimiz var. İnançla çok alakalı bu durum. Tedaviler sırasında aslında geçmişin yansımasını yaşadığımı farkettik beni neyin bu kadar etkilediğini 7sene sonra farkettim. Çocuk işlerini her şeyi denedim gördüm kafam rahatladı başka şeylerle ilgilenmeye başladım ilk defa normal hamile kaldım hemde 14gebelik kaybından sonra. Tetikleyiciyi bul ve o yönü tedavi et tek tavsiyem bu. Belki çocuğun olur belki olmaz bilmiyorum ama yaşam kalitesini aşırı derecede artırıyor. Yine anksiyete etkileri var yok değil ama ciddi bi boyutta değil ve kontrol edebiliyorum

çokk etkileyici anlattıklrınız bir solukta okudum. ne muhteşem o tetikleyiciyi bulmanız, üzerine çalışmanız. Ben nasıl bulacağımı bilmiyorum. İnşallah bende aşabilirim. sizin adınıza çok sevindim.

Umarım sizde bulursunuz emdr yaptırdım bu arada tabiki kök bir sorun çıktı ailesel bir konu ve küçüklüğümde olan aşamadığım, haklı olduğum bi konu. Emdr aşamasında hep şey oldu bi anım var evet beni çok rahatsız ediyo o rahatsızlığı hissediyorum ama ne olduğunu hatırlamıyorum. Sonra farkettim başıma gelen bi çok olaydı aynı rahatsız ruh halini yaşamışım sadece ilkini bulamıyorum nerden başladığını. Bi kaç ay sürdü bulmak. Onu da şuan beni rahatsız eden şeyden buldum. Aynısını yaşamışım meğer şuan rahatsız olduğum konu eskiden yaşadığımın yansımasıymış. Bunu tek başınıza düşünmeyin uzman biriyle yapın bulduğunuzda anlayacaksınız zaten ve sizi baya hafifletecek inanıyorum

emdr yi buara araştırmaya başlamıştım sözleriniz tevafuk oldu bana umut oldu gerçekten. bunun üzerine düşeceğim Allah razı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…