Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kaynana Boğan-Resimli

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.117
31.187
1.123
61
Konya
goruntu125kd9.jpg

250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi)
1 bardak pudra sekeri
2 yumurta
1 bardak un,
Aldigi kadar nisasta
1 kabartma tozu

Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun

kurabiyelerinin adı muhteşem
yapıpda doğruluğunu denemek lazım kaydirigubbakcemile3
ellerine sağlık

emeğine sağlık yapmak istedim ama tarifi verirken bardakların ne olduğunu (çay, su br.) yazmamışsın. Lütfen aydınlatırsan yapmak istiyorum.

1su bardagıdır canım amntıklı dusununce 1cay cardagı pudra sekerı kurabıyeye az gelir :)

Hayır az gelmez bende bir tarif var yağ oranı bunun gibi ama 1 çay br. pudra şekeri konuyor. O yüzden yapan veya buraya tarifi yazan cevabı yazsın. Bu tarifi aylar önce aynı adla bu sitede yine yazdılar o tarifdede Bardak açıklaması yoktu. O yüzden yapmayı hiç düşünmedim. Şimdi Kurabiye ismi aynı ( Kaynana boğan) ama yine bardak açıklaması gelmiyor. Halbuki pasta tariflerinde 1 çay kaşığı azlık ve çokluk bütün masrafınızı berbat etmeye yeter. O yüzden denemiyeceğim.

ben bu kurabiyeyi yapıyordum ama adını bilmiyordum. kayınvalidemde severek yiyor valla boğamadım henüz :roflol:

ben yaptım şekeri iyi oldu:) eşim çok beğendi, kolay bir kurabiye hem de lezzetli.

Back
X