- Konu Sahibi CICIBICIMELEK
Hayir ben buna katilmiyorum,tamam cocugun etrafinda birilerinin olmasi ne kadar normal bir durumsa, yenidoganin da kalabalik bir evde hele de bu kalabaliginda disari oyundan gelmis,coluk cocuk olmasida o kadar anormal,dikkat edilmese gereken bir mevzu..dikkat edin cevresindeki amca hala dayi teyze gibi yetiskinlerden bahsetmiyorum.. ki birde soyle bir furum soz konusu,dogum sonrasi hastaneden cikista bile hemsireler defalarca soyler,bunyesi zayif fazla kalabalik ortamlara sokmayin diye..
Bunun disinda yalniz buyuyen cocugunda gec konustugunu,asosyal bir kisilige burundugu konusundada size katilmiyorum,hem bir cocuk ne kadar yalniz buyuyebilir ki,bulundugu sehirde akrabasi yoksa bile anne-babanin haftada iki gittikleri bir arkadas muhakkak vardir,o da yoksa anne muhakkak bu cocugu parka,suraya buraya goturup arkadas edinmesini saglayacaktir.
Bu asosyallik kisilige bagli gelisiyor.ben ne cocuklar taniyorum,yuvalarda buyumus,kreslerde buyumus,kalabalik kuzen ortamlarinda buyumus ama kendini ortamdan soyutlayan cocuklar..her kalabalikta buyuyen cocuk,asosyal olmuyor,gec konusmuyor yani demek istedigim bu.bu durum tamamen annnenin babanin covuga karsi ilgisine bagli,evdeki tutumuna bagli,ozguven eksikliginide 0-3 yas arasi anne baba ile kurulamayan guven ilgi eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum. Cevren kalabalik olsun hersey dort dört olur diye birsey yok yani.
Hislerime tercüman olmuşsunuz tşk ederm.... bu konuya cvp yazmıcaktm uzamasını istemiyordum çnki gereksiz tepkıler aldıgımı düşünüyorum... bi anda kötü gelin ilan edildim halbuki bende eşimin ailesini çok seviyorum... şimdiye kdar hiç bi sorun yaşamadk... benim tek derdim çocugumu korumak oyun çağına gelene kdar... bunun neresi abest anlamadm ... üstelık burda bi yada iki çocuktan bahsetmıyorm bi anda evin içinde beş yabancı çocuk kavga dövüş iteklemeler...vs... böle bi ortamda büyümesini hiç bir anne istemez... Allah a şükür onun oyun arkadaşları zaten olucak çocugu babanesiyle bir odaya tıkacak halim yok