• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanalık yapmaya 5 sene sonra başladı

basbelasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
97
1
86
45
İstanbul
4 ay önce doğum yaptım ve kaynanamla tüm ilişkim değişti. doğum yapıp eve geldim bana yardım için geldi ama bbirimizi boğmayı beğenemiyoruz. evimle, çocuğumla, kocamla hatta kendimle ilgili herşeye karışıyor. kocanla yatma çocuğunla yat korkmasın, çocuğa öyle bakılmaz, yok yıkama yok öyle tutma. Bana onu giyme, öyle oturma, artık yat geç oldu. Senin evinin dekorasyonunu sevmiyorum, onu öyle koyma, bunun yeri burası olmaz. Yok bu odayı düzelt, değiştir. Ne oluyoruz ya ev benim, çocuk benim, koca benim. Sana ne kimle istersem yatarım. İster çocuğumla, ister kocamla. Evimi istediğim gibi yerleştiririm. Oğlunun şikayeti yok ki. Eşim ikimizin arasında kaldı. Sesimi çıkarmayayım diyorum tepeme biniyor. Çocuktan önce herşeyi ben bilirdim, şimdi herşeyi o biliyor. Benim hiçbirşeyde hakkım yok. Anlamıyorum erkek annelerini. Oğlunun mutlu, huzurlu olmasını isteyen anne gelinine de ona göre davranmalı bece.

Sesinizi çıkarın o zaman.
Başka bir çaresi yok ki.
Kayınvalidenizle yakın mı oturuyorsunuz, yoksa doğumdan sonra yardım için mi,
geldi yanınıza o kısmı anlayamadım.
Yardım için geldiyse, yardım vakti geçmiş artık, herkes bakar çocuğuna.
Bir de gelip, sinirinizi bozmasına gerek yok.
Dediklerini yapmak zorunda değilsiniz, gereken tepkileri de, eşinize değil
bizzat kendisine gösterin bence.

bu eşle annesi arasında kalan erkeklere dicek söz bulamıyorum..madem arada kalcaksınız niye evlendiniz..bunu bilen erkek anneleride karıştıkça karışıyo ama bilmiyolarki gelinleri üzeyim derken oğullarınıda üzmüş oluyolar,yazık :19:

kocan diyermiyorsa sen de canim illa bagir cagir demiyorum benim basima gelse ben yine iyi niyetle derim anne biz evimizle dekorasyonuylada cok memnunuz degistirmeyi dusunmuyoruz uykum olunca yatarim falan filan bundanda anlamazsa kapi orda zaten ben ayni evde durabilcemi sanmam kaynanalari pek sevmem

kaynananızın evine gitme zamanı çoktan gelmiş hem çocukta büyümüş biraz nazik bir şekilde gönderin kolay gelsin

Zaten büğü ve iyi huzurlu günler çocuğun gelişiyle biter zaten bir afrika ata sözü vardır bir mutfakta 2 kadın olmaz diye

anne zaten zor bir süreçten geçiyorum.içimden geldiği gibi davranırsam rahat edicem deyin. ayrıca kendi anneniz varsa artık o da gelicek deyip onun gitmesini sağlayın.

ayrıca bana kocanla yatma çocuğunla yat dediğin de yatak geniş üçümüz yatarız madem derim. yada eşim bensiz hiç rahat edemez derim.. ne o özele müdahele olur mu hiç.

kafanıza takmayın. dekorasyona birşey derse oğlun çok para kazansın iç mimara döşeticez odayı der :)

sen cocugunla yat, senin yerine o yatip oglunu emzirsin :86:

aynı durumu bende yaşadım canım 5 yıl ana kız gibiydik beni kendi kızlarından daha çok sever herşeyi bana danışırdı ama 5 yıl sonunda oğlum dünyaya geldikten sonra yani herşey değişti,her hareketim eleştirildi.Ama benim eşim asla beni ezdirmedi hep benim yanımda oldu o yüzden bende tatsızlık cıkarıp onu üzmemek için sesimi çıkarmadım,zaten eşim söylenmesi yaplması gereken ne varsa yapıyo.cok fazla görüşmüyorum ama küsde değilim geldiklerinde falan asla saygıda kusur etmem, mesafeliyim yani.dediğim gibi herşey eşde bitiyo eğer eşim benim yanımda olmasaydı olaylar nereye giderdi bilmiyorum.

canım sende alttan alttan cvbını ver saygını bozmadan...
yoksa hepten çekilmez olur...
hangi hakla benim evime,yattığım yere karışırki. ayıp yani..
kaynanalar diye herşeye karışacaklarını zannediyorlar..

Gozunuz aydın oncelıkle.
Saglıkla buyur bebegınız ınsallah.

Kayınvalıdenız, bebegınızle uyumanızı soyledıgınde, ne ıcın esınız ıle yatıyorsanız soyleyın bence (:
Tabıı acık bır dılle degıl, mesela;
'anne esım bana sarılmadan uyuyamıyor, anne bız aynı yatakta uyumak ıcın evlendık v.s. '

Dekorasyon ıle ılgılı fıkırlerını soylerse, 'ben evımı boyle begenıyorum' dıyın.
Ya da benım yaptıgım gıbı yapın, 'evet ıyı fıkır' dıyın ama yapmayın (:
Bır dahakı deyısınde de, 'ogluna soyledım ama, o boyle kalmasını ıstedı' dıyın.

Ya da benım yaptıgım gıbı yapın, 'evet ıyı fıkır' dıyın ama yapmayın (:
Bır dahakı deyısınde de, 'ogluna soyledım ama, o boyle kalmasını ıstedı' dıyın.
çok hoşuma gitti bu bende deneyeyim bir dahakine :9:

Bu arada konu sahibi arkadaşım, gayet saygılı ve seviyeli kelimelerle verin cevaplarınızı ama mutlaka verin! Sustukça daha beter olur..
Birde merak ettim acaba eşinizin yanında da yorum yapıyor mu karıştığı şeyler hakkında yoksa sadece yalnızken mi?

burası bizim evimiz düzenimize karışmayın de geç ne lafını çekecen. benim kaynanam bana pilav öğretmeye bile kalktı bende sen bildiğin gibi yap ben bildiğim gibi deyip çıkıvermiştim mutfaktan. bir keresidne de kıyafetime karışmaya kalktı eşime söyledim hemen oda karışma ona nasıl istiyorsa öyle giyinedcek hem senin istediğin gibi kısacık giydiremem ben karıma deyiverdi o oldu. arada akrışmaya kalksada hemen cevabı yer oturur. bunlara susmaya gelmiyor bence sende susmamalısın. allah sabır versin

ay bu kaynanaları ne yapmak lazım bilmem ki...sanki annelerimiz bizi onlar için doğurdu ya hayret bir şey...herşeye naneler...sanki kendileri gelin olmadan kaynana oldular ...hepsine :33: :33: :33:

burası bizim evimiz düzenimize karışmayın de geç ne lafını çekecen. benim kaynanam bana pilav öğretmeye bile kalktı bende sen bildiğin gibi yap ben bildiğim gibi deyip çıkıvermiştim mutfaktan. bir keresidne de kıyafetime karışmaya kalktı eşime söyledim hemen oda karışma ona nasıl istiyorsa öyle giyinedcek hem senin istediğin gibi kısacık giydiremem ben karıma deyiverdi o oldu. arada akrışmaya kalksada hemen cevabı yer oturur. bunlara susmaya gelmiyor bence sende susmamalısın. allah sabır versin
benimkide daha 1 aylıkken bigün dışarı çıkarken elbise giymiştim ki zaten süslüyüm ay dikkat ederim üstüme başıma...Haaa şöyle doğru düzgün giyin zaten baban kızıyor arkandan diyoki(kayınpederim oluyor) o gelini:37::37:n
hiç bişeyin doğru düzgün giyeceği yokmu gidin .....dan bişeyler alın bugünde ben taksit taksit öderim kıs sen bunları napan adama ne dicen kadına ne dicen bu nasıl iş nasıl patavatsızlık nasıl akıl nasıl fikir

kaynananız kısacık giyinmenizi mi istiyordu? :52:

ne kendini ezdir, ne ona saygını kaybet
yoksa işler iyice sarpa sarar başka bişey olmaz
bak diyosun ya, bu benim evim benim bebeğim benim kocam
evet tatlım aynen öyle, sen bunu biliyosun, eşin durumdan şikayetci değil, boşver
kapınız kapanır o dışarda kalır gelsin konuşsun gitsin sen önemseme
benim kaynanamda konuşuyo, dalgaya vuruyorum hep
niye winston içiyomuşum... bana demiyoki kızım içme şu sigarayı, bunu dese yine derim iyiliğimi düşünüyo, kadının derdi o değil markasını begenmemiş, bastım kahkayı arada fiyat farkını ver daha kalitelisini içiym dedim, yoksa kafayı yerim bu sadece basit bi örnek

ama bi konuda aslında kayınvalidelere annelere bişey diyemiyorum, kendi bebegim olunca nolur bilemem ama, bebek bakma konusunda bizden deneyimliler, ve eskiden dogru bilinen hersey şimdi yanlış oldu, bu konuda çatışmanız çok normal ama, ben bebegim olursa kaynanamla veya annemle bakmayı düşünüyorum, çünkü eski cocuklar şimdikilere göre çok daha sağlıklı... ama doktorun dediğinin tam tersini yaptırmaya çalışırken siz sessiz kalamıyosanız, tabiki haklısınız size bişey demiyorum

bu arada bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun:nazar:

aynen bende bu dertten muzdaribim arkadaşım.
daha doğum yapmadım ama şimdiden bebekle ilgili şeyler sölediğinde bile deliriyorum.
veeee biz karşılıklı oturuyoruz
aynı binada yani.
doğum yapınca eminim büyük bi maçımız var kaynanamla.

bide bnmki 1 yıldır kaynanalık yapmzdı ama hamile kaldığımdan beri sinirlerimi bozdu çok kötü.
yani ben anlıyorumki oğullarının aile olmasını istemiyorlar.
halbuki sevinmeleri gerekir.
allah bildiği gibi yapsın ne diyim.
neyseki bnm kocam anlıyor ve annesine sürekli söyleniyor.
buna şükrediyorum
kendimde yüz göz olmak istemiyorum

Back
X