kaynanam bana tembel dedi

ZehreNur

❤ İki çiçeğim ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
6.322
7.028
723
arkadaşlar haftanın iki günü akşam işten 9 da geliyorum çok yorgun oluyorum ve ertesi gün anca 11 12de uyanabiliyorum buna rağmende eşime kahvaltısını hazırlarım.her sabah bi zile basma huyu vardır k.k nın.ben altkatta o üst katta oturuyor.
baktı ben yeni uyanmışım kalk kalkk ya benim niye böyle tembel bi gelinim var dedi.gerçekten çok kırıldım bu sözüne.anne aşkolsun..çok yorgunum dedi niye yoruluyosun gençsin dedi.
halbuki hiçde tembel değilimdir yemeğim hiç eksik olmaz eşimi kahvaltısız göndermem temizlikte çok iyiyimdir. haftanın dört günü çalışıyorum zaten işlere yetecek vaktim oluyor.mantı bile yaptım geçen gün..sırf geç uyandım diye mi tembel oldum.

ben mi fazla hassasım arkadaşlar anlamıyorum bu sözü gerçekten haketmedim.geçenlerde hastalanmıstı ilaçlarını bile ben sürdüm kendisi teklif etmeden ben süreyim demiştim.

derler derler.kımılerı senınkı gbı açık soyler kımılerıde yuzune guler arkandan soyler.benımkıde emınım bu gruptandır:1: çokda tın....bırde ilacını surecekmışım ha çok bekler...madem oyle işte boyle.....madem tembelmışsın (!) yapma hıçbışeyını tembellık görsun.soylenenıde takma kaynana işte ..

arkadaşlar haftanın iki günü akşam işten 9 da geliyorum çok yorgun oluyorum ve ertesi gün anca 11 12de uyanabiliyorum buna rağmende eşime kahvaltısını hazırlarım.her sabah bi zile basma huyu vardır k.k nın.ben altkatta o üst katta oturuyor.
baktı ben yeni uyanmışım kalk kalkk ya benim niye böyle tembel bi gelinim var dedi.gerçekten çok kırıldım bu sözüne.anne aşkolsun..çok yorgunum dedi niye yoruluyosun gençsin dedi.
halbuki hiçde tembel değilimdir yemeğim hiç eksik olmaz eşimi kahvaltısız göndermem temizlikte çok iyiyimdir. haftanın dört günü çalışıyorum zaten işlere yetecek vaktim oluyor.mantı bile yaptım geçen gün..sırf geç uyandım diye mi tembel oldum.

ben mi fazla hassasım arkadaşlar anlamıyorum bu sözü gerçekten haketmedim.geçenlerde hastalanmıstı ilaçlarını bile ben sürdüm kendisi teklif etmeden ben süreyim demiştim.

Abovvvvvvv :53: kayınvaliden patavatsızlık yapmış, kırıldığını söyle , herkesin evi ayrı bunu anlatın.kırmadan kırılmadan

lafın gelişi söylemiş gibi geldi bana..
büyükler derler ya hep hani ''tembellik etme kalk gençsin işini gücünü gör'' diye.
samimiyetten kaynaklı bir rahatlıkla söylenmiş sanki daha ziyade.

zile basmasından rahatsız oluyorsan,
''anne 9da geldiğim günler sabah geç kalkıyorum zile basıp uyandırma beni'' diye açıkça söylemelisin bence.

Benimki de diyordur icinden eminim.henuz yuzume karsi demedi ama tembel oldugumu dusundugune adim gibi eminim.

geneli öyle canım ya benim kayınvalidem de ona benzer bişey demişti bana k.v pek temizliğe dikkat etmez maydanozları bile temizlemeden sadece toplu şekilde suya batırıp çeker öyle yerler bende bi gün salata yapacaktım orda benimde huyum yeşillikleri mutlaka bol bol yıkarım kumları dökülsün diye bende yeşillikleri yıkıyorum kızım oynamada bi salata yap hadi dedi bana sonra geldi kendi yaptı bende ona çok bozulmuştum hep der bana çok yavaşsın şöylesin böylesin diye ama dediğim gibi kaynanam hemen olsun bitsin diye temizliğe dikkat etmez bende hiç takmam onu kafama göre yaparım yaptığım şey benim içime sinsin yeter sende öyle yap canın nası istiyosa o hayatı yaşayan sensin şimdiden böyle dert edersen hiç geçmez hayat :50:

Kaynanayı bırak benim rahmetli annem derdi, bu ne uykusu ne tembellik evin bereketini kaçırıyorsunuz diye, oysa hafta sonu uyumak herkesin keyfi =))
Ben sizin yaşınızdayken diye bir başlardı, istersen kalkma =))
Velhasıl samimiyetle söylenmiş bir söz bu, çok üzerinde durma ayrıca geç geldiğin günlerin sabahında seni uyandırmamasını açıkça söyleye bilirsin.

Benimki de diyordur icinden eminim.henuz yuzume karsi demedi ama tembel oldugumu dusundugune adim gibi eminim.

Benim icin de ayni seyleri dusundugune eminim. Kendi evimde celik gibiyim ama onlarin evinde yapasim gelmiyo pek bulasik ve hizmet disinda. Iki yildir sistemlerini cozemedim cunku..

Lafın gelişi söylemiş ama gerçeklik payı da vardır :))
Takma hiç. Bugün bunu söyler yarın başka bir şey. Sonra bakar takan yok, susar :)

Benim icin de ayni seyleri dusundugune eminim. Kendi evimde celik gibiyim ama onlarin evinde yapasim gelmiyo pek bulasik ve hizmet disinda. Iki yildir sistemlerini cozemedim cunku..
Aynen.bize geldiginde de etrafa bakinir durur.onun gencligindeki gibi olamam ki zaten.o zaman dogru durust esya da
yokmus haliyle is de.biz ne kadar ev hanimi olsak da iki cocukla is bitmiyor.
Esim tek cocukmus ve cok usluymus.kendiyle kiyaslar gibi bazi kinayeleri oluyor amaan cok da tinnn.esim bile bisey demezken hickimse umrumda degil.

Ayrıca yemeğin eksik temizliğin yarım olsa ne olur
Çalışıyosun
Bu kaynananı bağlamaz
Yardım etmeyen gölge de etmesin

Ayrıca ben hiç mantı yapmadım, yine de tembel kelimesine izin vermem
Sende ona desene tembel olan ben değilim senin oğlun diye ?
Bunların hepsini sen tek yaptığına göre oğluna yardım etmeyi öğretememiş demektir

banada lafın gelişi söylemiş gibi geldi. boşver hiç birşey söyleme. bu kadarcık şey için sorun etme kendine. ama zile basma konusunu söyle bence. anne sabah erken zile basmazsan sevinirim de. ne o öyle seni sbah uyandırmaya ne hakkı varmışşşşş

kızlar az once eşim aradı ses tonumdan anladı moralimin bozuk olduğunu bende anlattım olanları..hiç takma dedi annem zaten boş konuşur dedi olmazsa yaza doğru borçları öder başka bir eve taşınırız yeterki huzurumuz olsun dedi.eşimden Allah razı olsun çok anlayışlıdır.çok da yardımcıdır.evde olduğu günler mutfakta bana ben istemesem bile yardım eder.

yeni evliyiz..eşim düğünü borçla yaptığı için kirada oturmak istemedim.en başta bana nerede oturmak istersen orada otururuz demişti.ve annesinin konuşmalarından kendisinin bile rahatsız olduğunu söylemişti.
ama insan yaşamadan anlayamıyormuş.benim annem gelinlere karşı öyle anlayışlıki herkesi annem gibi zannettim..

Kayınvaliden madem cok calıskan sen evde yokken yemeğini fln yapsın. Akşam dokuzda işten gelen insana laf edilmez takdir edilir.

Bir süre üstünde durma baktın abartıyor uygun bir dille konuşursun.

uykuyu çok severim.üçbuçuk yaşında kızım var onunla sabah 10 gibi kalkarız.
Buarada kızımdan önce öğlene kadar yatan biriydim.bana annem söylerdi uycuku diye

Kimseyi ilgilendirmez uyumam,desin kayınvaliden gale dahi alma.

kızlar az once eşim aradı ses tonumdan anladı moralimin bozuk olduğunu bende anlattım olanları..hiç takma dedi annem zaten boş konuşur dedi olmazsa yaza doğru borçları öder başka bir eve taşınırız yeterki huzurumuz olsun dedi.eşimden Allah razı olsun çok anlayışlıdır.çok da yardımcıdır.evde olduğu günler mutfakta bana ben istemesem bile yardım eder.

yeni evliyiz..eşim düğünü borçla yaptığı için kirada oturmak istemedim.en başta bana nerede oturmak istersen orada otururuz demişti.ve annesinin konuşmalarından kendisinin bile rahatsız olduğunu söylemişti.
ama insan yaşamadan anlayamıyormuş.benim annem gelinlere karşı öyle anlayışlıki herkesi annem gibi zannettim..

Maşallah eşiniz insan halinden anlayacak kadar vicdanlıymış. Borçlarınızı bitirip taşınana kadar 3 maymunu oynayın o zaman.

kendi çok çalışsan aman sallaaaaaaa :52::52:
bornozla aç.bi daha çalarmı kapı bak :9::9:

Benim içinde bundan gelin olsa ne oluurrrr dedi :52: Ama takmadım çünkü evet gelinliğe pek uymayan biriyim ben daha çok ana kuzusuyum. Derler anacım boşver takmaaa :52:

Esinizin tepkisi cok hosuma gitti. Böyle eslerin varligini görmek arada insani sevindiriyor. Siz iyilik yapmissiniz, borcla dügün olmus diye esinizin teklifine ragmen annesinin oldugu yere tasinmissiniz. Ama ciddi en esin ailesi ile yasamak zor olsa gerek. Yeni evlenince zaten insan kendi evine bile dogru düzgün adapte olamiyor, bir de kaynana derdi eklenirse, cekilmez cile olur.

Kaynananin lafi aslinda cok büyütülecek bir sey degil, patavatsizlik etmis her insan gibi. Benim annem hala dahi böyle seylerle kirar kalbimi. Düsün benim eve misafir gelmisti, gelmeden önce her yeri sildim temizledim, geldikten sonra 4 gün temizlik yapmadim, biz birbirimizi 4-5 ayda bir görebiliyoruz, ben de onlarla vakit gecireyim dedim. Annem bana ne tembelsin bir süpürge acmadin hala dedi. Ben sok. :53::53::53::53: Onlar gelmeden önceki gün temizledigimi de biliyo yani. :1:

Ama sorun su, insan annesine direk cevap verebiliyo ya da anne ask olsun deyince, annedir, "ay pardon ya öyle demek istemedim" diyebiliyor. Anne cok farkli. Kayinvalide cok farkli. Istesen de anne gibi olmaz. Laf etsen darilir, ugrasilmiyor yani.

En iyisi borcunuz harciniz bitince, bir plan yapip ayrilmayi düsünmeniz. Emin olun, kafaniz cok daha rahat olacaktir. :27:

Back
X