kaynanam sayesinde bayramlardan nefret ediyorum

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
ben ailemden uzaktayım eşimin memleketinde oturuyoruz.2 bayram oldugu için bir bayram benim memleketime gidiyoruz diğer bayramda burada kalıyoruz ancak bu sene yaz tatiliyle birleştirdiğimiz için önce benim memleketime sonra esimin o sırada yazlıkta olan annesigile de gittik.simdi bu bayram burdayız cünkü cok sevgili kayınvalidem burada kalalım diye kesecegimiz kurbana kadar organize etmiş.kendiside su anda burda yani aynı sehirdeyiz.bundan 2 sene önce 2 bayramda benim memleketime gittik diye yataklara düşmüstü heryerimde yaralar cıktı üzüntüden diye oglunu aramıstı ve telefonda aglamıstı.tabii ondan sonra tadımız tuzumuz kaçtı.simdi bu bayram onun istediği oldu burdayız ama az öncede ben anacımla konustum simdide o cok üzgün neden gelmediniz diye.su anda cok üzgünüm ve sinirliyim eşimi soracak olursanız inanılmaz pısırık ve asla annesine karsı gelemeyen birisi.ben simdi kaynanama nasıl bir tavır sergilemeliyim,ondan nasıl intikam alacam ,onu nasıl pişman edecem eşimle kavga etsem bos yere huzurum bozulacak ve kadının ruhu duymayacak.cünkü asla annesine yansıtmıyor moralim cok bozuk sayesinde bayramlardan nefret eder oldum.nolur bana akıl verin napmam lazım?

ben şunu anlamıyorum annesine sesini çıkaramayan cevap veremeyen pısırık olan eşiniz
neden kayınvalidenizden intikam alma planları düşünüyorsunuz ki

eşinizle konuşursanız bi ihtimal düzelme ihtimali var
ama kayınvalidenize tavır alırsanız daha kötü davranır aa ben gelinime yanlış yapmışım diye düşünmez ki

geçen bayram annenlere gitmişsiniz bu bayram burda olmanız gerekmiyor mu zaten :26:

gerçi benim abimler de şehir dışında ve her bayram ve yıllık izinlerinde buraya gelirler çünkü başka türlü gelemedikleri için
bundan önce de bizimle aynı şehirdeydi bu sefer her bayram ve izinlerinde yengemin memleketine gidiyorlardı

dediğim gibi eşinizde annesinin her dediğine he demesin birazda hayır demeyi bilmeli insan

İlk gün kurbanı kesin, ikinci gün gidin? :53: Hem de kaynananıza yola çıktıktan sonra söyleyin. Heheeh

Bende bayramları sevmiyorum, aynı sorun bende de var biz hem eşimin hemde benim aileme uzaktayız ailelerimizde farklı illerde.Benim ailemler bize daha yakın yakın dediğim 5 saat kayınvaldemler 10 saat uzaktalar ama her byram önce bizimkilere sonra eşimin ailesinin yanına gidiyorduk bu tatil 4 gün bile olsa böyle oluyordu 2 gün bi yerde 2 gün bi yerde bu sene çocuk var ağırlığımı koydum gitmicem dedim.Eşimle kavga mavga ettik hatta hala suratı asık bana ama umrum değil ne bizimkilerin ne de onunkilerin yanına gittik deli oluom 3 gün bi yerde 4 gün bi yerde hele çocukla valiz eşya taşı erkeklere göre ne var !!!!
Senin meseleye gelince kayınvaldeni geç senin hesabın eşinle millete çaktırmadan burnundan getir ama kimse çakmasın sonra kayınvalden aranızdaki meselelere de karışmaya başlar...
Sen önünüzdeki maçlara bakcaksın bi daha tuzağa düşmeyeceksin eşinin burnundan da öyle bi getirki senin suratını asman yerine annesininkini tercih etsin:)
Bir daha yazcam Bayramlardan Nefret Ediyoruuuuummmmmmmm!!!!!!!!!!

evliliklerinizi bu tip konularla mahfediyorsunuz
eşinize pısırık demeniz gerçekten hoş değil
erkek evlenince illa ki annesini atmalı mı yani
ne var kalın sizde bayramda kayınvalidenizle
ya da ikinci gün gidin annenize

eşiniz sizden kendi annenize karşı gelmenizi istese siz karşı gelir misiniz, kar gelmeyeceğiz içinde pısırık mı olacaksınız yani

bayramın 2 .günü benim memlelketime gidemeyiz cünkü zaten 10 saat yol arifeden gitmemiz gerekirdi .kayınvaldeme neden kızıyorum cünkü eşimi 'gidin tabii onlarda uzakta, bayramda seyranda oraya gidin biz zaten buradayız' diye yönlendirebilirdi ama evliliğimizin ilk yıllarında eşim benim sözümden cıkmazken 2 bayramda benim memleketime gittiğimizde burnumuzdan getirdi,surat yapmalar,ağlamalar.ve evet malesef benim eşim pısırık annesinin sırf suratını cekmemek için yada ağlamasına dayanamadıgı için bayramda gitmemeyi tercih etti cünkü annesine biz bayramda suraya gidiyoruz diyemez.

Sen zaten her zaman kayınvalidenleri görüyorsun.Arefe gününden ellerini öpersin iyi bayramlar hadi hoşçakalın dersin ve bayramda ailenle vakit geçirirsin.Eşin de istediğini yapsın.Sonuçta sen ailene hasretsin,onlar sana hasret.Ben de ailemle aynı şehirdeyim.Ama bayramlarda kayınvalidemlerin yanına gidiyoruz.Nasıl olsa annemleri her zaman görüyoruz diye.Ben de can atmıyorum gitmek için ama doğrusu budur diye düşünüyorum.En kötü2 bayram ailenle 1 bayram da onun ailesiyle vakit geçir de sevgili kayınvalideciğinin de gönlü olsun.

Back
X