• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam ve bebeğim

Küçücük bebekle sağda solda ne işin var anlamadım ben seni ya. Git evine kocanın yanına. 12 saat yol diyorsun bir de Allah akıl fikir versin.
Bir de yeni doğum yapmış kadın nasıl o kadar yol geliyor enteresan , Yenidoğan bebeğin girdiği toplu ortamları dusunemiyorum bile zaten

annemle öyle yaptık ama ben yaptım cogunlukla bebeğime alışmak icin. annemde bana yardım gerektiğinde yardımcı oldu. gece annem bekledi bebeğimin 40ı çıkana kadar. çok yardımı oldu çamaşırıma kadar yıkadı uğraştı.

ağlayacak alma olayı şöyle bebeğim gazlı olduğu için ıkınıyor gazını çıkaramayınca ağlıyor her ağlamasına alıyor cocugu sonrada sen kucağa kı alıştın diyip cocukla konusuyor o yüzden ağlıcak tabi her ağlamaya alma dedim ama pış pış yapsın diye de gösteriyorum yani öyle bebeğimi elletmeme gibi bir durum söz konusu değil
Gelinler başta aileye girerken çok can acıtıyorlar sonra sevmesi zor oluyor insana her şeyi batıyor. Ben içimden Allahım bana onlara karşı içime merhamet ver diye dua ediyorum.
Bende senin dönemde çok ağlamıştım, şimdi düşünüyorum da boşverseymişim keşke. Saygını göster gerisine kendini yorma. Eşlere anlatınca bir yerden sonra o benim annem babam oluyor. Evladını büyütmeye bak o minik elleri kocaman oluyor hemencecik

Çocuğunun 40 çıkana kadar anne kayınvalide ile kalanlara şaşırıyorum ya. 40 in çıkana kadar annen varmış sonra sen gitmissin. Kırk günde koca özlenir anne gönderilir kocayla takilinilir 🤣 bir tane Yenidoğan, hastane işi çok olur kocayla gitmek ona da babalık duygusunu verir. Adamdan da kacirmissiniz nasıl yapsam da yardımcı olasam diyen kaynanadan da kaciriyorsunuz.

İlk çocukta kayınvalidem bir hafta kaldı gitti ohh demiştim. İkincide ikizlerim oldu kaynanam 40 gün kaldı hafakanlar bastı. Anne sen git ben bu kadar birlikte kalınca kötü oluyorum dedim 🤣

Bir tane çocuk oturun bakın kocanizla.

Küçücük bebekle sağda solda ne işin var anlamadım ben seni ya. Git evine kocanın yanına. 12 saat yol diyorsun bir de Allah akıl fikir versin.
İşte var ya vallahi böyle kadin olmak var yemin ediyorum aklıma tüküreyim bır daha dünyaya gelirsem aynen böyle bir kadın olacagim
Geldim gidiyorum bir şeye de demedim ki ben yapamam

Bak ne guzel diyorlar ay ben yapamam nasıl yapayım ay ben gidemem nasıl gideyim
Babam getirdi ancak eşim götürür ben nasıl giderim bebekle

Ben naptim biri 6 aylık diğeri 3 yasinda kızımla uçağa da bindim
Acil durum oldu cenaze sebebiyle uçak bulamadım otobüse de bindim
Eşim izin alamadi 3. Kızımda doğuma gelemedi bir nevi o olmadan doğurdum kayınvalidem Allah var bırakmazdı ki bir bardak su alayım sen dinlen derdi hakkını asla ödeyemem yemek temizlik bebek bakımı hepsini yapardı hep minnettar oldum halbuki onu şöyle anlatırdı konu sahibi yerimde olsa evime geldi her şeye karışıyor yemek yapıyor temizlik yapıyor düzenimi bozuyor bana hep sen dinlen diyor

50 yaşına yaklaşıyorum ama şunu kabul ediyorum ben o yaşlarda çok aptalmisim şimdi bakıyorum o yastakiler daha kurnaz

Ben hiç bir şey için yapamam demedim herkes yaptıysa bende yaparım dedim eşim olmadan ev aldım eşya aldım ev taşıdım her şey paraya bakıyor para varsa her şey var derdim kendimi yordugumu hic düşünmedim neyse Allah izin verirse kizlarimi çıt kırıldım yetiştireceğim inşallah sürekli dillerinde ben yapamam cümlesi olacak

en son dayanamadım eşime yazdım annen böyle yapıyor diye git o zaman kendi annene diyo bana. annemlerde gel madem mutsuzsan diyolar. ben sırf eşim hatrına kalıyorum zaten şu an burada. annen bizde o kadar kaldı benim annem hiç bebekle vakit geçiremedi demesin üzülmesin diye
esim icin kaliyorum demissin adami da "anan şòyle anan böyle" diye kac km oteden darliyorsun "kalma madem annemde git" diyor. "esim senin annen bizde kaldi benim annem bebekle hic vakit gecirmedi der üzülür" diyorsun, kaynanan bebekle küçücük vakit gecirse hem kadinin kalbini kiriyorsun hem esine yetistiriyorsun adamin canını sıkıyorsun
cidden davranislarinda mantik yok
bebegin en minnos zamanlari hicbir sebep yokken esinden de ayirmissin. sen annesiysen o da babasi yazik degil mi bir daha asla gelmeyecek zamanlari kaciriyor adam . neden? karisi kendi annesini sevmiyor ama "gelme" de diyemiyor diye

Back
X