Kaynanama yardıma gitmelimiyim

Duru000

Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
687
434
23
32
Hanımlar önceden çok nankörlük ettiler mesafemi koydum herseylerine kosturmuyorum artık şuanda onlarda bende saygı çerçevesinde davranıyoruz birbimize . Şuanda kaynanam bahçeden fasulye , biber vs topluyor bütün kizlarina ve bana eşit dağıtıyor bu konuda hakkını yiyemem. Yakınında 1tane görümcem var ailesinden bağımsız yaşıyor pek gelip gitmez yardımda da bulunmaz yapmak zorunda değil tabi. Çalışıyor kaynanam onu hiç bı işine cagirmaz tatil olduğu günlerde bile temizlik yapıyor yorgun oluyor sen gel der, fasulye topluyor birlikte temizleyelim diyor yani. Gecen gittim fasulyeyi kırdık, bugün yine aradı kizim kuru fasulye topladım çok var gel birazcık yardım et diye , şuan iyiyiz ama çok nankorlukleri oldu sizce gitmelimiyim ? Anne bakiyim isim olmazsa gelirim dedim. Yani benim yardım ettiğim fasulye herkese eşit dağıtılıyor sadece ben yardım ediyorum. Bu arada bişey versin diye gitmiyorum gerçekten tek başına halledemez okadar işi yardımcı olmak için gidicemm.

Bir sefer gittin zaten, yerinde olsam simdi gitmezdim. Elini verirsen, kolunu kaparlar. Insanlik psikolojisi bu.
Yani bu aliskanlik yada beklenti olmasin. Her defasinda gidersin artik bu senin isin olmus olur. Bir defa yapmasan, senden kötüsü olmaz.

İşiniz yoksa gidin, hatta giderken görümcenizi de çağırın.
Çok iş varmış gel birlikte gidelim deyin.
Canm onun bana bir zararı olmuyor , ben kaynanama diyorum hani görümcem nerde o da gelsin diye , yorgun diyor. O da bana pek karışmaz annemin şu işi var bu işi var git yardım et dese sen öz kızı olduğun halde bı ise elini durmuyordu. Ben gelinim diye yapmak zorunda mıyım diye cevabını alır ama dediğim gibi daha hiç karismadi bana

Bir sefer gittin zaten, yerinde olsam simdi gitmezdim. Elini verirsen, kolunu kaparlar. Insanlik psikolojisi bu.
Yani bu aliskanlik yada beklenti olmasin. Her defasinda gidersin artik bu senin isin olmus olur. Bir defa yapmasan, senden kötüsü olmaz.
Canm dediğin gibi diğer konularda yediğim kap bulaşık haricinde yarışma gitmiyorum. Şuan topladığı fasulyeden bana da vericek , yine yiyeceğim fasulyeye yardım etmiş olucam. Yine de kararsizim

Canm dediğin gibi diğer konularda yediğim kap bulaşık haricinde yarışma gitmiyorum. Şuan topladığı fasulyeden bana da vericek , yine yiyeceğim fasulyeye yardım etmiş olucam. Yine de kararsizim

Iyide görümcede o fasulyeden yiyecek. Ve daha öncede yardim gitmistin zaten. Yani yardim etmezsen, vermem gibi bir düsüncesi varsa yanlis. Tek basina yapamiyorsa, o fasulyeleri ekmesin.

Benim annemde kendi yaptigi yogurt, konserve domates,.. yollar bana. Hiçbirine yardim etmedim ve hiç yardimimida sormadi. Zaten seve seve veriyor.

Bak geçen defa gittin, simdi yine gitmeni istiyor. Fasulye ile baslar, baska seyler ile biter. Yani tekrar, ben gitmezdim.

Evlensem kv dahil karsı taraftan hiçbişey almazdım...hiçbişey kabul etmezdim

Iyide görümcede o fasulyeden yiyecek. Ve daha öncede yardim gitmistin zaten. Yani yardim etmezsen, vermem gibi bir düsüncesi varsa yanlis. Tek basina yapamiyorsa, o fasulyeleri ekmesin.

Benim annemde kendi yaptigi yogurt, konserve domates,.. yollar bana. Hiçbirine yardim etmedim ve hiç yardimimida sormadi. Zaten seve seve veriyor.

Bak geçen defa gittin, simdi yine gitmeni istiyor. Fasulye ile baslar, baska seyler ile biter. Yani tekrar, ben gitmezdim.
Yok canm yardımda bulunmasam herkese dagitacagi için bana da verir bu konu da eminim. Örnek veriyorum bı konuda yardımda bulundum bana da verir , kizlari yardımcı olmasa bile onlarda verir, etmesem de verir ama ben rahat edemem pek.

Şuan benim de iç sesin git diyor , yediğim şeyin işini yapicam sonuçta.
Bence git. Sen de faydalanıyorsun. Kızı çalıştığı için bir şey demiyordur muhtemelen. Aslında yardım edebilecek tek sen varsın şu konumda

Evlensem kv dahil karsı taraftan hiçbişey almazdım...hiçbişey kabul etmezdim
Canm büyük konuşma bence eşinin ailesi hiç bir yardimda bulunmadı ve sağa sola annecik babacik rolü oynuyor , biz oğlumuza gelinimize her konuda destek çıkıyoruz diye konussalar kulağında agelse bı sure sonra madem ediyorlar gibi konuşuyorlar niye almamayayim diye dusunursun. Ben 4yillik evliyim bugüne bugün 1cop dahi istemedim kızlarına verdiguli bişey olursa bana da veirrse alirim. Ne de olsa oğluna veriyor. Ha ben istemem orası ayrı konu.

siz iç sesinizi dinleyin sonuçta senede birkaç kez olan bişey için kalp kırmayın,biraz yardım sonrası mesafeyi korumak sizin elinizde sonuçta...
İç sesim çok kararsız şuanda. Gitmek istiyorum ama nankörlük olursa kaldıramam

Kızlarına kıyamayıp seni çağırıyo işe. Bugün her çağırdığında gidersin sonra yarın bi işin olur gitmezsin vay nankör o kadar yiyecek veriyoruz bi yardıma gelmiyor olur

Zaten elini veren kolunu kaptiriyor bu sefer yaparsin yaparsin bi gun yapma hicbisey yapmiyo olursun. Neyse bi is yapacaksan inancliysan Allah rizasi icin yap Allah im bunun karsiligini sen bana verirsin dersin insanlardan bisey beklemezsen alinganlikta o kadar olmuyor. ALLAH KOLAYLIK VERSIN

Hanımlar önceden çok nankörlük ettiler mesafemi koydum herseylerine kosturmuyorum artık şuanda onlarda bende saygı çerçevesinde davranıyoruz birbimize . Şuanda kaynanam bahçeden fasulye , biber vs topluyor bütün kizlarina ve bana eşit dağıtıyor bu konuda hakkını yiyemem. Yakınında 1tane görümcem var ailesinden bağımsız yaşıyor pek gelip gitmez yardımda da bulunmaz yapmak zorunda değil tabi. Çalışıyor kaynanam onu hiç bı işine cagirmaz tatil olduğu günlerde bile temizlik yapıyor yorgun oluyor sen gel der, fasulye topluyor birlikte temizleyelim diyor yani. Gecen gittim fasulyeyi kırdık, bugün yine aradı kizim kuru fasulye topladım çok var gel birazcık yardım et diye , şuan iyiyiz ama çok nankorlukleri oldu sizce gitmelimiyim ? Anne bakiyim isim olmazsa gelirim dedim. Yani benim yardım ettiğim fasulye herkese eşit dağıtılıyor sadece ben yardım ediyorum. Bu arada bişey versin diye gitmiyorum gerçekten tek başına halledemez okadar işi yardımcı olmak için gidicemm.
Eşit davranıyormuş ben olsam giderdim.Ayrımcılık yapsa eşit davranmasa işim olmazdı.

Back
X