Kaynanamdan daha evlenmeden bıktım!!!

canım hatayı başında aynı evde kalmakla yapıyorsun. sonuçta yeni evli bir çift olacaksınız. ne zaman canınız ne istiycek hiç belli olmaz. azcık odanıza geçseniz rahat olamayacaksınız. herkesin yatmasını uyumasını bekleyeceksiniz ki zaten sizin de uykunuz gelmiş olacak. eee sen eşinle başbaşa bir öğün olsun yemek yiyemeyeceksin. oturup ya da uzanıp bir film izleyemeyeceksin. sürekli çocuk yapın baskısı tepenizre olacak ki zaten çocuk olunca evliliğiniz farklı bir boyut alacağı için artık isteseniz de yalnız kalamayacaksınız. annenler gelicek olsa senin evine değil kayınvalidenin evine gelmiş olacaklar. bir özel bişey konuşamayacaksınız. annenle konuşsan laf olacak bir arkadaşın gelicek olsa iki dakka kaynanansız dedikodu edemeyeceksiniz. içeceğiniz çaylar kahveler hiçbir zaman iki kişilik olmayacak. tadı da iki kişilik olmayacak. sonra kesinlikle para falan biriktiremeyeceksiniz çünkü kendi paranız bütçeniz diye bişey olmayacak. kv bişey bitse oğlanı ara alsın gelsin diycek. ayyy çok gıcık bir pozisyon. benim kuzenim evlendi kaynanasının yanına sözde para biriksin de ev alınsın diye kız hamile kaldı ikizleri oldu evde 3-4 bekar kardeş de var. kızın özeli 0. sonunda kiraya çıktı ve hiz bir birikim de yapamamışlar 3-4 senede. sadece eşiyle başbaşa geçirebileceği o güzel bal ayı zamanı ve 1 yıllık çocuksuz ve hür tam gezmelik zamanın zehir olduğuyla kaldı. kime yarandı kimseye. kaynanası aldıkları paraları kenarlarına koyamadılar mı diye kızdı. ev alıveririz demişlerdi evlenmeden şimdi alıcık gücümüz yok çalışsınlar alsınlar diyolar ki kız ikizleri kime bıraksın da çalışsın bu saatten sonra??? bence nişanlınla konuş. kabul etmiyorsa da bence bir şekilde bitirmen daha akıl karı.

Babası vefat etti. 2 abisi var evli biri ayrı oturuyor biri de mayıs ayında ayrı eve çıkacak sonra biz evlencez onların evinde kalcaz. Nişanlım tanıştığımızdan beri ayrı oturmam diyor ama babası ölmseydi biz çıkacaktk ayrı eve. Şmdi de annemi tek başına bırakmam benle kalacak diyor nefret ediyorum onun bu anacılıgından her seye karısıyor annesi :20: Babası olmadıgı için annesi tek kalmasın diye çıkamıyoruz ayrı eve :(

Kendinizi annesinin yerine koyun yalnız kalmak istermiydiniz yada kendi annenizin yalnız kalmasını.
Evet beraber oturmak illaki zor rahat edemezsiniz.
Ama neden annelerine düşkün olmasınlar yada anneleri yavrularına.bende bir erkek evlat buyutuyorum inanın hiç kolay diil cocuk büyütmek evlenince oğlum benden vazmigecsin,sevmesinmi beni ,ben onu ne emeklerle buyutuyorum .
Ama esinide cok sevsin ben kiskanmam,galiba is erkekte bitiyor dengeyi iyi kurması lazım .
Burda epey doldurmuşlar seni konu kv olunca .
Iki seçenek var ya kabul edip geciniceksin kv le .
Yada kabul etmiyip ayrilicaksin.
Eğer kabul edipte sonra sorun çıkarırsanız nişanlin demezmi biliyodun niye evlendin.
Hakkında hayırlısı ....

Evet dogru,evleninvce degisir,sonucta sen karsiliyorsun bütün islerini ve o da anama niye böyle dedin niye böyle ettin diyerek baya bir üste cikar.
Bravo o diyenlere,tabi degisir.
Hayat senin!
Bence evlenme,cünkü basin cok agrir,o kadar nefret ediyorsun zaten annesinden,sence evlenince düzelir mi ??

ya sadece aynı evde olma fikri bence çok yanlış. onun dışında ana oğulun birbirini sevmemesi gibi bir durum zaten olamaz. o insan çocuğunu büyütmek için az uğraşmamıştır. benim 2 kızım var ve oğlum olsun istiyorum ama ben de oğlumla öyle olmak isterim anasıyım sonuçta doğurdum büyüttüm o kadar. kızlarımla da aynen. ama evlenince yanımda kalsınlar demem çünkü gençler ne zaman canları ne istiycek bilinmez. oğlum da gelinim de rahat etsin yuvalarında isterim. ben de sorumluluklarım bitmiş gezer eğlenirim. aman bidaha mı gelicem dünyaya derim. yanlarına gidip 2-3 gün 1 ay geçirmek var birde hep dipdibe olmak var. aradaki sevgi saygının kalması için özlemek kıymetli olmak için ayrı evler ayrı hayatlar şart. gerisi bir şekilde olur zaten.

Merhabalar... Nişanlıyım haziran ayında nikahım var nişanlımı çok seviyorum ama bir problemim var nisanlım annesine cok düşkün bu da beni rahatsız ediyor sürekli bebek gibi anasını öpmeler kucagına yatmalar falan.. İşin daha da kötü kısmı aynı evde oturcaz ve ben her gün bunları görmek zorunda kalıcam. Nişanlıma ayrı ev istiyorum desem asla çıkmaz :( Bu düşünceler mutlulugumu gölgeliyor sizce ne yapmalıyım ?? :43:

Ev ustune ev olmaz. Ayri ev icin ikna edin.

ne sorun olacakki evlen gitsin arkdaşım. ne güzel bi ömür dip dibe yaşarsınız.
gittiğin heryerin hesabını once kocana sonra kaynanana versin. kendine bişey alsan hemen değerli fikirlerini sunar. bebeğin oldugunda ne güzel senin istediğin gibi değil kendi istediği gibi büyütür sen yokken istediklerini yedirir iki gün üst üste dışarı çıksan çok geziyo olursun. annene gitmek istesen anacı olursun..
yatakodanda herşey sessiz bi şekilde yürür anladın sen onu..
iki sesini yükseltip gülsen cilve yapsan eşin sessiz ol diye uyarır istediğin gibi kavga da edemezsin..
anası oğluna taraf olur tabiki sen el kızı olacaksın onlar öyle görür.
misafirlerin gelmek istemez arkadaşların rahat edemez hep sana sen gel derler ama sende gidemezsin ölsün diye dua ederken bakarsın ölmez artık cinnet geçirir en snunda boğazına yapışırsın allah korusun ve bunların daha aklıma gelmeyen niceleri...

( bu yazdıklarım kaynanasını daha nişanlıyken den sevmeyenler için.. kaynanasını seven biri için yukarıda yazdıklarımın bazıları problem olmayacaktır.. ama özel hayat konusu yine sıkıntı olacak.. benim diyeceğim asla kendi annen bile olsa aynı evde yaşamayacaksın )

Son düzenleme:
koca olacak şahıs anne ve eş ayrımını yaparsa dengeyi kurarsa sorun aza iner sıfırlanmaz ama çekilir bir hayat olur belki
ama sizinkinde o ışığı göremedim sanki
allah yardımcın olsun
durum anlattığın gibiyse arkana bakmadan kaçarak uzaklaşman lazım onlardan
boşanmak yanında nişan atmak kolay
hop diye nişan at demiyor kimse ama nişanlına halini, düşünceni açıkca söyleyemiyorsan
seni anlayamıyorsa, derdine ortak olmuyorsa o adamdan anasına iyi oğul olur ama sana koca olmaz arkadaşım :50:

MALSEFF benimkide öyle bide herşeye karışıyo ya yok odada oturmayın surda oturun yok evin boyası şu olsun bazen nişanlımdanda nefret ediyorum iyi anlıyorum seni 2 yıldır bıktım valla :(

Back
X