• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamdan nefret ediyorum

bende kayınvalidemi sevmem nerde ne konuşulacağını hiç bilmez insan içinde rezil eder insanı her söylediğide batıyor bana ama hiç saygıda kusur etmem ne derse ses etmem içime atarım herkese herşeyi anlatır ilk gördüğü insana aile sırlarını anlatır hep derim zaten kaynana zemzemle yıkansa gene kaynanadır diye ama eşim üzülmesin diyede hiç annesine bir cevap vermişliğim yoktur benimde arkadaşların dediği gibi en önemlisi mesafe zaten kaynanasına bayılan ölüp biten gelinde çok azdır heralde yada bana hiç denk gelmedi

ne yapmayı düşünüyorsunuz? hayat boyu geçmişte mi yaşayacaksınız?

belli ki eşinizle aranızda sorun yok. kayınvalide ile de mesafeli ve saygı temelli bir ilişki kurarsınız, hepsi bu..

yok çok şükür eşimle ilk günkü gibi aşığız birbirimize ama arkadaslarım evleniyor bir bir onları da görüyorum benim ne eksiğim var dı diyorum eşim sokaktan toplamadı beni bir de öyle insanlar ki mesafe bırakmıyorlar arada koyamıyorum bir türlü

bir de vallahi korkuyorum kadından en ufak bir eleştiride hasanelik oluyor aylarca hasta gibi davranıyor evlatları dört dönüyor arkasnda her seferinde hangi doktorsa artık sabaha çıkmaz diyo sabah hanım türbe ziyaretine gidiyor gecen eltime kızmıştı böyle olmustu korkuorum da bu kez bir sey söyleim memleket ayağa kalkar hastanlik olur ölmeyeceksede ölür o zaman allah korusun vicdan azabıyla yasayamam benim şöyle alttan alttan bir seyler blup kırgınlığımın gecmediği hissettirmem lazım

aman boşver hiç uğraşma ben kinci biriyimdir normalde kolay kolay unutmam ama iş kaynanaya gelince hiç kafa yormuyorum anlayacak olsalardı zaten yapmazlardı canım

bir keresinde de kendini övüyor bana biz cok iyi insanlarız komsularımızda cok sever bizi iyiyiz biz bizim bir kötülüğümüzü gördün mü dürtüyor bu arada hııh gördün mü ses cıkmıyor benden gene hııh gördün mü içimdeki ses bağırıyor ama hııhhhh gördün mü benden söyle bir cevap ııııı görmedim :))) bırakıyor dürtmeyi tabi:))))

aman boşver hiç uğraşma ben kinci biriyimdir normalde kolay kolay unutmam ama iş kaynanaya gelince hiç kafa yormuyorum anlayacak olsalardı zaten yapmazlardı canım[/Q işte boşvermeye calışıyorum ama bazen doluyorum birilerine anlatıyorum rahatlıyorum ama ilk defa beni tanımayan insanlara anlatıyorum psikolog halt etmiş yanınızda cok tesekkür ederim hepinize

canım sen eşinle iyiysen gerisini boşver.. mesafeli ol ama saygını yinede bozma.. yoksa düşünmeye devam edersen sen kendi kendi yiyeceksin... sonuçta onlar senle konuşmuş sana yanaşmışlar sen onlara değil...

bende katılıyorum....'' anlayacak olsalardı yapmazlardı..'' rahat ol.. ayıp onların ayıbı... ve düşün ; seni değil en çok oğullarını yıpratmışlar sizin evlenme sürecinde... bence sen bu süreç içinde üzerine düşen hertürlü sorumluluğu yerine getir... kibar ol... çatapat polimiğe sakın gireyim deme... zaten eşin herşeyin farkındadır... unutma, hiçbir maske kalıcı değildir... sen maske takmıyorsun... sorumluluğunu yerine getirmiş olacaksın... baştan yaptıklarıyla hala aynı noktadaysalar onların maskesi düşecektir... ama bu senden çıkmasın... çünkü, malesef hep eşler faturayı bizlere keserler... rahat ol... sen onlar gebe değilsin.. unutma onlar sana gebe.. bu rahatlık içinde ziyaretini yap eşinle ağzının tadını bozma... bol şans.

insan kendisi gibi düşünenler oldukça kendisini anlayan birilerini gördükçe rahatlıyo gerçekten sahi kaynanasını seven hiç mi yok yaa:D

çok haklısınız kızlar kayın validem ve görümcem beraber kalıyorlar görümcemin faturası fazla gelmiş gecenlerde o çaldırır bizararız bana diyor ki gün içinde annemi çok arıyorm çalışıyor kendisi o yuzden böyle yüksek gliyor ben annemin yanındayım diye sizinde içiniz rahattır oralarda gözünüzarkada kalmıyor öyle mi öyle degil mi onaylatacak illa ya sen hangi yüzlesenin anneni merak etmemi bekliyorsun benden banane senin annenden nasıl kabullendiriyorlar kendilerini utanmadan o kayın validemin yanında diye benim içim rahat oluyormuş yoksa duramazmışım

Hepsi aynı bunların yaaa sonuçta KAYNANA... Konular farklı ama sonuclar hep aynı nefret ediyorum bende kaynanamdan ben uzak durmak istedikce burnumun dibinde bitiyor

Heralde oglu son anda vazgecer diye düsündü. Bosver arkadasim bak esin ne olursa olsun vazgecmemis senden. Yani sen kazanmissin. Bu saatten sonra ne samimi ol ne de yuzlerine birsey soyleme. Sanki bilmiyorlar mu suclarini. İnsan akrabasi evlense neyse vazifesi yapiyor kaldi ki oglu bu. Büyüklük sende kalsin. Yerinde olsam hic o konulari acmazdim. Eline hicbirsey gecmez. Birak bir de sen suclu olursun. Biz hatamizi anladik ayagina gittik ama o bize bunu sunu dedi derler sagda solda. Kayinvalideniz galiba ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin demistir belki de kendisi icin. Ama ne derlerse desinler nasil davranirlarsa davransinlar sen yine de tedbiri elden birakma mesafeli ol.

Benim kayinvalidem dugun yapmayin diye basimin etini yemisti. Ne gerek varmis bosa masrafmis. Ama kayinpederim sagolsun benim de kizim var ona ne istiyorsam gelinime de yapicam dedi. Neyse biz dugun icin yer bakiyoruz esimle ve kayinvalidemi de goturduk bir kac kez. İste sonra bizi adam yerine koymadiniz demesin diye. Tutturdu kendi dügününün yapildigi cay bahcesini. Ne guzelmis agaclar varmis cok temizmis ... Yolda donuyoruz dedi ki vallahi ben kizima ciragan sarayinda dügün yaptiricam. Bir insan bunu niye söyler o anda? Hic belli etmedim ama cok bozuldum. 6 sene gecti üstünden hic unutamadim.
Bir de benim memleketimi cok sorun yapmisti. İstanbulda büyüdüm ama nüfus kaydim dogu. Esim cift uyruklu ama TC kayitlari kapali. Yani ben evlendim ama hala kendi kutugumdeyim. Hatta iki kizimda benimle ayni. Kayinvalidecigim cok dert etmisti bunu. Sanki kraliyet mensubu kendisi. Neyse uzatmiyim gecen sene gorumcemi istemeye geldiler. Damat hemserim cikti. Hem de mahalleye kadar. Bir de isterken dediler ki gelininizin ailesi cok iyi bir ailedir. Hatta dedesinin mezarina gideriz hep ziyarete. İcimiz cok rahat bu evlilik icin falan filan. Gecen temmuzda dügün oldu. Hem de kiyaslarsak benimki cok daha guzel biryerd oldu. Cok dilimin ucuna kadar geldi "anne naptiniz nüfus isini " diye sormak. Ama tuttum kendimi büyük Allahim veriyor benim yerime cevap dedim.

Son olarak bosver Allaha havale et. Sen yine de mesafeli ve saygili ol. Evine geldiklerinde agirla sen gittiginde vazifelerini yap. Kendi oglu dert etsin edecekse. Hesap soracaksa o sorsun. Burayi takip ediyorsan eger cogunluk kayinvalidesinden sikayetci. Evlenene kadar geliniyle canciger olup dügünden sonra soguk davranan, oglunu bosatmak icin planlar yapan, doldurup gelinin ustune salanlar... Var da var. Dile getirmeseler de mahcuplar. Esine de bu konuyu fazla acma derim ben.

Canım en iyi kaynana bile "kaynana". Oğullarını paylaşamıyorlar. Kıskançlık oluyor. Ben de sevmem hiç. O yüzdün mümkün oldugunca az görüşürüm. Eşim gider arada uğrar ama ben sadece mecbur oldugumda , bayramlarda falan giderim. Sende resmi ol. Tanımadan nefret edip bir anda samimi oluyorsa zaten samimiyetsiz biridir. Açığını verme. Mesafeli davran. Bazı şeyler emin ol unutulmuyor..

ee peki eşin kızmıyormu neden böyle yapıyorsun yada kayınvalidenle telde konuşunca laf sokmuyomu gelmiyon etmiyon diye yaa gerçi bende yavaş yavaş elimi ayağımı çekiyorm yoksa olmuyo ya birbirimizi yiyoruz :)) bende pek sevmem anne bile diyemiyorm içimden gelmiyo ama eşimin hatrına işte görmek zorunda kalıyorm bide biz altılı üstlü otururz düşün yanii ya sabır çekiyorm salla gitsin diyorm yoksa saçlarım aklar düşer bu yaşta :)):1:

bende unutuyorum bazen ama mutlaka hatırlacak bir sey yapıyorlar esim kaç defa söylemiş elalemin düğününü aldığınız hedieleri anlatıp durmayın üzülüyor diye ama aynı tas aynı hamam düğünlerle ilgili en ince detayına kadar anlatıyorlar haliyle benimde sinirlerim bozuluyor bir de benimkiler normal degil gecen büyük eltim kaynanamın elini öpmek istemiş o da vermemiş elini eltimde hhııh yapmış vay efendim nasıl yaparmıs onu kaynanası değilmiymiş elinin vermediyse nolmuşmuş ya bunu haklılar gibi görümcemde kaynanamda anlatıyorlar bende bir sey diyemiyorum sinirden catlıyorum

Back
X