Kaynanamın bizimle yaşama fantezisi

şartlar ne gerektirirse yapılabilir, ona bir şey diyemem. ama arkadaşım sen kültür farkından bahsediyorsun. evliliğinizde sürekli bu karşınıza çıkacak, kültür farkı olan evlilikler pek uzun sürmüyor. sürse de sağlıklı bir evlilik olmuyor.

Simdiden bunu dusunmeyin bence. Kadina da hakk vermek lazim belki yalniz yasamak istemiyor. Kotu niyetinden degil iyi niyetinden soylemistir. Belki de sizi bitlikte yasamak fikrine alistirmak istiyor. Zamana birakin hayatin ne getirecegini bilemeyiz. Burda biride kiziyla kalsin yazmis. Kadin ogluyla kalinca olmaz gelin istemiyo. Ama kiziyla kala bilir belki kizinin kocasida birlikte yasamak istemiyor.

Simdiden bunu dusunmeyin bence. Kadina da hakk vermek lazim belki yalniz yasamak istemiyor. Kotu niyetinden degil iyi niyetinden soylemistir. Belki de sizi bitlikte yasamak fikrine alistirmak istiyor. Zamana birakin hayatin ne getirecegini bilemeyiz. Burda biride kiziyla kalsin yazmis. Kadin ogluyla kalinca olmaz gelin istemiyo. Ama kiziyla kala bilir belki kizinin kocasida birlikte yasamak istemiyor.

Kızıyla kalsın şu açıdan söylenmiştir
Evdeki bayan sorumlu olur kaynananın bakımından
Yani bulaşığını yemeğini çamaşırını ütüsünü hastayken bakımını vs hep kadın yapacak. Ya da en azındna çoğunluğunu kadın yapacak diyelim.
Bu durumda kimse kusura bakmasın bende aynı şeyi düşünüyorum. Eğer kaynanamın kızı varsa, kızı dururken bakımını yapmak gelinine düşmez.
Oğlu -bak anama nasıl bakıyorum- havalarında gezsin, kızı damadıyla mutlu mesut geçinsin diye ben neden düzenimden keyfimden rahatımdan olayım ?
Benim için bu yüzden -damat istemiyor oğlumda kalacağım- bahane değil. Sanki damat yapacak ayağına çayına kadar. Damat istemeyince sorun olmaz gelin istemeyince sorun olur zaten.

Ayrıca bu konuda konu sahibi hastalıktan sağlıktan bahsetmemiş. Kayınvalidesi direk eşi ölünce bunlara taşınma derdinde. Sağlıklıyken yani. Hani hasta olur elden ayaktan düşer kızıyla beraber dönüşümlü olarak bakılır. Ama turp gibiyken bu benim için de boşanma sebebidir. Çok istiyorsa bir evde oğluyla yaşar.

Ayrıca -kadına yazık tek yaşamak istemiyor- gibi ajitasyonlar da yapabilirler konu sahibi
Kızı varsa kızına gitsin tek kalmak istemiyorsa
Damat kadar senin de istememe hakkın var
Sağlık sihat yerindeyse kesinlikle kabul etmr

Benim annem tek kalırsam kimseye yuk olmam giderim özel bir yurda, turlara katilirim, arkadaş edinirim yaşıtlarımla gezerim diyor. İşin zor vallahi ben olsam ben de kimseyle aynı evde oturmam.

Hasta olur elden ayaktan düşer o zaman da evlatlarının ortak şekilde sorumluluk alarak annelerini incitmeden bakmaları gerekir. Ama hastalık vs. yoksa ve bakıma muhtaç değilse beraber kalınmaması gerekiyor, bu gibi şeyler aile ilişkilerine çok zarar veriyor maalesef.

Kızıyla kalsın şu açıdan söylenmiştir
Evdeki bayan sorumlu olur kaynananın bakımından
Yani bulaşığını yemeğini çamaşırını ütüsünü hastayken bakımını vs hep kadın yapacak. Ya da en azındna çoğunluğunu kadın yapacak diyelim.
Bu durumda kimse kusura bakmasın bende aynı şeyi düşünüyorum. Eğer kaynanamın kızı varsa, kızı dururken bakımını yapmak gelinine düşmez.
Oğlu -bak anama nasıl bakıyorum- havalarında gezsin, kızı damadıyla mutlu mesut geçinsin diye ben neden düzenimden keyfimden rahatımdan olayım ?
Benim için bu yüzden -damat istemiyor oğlumda kalacağım- bahane değil. Sanki damat yapacak ayağına çayına kadar. Damat istemeyince sorun olmaz gelin istemeyince sorun olur zaten.

Ayrıca bu konuda konu sahibi hastalıktan sağlıktan bahsetmemiş. Kayınvalidesi direk eşi ölünce bunlara taşınma derdinde. Sağlıklıyken yani. Hani hasta olur elden ayaktan düşer kızıyla beraber dönüşümlü olarak bakılır. Ama turp gibiyken bu benim için de boşanma sebebidir. Çok istiyorsa bir evde oğluyla yaşar.
Ben zaten kendi her isini yapa bilen kayinvalideden bahsediyorum. Hastalik yazmadim. Yani kadin kendi her isini yapiyorsa yalniz kalmasin diye ogluyla yasiyorsa burada bosanacak bir sebep goremiyorum. Sen git kizinla kal denmez kendi istemedikce. Belki kizininda kayinvalidesi var. Kac yil kaynanayla mutlu yasayanlar gordum. Kendi adimdan soyluyorum eger benim kocam iyiyse coluk cocuk varsa isi bosanmaya goturmem boyle birsey icin. Benimde bir abim var tabiki anneme seve seve bakarim ama abimin karisi annem icin benle kalma git kizinla kal ben sana bakamam diyorsa zaten o gelin benim gozumde bitmisdir.

kadın belki ilerde hasta olup yatağa düşerim bakacak biri gelinm olur anlamında soylemiştir bence şimdiden hiç sıkıntı yapma kendine bşrde şuan kendi kayınvalidesyle yaşıyor ve ona bakıyor ya oda banada gelinim bakar diye düşünmüştür...

Kizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Off kizlar ya o kadar farkli ki kulturlerimiz, o kadar yoruldumki birseyleri alttan almaktan birseylere sasirmaktan. Bekarlara burdan tavsiyem kendi memleketinizden evlenin yada kendi yasam tarziniz kendi kulturunuzden biriyle evlenin. Kaynanamla birlikte yasamak benim için boşanma sebebidir mesela.
Ayniyiz Allah yardimcimiz olsun annem yapayalniz gelince bile rahat edemez ama onu düşünen yok Allah vicdan versin

Benim babam vefat etti erkek kardeşim var annem elden ayaktan düşse ben bakarım Allah kısmet ederse aynı apartmanda olucak zaten, arada kardeşim ve eşi de ilgilenir ama gelin mecbur değil ki, hele ki içinden gelmeden bakarsa zaten annem kahrolur hisseder

Ben zaten kendi her isini yapa bilen kayinvalideden bahsediyorum. Hastalik yazmadim. Yani kadin kendi her isini yapiyorsa yalniz kalmasin diye ogluyla yasiyorsa burada bosanacak bir sebep goremiyorum. Sen git kizinla kal denmez kendi istemedikce. Belki kizininda kayinvalidesi var. Kac yil kaynanayla mutlu yasayanlar gordum. Kendi adimdan soyluyorum eger benim kocam iyiyse coluk cocuk varsa isi bosanmaya goturmem boyle birsey icin. Benimde bir abim var tabiki anneme seve seve bakarim ama abimin karisi annem icin benle kalma git kizinla kal ben sana bakamam diyorsa zaten o gelin benim gozumde bitmisdir.

Bana göre hastalık harici kendine baktırmak = bencillik ve bencillikte boşanma sebebidir
Ne diyeyim o zaman. Umarım kapağı gelinin evine atma meraklısı kayınvalideler bana değil san denk gelirler çünkü ya kocamı ya da kendisini direk kapının önüne koyarım (hastalık hatiç)

Aynı evde yaşamak zorunda degilsnz. aynı binada oturmak kafi. allah kayınbabanıza uzun ömürler versin inşallah.

kültürle alakası yok bence. kocası ölürse ve evlat olarak etrafında oglundan başka kimse yoksa mecburen aynı evde yaşanacak.. eşi öldükten sonra yalnız yaşamayı tercıh eden anne sayısı az.. ya korkuyor yalnız yaşamaya,
ya altlı üstlü çözüm bulunuyor, ya da aynı evde yaşamak çözümü bulunuyor.

başka çocukları da varsa sırayla bi onda bi bunda kalınır.. ama o da yorucu olur..
akıllı kadın elbette yalnız yaşamayı tercıh eder, ama işte her kadın bunu yapamıyor

Bana göre hastalık harici kendine baktırmak = bencillik ve bencillikte boşanma sebebidir
Ne diyeyim o zaman. Umarım kapağı gelinin evine atma meraklısı kayınvalideler bana değil san denk gelirler çünkü ya kocamı ya da kendisini direk kapının önüne koyarım (hastalık hatiç)
Nisanliyim kayinvalidem zaten bizimle kalmayacagini belirtiyor. Bende tabi kocamla ayri evde rahat oturmak isterim. Kayinvalide mutlaka ogluyla kalmali demiyorum. Ama gelipte illede sizinle kalicam diyorsa annesi yuzunden kocami kapi disari etmem yada annesine kalamazsin deyip kapinin onunede koymam. Mutlaka baska bir yolu vardir.

Nisanliyim kayinvalidem zaten bizimle kalmayacagini belirtiyor. Bende tabi kocamla ayri evde rahat oturmak isterim. Kayinvalide mutlaka ogluyla kalmali demiyorum. Ama gelipte illede sizinle kalicam diyorsa annesi yuzunden kocami kapi disari etmem yada annesine kalamazsin deyip kapinin onunede koymam. Mutlaka baska bir yolu vardir.

Nişanlısın demek, hadi hayırlısı bakalım inşallah o pamuk kalbin hep böyle pamuk kalır

Back
X