Kizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Off kizlar ya o kadar farkli ki kulturlerimiz, o kadar yoruldumki birseyleri alttan almaktan birseylere sasirmaktan. Bekarlara burdan tavsiyem kendi memleketinizden evlenin yada kendi yasam tarziniz kendi kulturunuzden biriyle evlenin. Kaynanamla birlikte yasamak benim için boşanma sebebidir mesela.