• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın dengesizliği

sen kayınvaliden ve nişanlından önce ailene sarılacaksın.ablalarına koyduğun gereksiz mesafeyi kayınvalidene koysaydın bu duruma düşmezdin.elin iyisi olurmu hiç.sana ailen kadar katlanabilirmi hiç.
başımızdan neler geçmiş bu kadar tecrübe yaşamış,evliliğin ,kaynananın ne demek olduğunu bilen insanlar sana yol gösteriyor ama sen bu yaşınla ve tecrübesiz davranışlarınla bizi beğenmiyosun .
kayınvalidem beni arar hadi gel eee hemen koşim gidim .niye benim işim gücüm yok mu ???
benim hayatım nişanlımdan ve kayınvaliden ibaret mi.diye neden düşünmüyosun.
at gözlüğüyle bakan arkadaşların hepsi okadar haklı ki ama çok sonra anlıcaksın haklı olduğumuzu.önemli olan kendini yıpratmadan bizi anlayabilmen o yüzden
sende bence pembe gözlüklerini çıkar ve gerçekleri gör ...
kayınvalidesiyle kuaföre ,gezmelere giden insanlar çok mu iyi anlaşıyorlar.nerden biliyosun.
hiçbirşey göründüğü gibi değildir unutma.
neyse sen hatalısın canım.kadının tepesinin tasını attırmışın sonunda ama sana hakaret etmesi tabiki hata.
aklını başına topla.kendini ağırdan al.ayda bir git evlerine.dışarda görüş nişanlınla.
herşeyini anlatma.şakalşma saygı çerçevesinde mesafeli bir ilişki kur.
ve asla unutma kayınvalidelerin içinde %1 lik kısmı iyidir ama en ufak bi hata yapsan onlarda hemen sırt dönerler.el çünkü.

Kadın cok geliyorsun diyormus üstelik..:26:
Hoslanmadıgını acıkca söylemis bazıları hergün gelmesini istiyo ama bence de özletmek en güzeli.:34:

bence bu kayınvalide iş çoook abartılıyor.Biraz sağır biraz dilsiz olunursa sanırım iki tarafta rahat edecektir.Özletmek belki doğru bir taktik ama gelin görünki özlenilen sonuçta bir evlat:75:

senin kayınvaliden seni deli gibi kıskanmış resmen:) benimki de böyleydi arabada falan eşim elimi tutardı nişanlıyken, arka koltuktayız mesela annesi de var, o da bunu görüp hemen oğlunun diğer elini sevmeye başlardı, ben hiç kıskanmam annesi sonuçta sever eder, sen de kadının oğluna el koymuşsun dünyanın en iyi gelini de olsan yaranamazsın canım...

bence bu kayınvalide iş çoook abartılıyor.Biraz sağır biraz dilsiz olunursa sanırım iki tarafta rahat edecektir.Özletmek belki doğru bir taktik ama gelin görünki özlenilen sonuçta bir evlat:75:

Ben gelinin kendisini özletmesinden bahsetmistim. Sonucta daha nisanlı evlenince bile her zaman gidilmez.
Kayınvalide zaten suan ogluyla birlikte yasıyor. Tek taraflı sagır dilsiz olunursa karsınızdaki tepenize de cıkabilir.
Yoksa evlat tabiki özlenir.

Son düzenleme:
konunuzu sonuna kadar okudum
hatalı sizsiniz.
modern kişiler bile karşı demişsiniz, modern olmakla ne alakası var
siz biraz büyüyün bence,öyle evlenin
çünkü aklın yaşla çok alakası var

@ minikkedicik, ben ablalarima gereksiz mesafe koymadim hem ben koymasam bile onlar yeterince uzaklasmislardi benden. neyse konumuz bu degil. ben buyuklerimin tecrubelerinden yararlanmak istedim ve saygi cercevesi icerisinde bana yorum yapanlara begenmemezlik gibi cevap vermedimki. bu konuda dikkat ederseniz saygisizca beni elestirenlerde oldu ve ben zaten moralim bozuk bi sekilde okuyorum yorumlari ve oyle yorumlarda gorunce biraz kizginlikla cevap verdim.

@ elalp, ben herzaman oyle sagir dilsiz gibi davrandim, sandimki belki gorur ama olmadi. ben sustukca uzerime cikti ama artik susmayacagim. kendiside anlatir hep, 'ben eskiden safdim hep sustum ama simdi boyle olmamin sebebi hep kaynanamla gorumcelerim yuzunden onlar beni boyle yapti' dedi. bundan boyle niye degistin diye sorarsada bende ayni bahaneyi soylerim :1:

@ zhebani, simdi bi bu hatam yuzunden evlenmiyeyim oylemi? cok sacma. evlenip evlenmemek icin birsuru sebebler vardir ben kaynanamla aramda gecen boyle birsey icin hemen evliligi uzatayimmi? tabiiki degil, hatta dahada cabuk evlenmek isterim.

herkezin kendi gorusu, kimisi hos gormez hergun nisanlisinin evinde olmayi kimiside bunu hos karsilar ama farkettimki burdaki bayanlar karsisindakinin duygularini dusunmeden (o kisiyi tanimasa bile) cok kirici olabiliyor. bunu birtek benim konumda degil baska konulardada farkettim. hemen kendine gore ayipsa o soyleniyor ve yardimci bile olunmuyor.

bana yardimci olanlarada cok tsk ederim, nisanlimla konustum ve oda kabul etti bi sure onlara gitmememi ama arayi cokta uzatma sogukluk girmesin diyor. benim tarafimdan yeterince sogukluk oldu ama neyse..onuda uzmek istemiyorum. :61:

kayınvalidenin alınacak başka sözleri tavırları varken sen gerçekten hastalandığında geçmiş olsun demedi diye mi alındın?? :44:

kayınvalidenin alınacak başka sözleri tavırları varken sen gerçekten hastalandığında geçmiş olsun demedi diye mi alındın?? :44:

tabiiki hayir, ama o tuz biber oldu. alindigim seylerin arasinda. gercekten nekadar cok hasta oldugumu gordugu halde hic umursamaz tavirlari ve 'bunun nesi' hasta tarzinda seyler soylemesi koydu. eskiden olsa oyle yapmazdi o yuzden cok sasiriyorum..

Nisanlim bugun gidip bas basa annesiyle konustu. Sonrasinda bana ilk dedigi sey: annem cocuk gibi. Ozur dilerim demis kaynanam, hatasini anlamis (bana karsi yaptigi) ama hala diyomuski ‘isteben’ beni niye aramadi, beni aramiyor bari ‘gorumcesini’ arasin. Onunla neden konusmuyor demis. 4-5 gundur gelmedigime takilmis, ve benden beklemis herseyi. Evet benden beklicek tabiiki cunku ben GELINIM dimi :41: tamam dogru benim buyugum yine benim aramam lazimdi?! Ama cok kibirli bir kadin, evde teror estiriyo resmen. Evin reisi o, yani herkez onun dedigini yapsin istiyor ve yapiliyorda, onun bu hatali davranislarina ragmen yuz verdikleri icin asil suclu belkide o yuz verenler. Boylelikle hatasini anlamiyor diyecegim ama koskoca kadin nasil anlamaz hatasini :19:

Hadi ben bu hatalari yaptimda siz melekmisiniz demis, ben onun gozunde yeterince gelinlik yapmiyomusum (her kaynanada vardirya hani, hicbirine yaranilmaz zaten) ona batiyor, sanki ben o evin kadiniyimda tum gunun yemeklerini evinin isini falan gorecegim. Mutfaga giriyor yardima geliyorum kovmaktan beter ediyor cunku bi is gorurken basinda birilerinin olmasini sevmiyor, tek basina yapmayi seviyor. Bi yemek yapsam arkami pis birakmam, bulasiklarini yikarim, eve girdigimde ortalik daginiksa toplarim nebileyim boyle seyleri yaparim.

Kisacasi benim aramadigima kirilmis. Gorumceminde bana kac kere saygisizlik yaptigini anlatmis nisanlim, ama bos isler bunlar cunku onun gozunde kizi bin kat daha degerli oglundan. Hani cogu turk ailelerinde erkek cocuk cok degerli olurya, kaynanama gore kiz cocuk daha degerli. Tamam guzel belki ama bu arada deredede oglunu hic saymiyor. Boylecede kardeslerinin gozunde ne dogru durust abi olabiliyor nede ben yengeyim diye sayiliyorum, kaynanam yuzunden.

Nisanlim annesine sen herkezi kullaniyorsun ama elbet bir gun kullandiklarinin ellerine duseceksin, ozaman goreceksin ve bu yaptiklarini anlayacaksin demis.
:20:

en iyi kaynana bile devamli ilgi ve aranmak istiyor..ya bunlar zorla olmaz ki..icten gelen seyler..
bir bahane bulamamis senle ilgili, buldugu aciklardan giriyor..sana tavsiyem sabret dugune kadar..nisanlin yalvarsa da gitme.boylelikle o suclu konuma dusecek oglunun gozunde.

en iyi kaynana bile devamli ilgi ve aranmak istiyor..ya bunlar zorla olmaz ki..icten gelen seyler..
bir bahane bulamamis senle ilgili, buldugu aciklardan giriyor..sana tavsiyem sabret dugune kadar..nisanlin yalvarsa da gitme.boylelikle o suclu konuma dusecek oglunun gozunde.

evet malesef :50: nisanlimda anliyor beni, ama sabret dugunden sonra birdaha yalvarsalarda yuzumuzu gormezler dedi. bende sucu yine benden bilecekler diyince, 'sen istemedigin icin degil kendi ogullari istemedigi icin gitmicek, bosuna uzulme' dedi. evlendikten sonra gorsunler kim kime mahkum :61:

canım benim senin kayınvaliden gerçekten dengesiz.tedaviye ihtiyacı var bence. eğer başarabileceksen ayrıl deim çünkü evlendikten sonra huzurunun %90 ını etkiliyor

canım benim senin kayınvaliden gerçekten dengesiz.tedaviye ihtiyacı var bence. eğer başarabileceksen ayrıl deim çünkü evlendikten sonra huzurunun %90 ını etkiliyor

zaten agir depresyon gecirmis ve depresyon ilaclari falan icmis birkac yila kadar. sanirim gecmiste yasadiklari seylerin etkisinde hala..

sirf bunun yuzunden ayrilmayi dusunmem, tedbirimi alirim en iyisi ne yapayim. simdi aramiz 'iyi', agzindan kotu bi kelime dahi cikmiyor :1: mesafeyi koydum artik

Back
X