Kaynanamın gel gitli ruh halii yedi bitirdi beni...

ecrinnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
3.780
0
0
34
İzmir
kaynanamm ogluna tapar. bana nişanlıykenn sakın oglmu üzme.seni seviyorum ama oglumu daha cok seviyorum. sen onu sevmez üzersen bende seni sevmemm demişti. herkes gülmüstü ama ben tav olmustum.hep anlatır ogluma 7 kurban kestik koljlerde okudu dünya para yedi bilmem ne die. kocamı tanımasamm kafamda cok farklı bi portre olurdu. esim babasıyla calısıo. babası da ona cok düskün 2 ev vermiş araba vermiş ama sonucta o arabayı herkes kullanıo. cocuktann konusurken gecen gün oglum nie cocukk istemio acaba dedi yine. bende ben cocugumu ii yasatmak isterim falan dio ama her cocuk koleje gitmek zorunda diil dedim. ayy damarına basmısım. haklı bakma sen babası ona verdi kiminn 30 yasında evi arabası var dedi.ben illa koleje mi gitmeli cok da sartsa beraber calısırızz dedimm.cok zor ozaman da gönderemezsiniz mümkünn diil dedi. sen kolejde okumadıgın içinn öyle düsünebilirsin devlet okulu istersin ama o öyle görmedi istemez dedi. tabi bu babalarınızınn takdiri dedi. hakann iş mi yapıo bak insaat yok babası bile oturuo o da araba üstünde gezio dedi.halbuki belediyeden mimara hepp kocam kosuo ben biliorum. kocamdann sogutcak benii...........:47:

ayyyy söledim rahatladım. esime söylemedimm cünkü. hatırladıkca delircem yaa ii ama biz 5 yıl sonra cok zengin olmıcazz dedim evett dedi bundan sonrası becerinizz ne varsa onla gecinceniz. ( burdann bu konusmadan cocukk yapmamamm gerektigini anlıyorumm) napcak dedesi mii okutcakl torununu nie okutsun ablalarınınn cocuklarını dedeleri mi okutuo dedi. aslında elindekinii avcundakini cocuklarına yatırann bi kadın.bana da dünya sey aldı hiç istemeden ama gizlisi saklısı yok. sana aldıgım bilmemneyi giymionmu bilmem neyi takmıon muu.. ogluna verdigi 100 lirayıı kocamdan önce ondan duyuyorumm.. halbukii yapılan gizli kalmalı adı iilikse:57:

O eşinizin annesi, eşiniz hakkında konuşsun ne çıkar. Sonuçta kendi evladı için konuşuyor. Annenin hakkıdır diye düşünüyorum.
Ayrıca siz eşinizi seviyorsanız kayınvalideniz ne derse desin sizin soğumamanız lazım. Yani söylediği pekte kötü şeyler değil ama neden sizi soğutmaya kalksın ki.
Biraz düşününce birçok yönden haklı bile çıkar kayınvalideniz.
Yani ortada pek dert edilecek şey yok.

içi dışı bir aktif bir kayınvalide.. sadece biraz törpülenmeli o kadar bence..

babası kadar şanslı olmayacak belki ama hayat şartlarını daha iyi öğrenecek deyip konuyu kapatın.
ayrıca çocuk kararını iki kişi verir. onunla paylaşmayın. çok isteseniz de söylemeyin
eğer sevginiz aşkınız gerçek ise dış güçler sizi etkilemez:31:

Herkes kolejlerde ahım şahım okumuyor.
Çocuk yapacağınız zamanda kayınvalidenize soracak değilsiniz.
Çocunuzun nerede okuyacağını da ona soracak değilsiniz.
Kendileri kolejde okuttuysa okutmuş ,sizinki de devlet okulunda okuyuverir olur biter.
Dedesi okutsun diyen mi olmuş ki, kendi kendine gelin güvey oluyor.
Herkes kendi koşullarına göre bakar, büyütür çocuğunu.
Daha ortada olmayan bir çocuk için ve böyle özel konuları,
bence kayınvalidenizle konuşmayın, onları ilgilendiren bir durum yok bence.

Ben bilmem beyim bilir deyin gecin topu ogluna atin siz hic ugrasmayin,sinirinizi bozmasina izin vermeyin herseyide bilmesin su kayinvalide kismi:6:

sizi babanız evlendirdi yoksa evlenemzdiniz deyince ne münasebett ben calıstıgımm her kurusu harcadım babama yıkılmadımm hiç diince yoksa kızıomusunn sölediklerime dedi benn kötü düsün die sölemedim ama gercek bu dedi. iyi niyetse bu sen kolejde okumadın öyle düsünebilirsin ama oglum öle ister dio. ii ama 5 yıl sonra zengin olmucaz diorum evet olmucaksınız dio. cocugu dedesi mi okutcak dio bide gülerek. nie okutsun dio. ay ben okutsun dedim sanki.10 defa aynı seyi konustuk esim kendisi dedi ona düsünmüyorum cocuk die. herkesin yanında her seferinde soruo oglum nie cocuk istemio acaba die.

sizi babanız evlendirdi yoksa evlenemzdiniz deyince ne münasebett ben calıstıgımm her kurusu harcadım babama yıkılmadımm hiç diince yoksa kızıomusunn sölediklerime dedi benn kötü düsün die sölemedim ama gercek bu dedi. iyi niyetse bu sen kolejde okumadın öyle düsünebilirsin ama oglum öle ister dio. ii ama 5 yıl sonra zengin olmucaz diorum evet olmucaksınız dio. cocugu dedesi mi okutcak dio bide gülerek. nie okutsun dio. ay ben okutsun dedim sanki.10 defa aynı seyi konustuk esim kendisi dedi ona düsünmüyorum cocuk die. herkesin yanında her seferinde soruo oglum nie cocuk istemio acaba die.

o zaman bu durumu eşinizle konuşacaksınız.
annene bir açıklama yaptın şimdi sayende anneninde aklında soru işaretleri dolaşıyor beni de sorguluyor.
'acaba oğlum neden çocuk istemiyor'? ben bu soru altında eziliyorum. heralde geçici bir eşim ben ondandır diyesim geliyor. senin bir cevabın var mı diye sor...
bu duruma müsade eden eşindir. muhatabında eşin olmalı...

Anladığım kadarıyla kayınvaliden gösteriş meraklısı.Parayı göstermelik kullanıyo.Oğlunu kolejde okutmuş seni de alırken ele güne karşı bi takım bişeyler yapmış.
Kendi kendine gelin güvey olmasını anlayamadım.Sen çocuğun için para istememişsin sonuçta,durup dururken "ayağını denk al" konuşmaları yapmış sana.
Ona güvenip çocuk yapacak değilsiniz ya canınız ne zaman isterse şartlar müsait olursa o zaman yaparsınız.

Çocuğunuz olmuyo diye mi şüpheleniyo acaba?Senden dolayı çocuğunuz olmadığını,eşinin de bunu saklamak için onlara çocuk istemediğini söylediğini sanıyo olabilir mi kadınceyiz? :60:
Öyle bile olsa bu laf sokulacak,üzerine gidilecek bi durum değil Allah korusun :19:

ya evet aslında hakikaten severim kaynanamı. 5 tane görümcem var benim esim en kücükleri. denilenin aksine hiç anlasmazlık olmadı görümcelerle. kayınvalidemlede ama bu tarafı gül ün dikeni gibi. herkesin her eksigini tamamlamaya calısıo. istedigini alıo. ama içinde tutamıo. içtigimm cayın parasını ona ödetmedim bi kere kendim ödedim. seninn ödemene gerek yok ne farkeder kese aynı kese babanın parası dedi. ben ödeyincede kayınpederinden cıkıo sen ödeyincede. esiminn cabasını calısmasını görmezden gelio. sanki o hiçbişi yapmıomus da babası cebine para koyuyomus gibi. benim kayınpederim allah uzun ömür versin de yürümekte zorlanıo tek cigerle. hem herseye esim kosuo (koscak tabi işi o) ama babanın parası dio.bana bu konusma insanı gebe bırakmak gibi gelio. ii niyetliyse bile konusmalar bize muhtacsınız biz olmadan hiçbişi yapamazsınız:95: imajı verio bana.

ya evet aslında hakikaten severim kaynanamı. 5 tane görümcem var benim esim en kücükleri. denilenin aksine hiç anlasmazlık olmadı görümcelerle. kayınvalidemlede ama bu tarafı gül ün dikeni gibi. herkesin her eksigini tamamlamaya calısıo. istedigini alıo. ama içinde tutamıo. içtigimm cayın parasını ona ödetmedim bi kere kendim ödedim. seninn ödemene gerek yok ne farkeder kese aynı kese babanın parası dedi. ben ödeyincede kayınpederinden cıkıo sen ödeyincede. esiminn cabasını calısmasını görmezden gelio. sanki o hiçbişi yapmıomus da babası cebine para koyuyomus gibi. benim kayınpederim allah uzun ömür versin de yürümekte zorlanıo tek cigerle. hem herseye esim kosuo (koscak tabi işi o) ama babanın parası dio.bana bu konusma insanı gebe bırakmak gibi gelio. ii niyetliyse bile konusmalar bize muhtacsınız biz olmadan hiçbişi yapamazsınız:95: imajı verio bana.

Kayınvaliden yanlış konuşmuş sonuçta senin eşin yerine bi başkası çalışsaydı o da para alacaktı değilmi.hem de belki daha fazlasını alacaktı,çünkü eşin iş ayırmadan çalışıyodur.Bu benim işim bu senin işin deyip kenara çekilmiyodur.
Senin eşin kadar kimse verimli çalışamaz çünkü bi başkası o işi kendi işi gibi benimsemez.
Sende bi daha lafını ederse sağolsun kocam da çok çalışıyo da bana para getiriyo ben ısmarlarım dersin.
o senin kocanın parası bu benim kocamın parası falan dersin
keselerin ayrı olduğunu anlasın
Bazı kayınvalideler saflığından konuşur kötü niyeti yoktur,umarım seninki de bunlardan biridir :)

Canım madem kocanın cebine parayı koyan k.pederinmiş (k.validenin sözüne göre), e o zaman kolejlerde boşuna okutmuşlar??
Kadın kendisi ile çelişmiyor mu??

hiç kimsenin nazı kahrı çekilmiyor bu devirde malesef..
kayınvalidelerin gel gitli psikolojisiyle uğraşmak gerçektende çok zor..
en iyisi sabırlı olmak.
ve nerde nasıl davranacağımızı çok iyi bilmek..
yoksa kendimizi yiyip bitirmekten başka hiç birşey geçmez elimize.

Back
X