Kaynanamın ısrarı beni bıktırdı

BenAskMelegi

ol DE olsun ALLAHIM
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2006
1.893
1
156
39
İstanbul
merhaba kızlar çok ısrarcı bir kayınvalidem var normalde iyi anlaşırız
ama bazen ısrarları beni ve eşimi bıktırıyor dün akşam deli etti bizi biz evleneli 2yıl olmak üzere kayananam kendi halasına bizim adımıza bohça hazırlamış 2yıldan beri sürekli gidin oraya bohçayı götürün , eşimin ailesinde birçok kişiye dındıısının dındısına bile bohça götürdük biirtek bu kalmış oda bize biraz uzak tanımam bile kendisini her defasıdna bize halama bohça götürmediniz götürün gidin yok halamın suratına bakamıyorum falan odkar abartlamalar deli oldum ya eşimde inada bindirdi anne biz gitceksek gideriz sen üstelediğin sürece gitmicem diye girdiler birbirlerine çok alakasız insanlara bohça getitiriyo değer bilmez aramaz etmez insanların yanına gitmemizi istiyo bu durum beni çok sıkıyo bide yok demekten hiç anlamıyor 2yıl olcak ya ayıp bence bohça verdiğimiz bir kişi bile akrabalarından kapımızı çalmadı sizde evlendiniz evinize bi bardak çayınız içeye gelelim diyen yok ama hep biz yapalım bişiler ben sesimi çıkartmıyorum eşim nederse yaparım ama artık adamıda bunalttı kadın ya offf anlatarak biras olsun rahatladım

aman hazır bohça sizde alın kaynananızı bir akşam gidin ne olacak ki. benim kaynanam ben bohça yapayım diye baktı bende yapmadım eşime söylemiş annen ne verdide ben bohça yapıcam demiştim. benimde çeyizim çok fazlaydı hatta eşim kzıdı bunları napcanki sen demişti. sanane benim çeyizim sen karışmazsın felan kavga etmiştik. yaşlıların gönlünü almak güzel bişeydir. boşver kaynanı sen ama yinede fazla yüz vermeyin sizi yönlendirmeye çalışıyor olabilir.

aynı zihniyet ıııııııııııııııı sinir oluyorum..bayramlarda 3günsse 3 dört günse 4 hiç durmadan ziyarete gideriz çok kalabalıkllar artık zmana kalmaz birne gidemeyiz ama bayram sürecince sırf ziyarete ayırırız hala gitmediniz etmedinizz insan gider utandım ayıp bir sus kadın ya sanki gittik gezdik vakit kalmadı biri dünyanın bir ucunda diğeri diğer ucundan bi rahat bırak ya bi git ya

evlenmeden önce ben kayınvalideme sordum kaçtane bohça hazırlayalım diye bana cevap bile vermedi biz yine durmadık annemle 12tane bohça çıkarttık yakın akrabalara diye onları ben severek gittim götürdüm ama bana kendi hazırladığı bohçaları zorla getittirmesi benim hoşlanmadığım eşimin istemediği insanlara bile bohça getittirmeye zorlaması bizi deli ediyor adabınca yaptık zaten neden fazlasınıda yaparsınki

herşey zamanında ..okadar değer veriyordu kayınvaldeniz bu ısrarını yeni evliyken yapsaydı daha doğru olurdu..evleneli 2 yıl olmuş bu satten sonra götürmek çok acayip olur bence....
ama hala ısrar ederse gidin bir akşam sizde kurtulun oda ...

siz kadir kıymet bilin üstünüze düşeni yapın da gerisini boş verin. o da karşıdaki insana kalmış onun kabiliyeti. halanız çok uzak ir yerde değilse gidin eşinizle verin bohçasını bir saat oturun bir çay için gelin. hem kaynanaız rahatlsın hem siz.

biz de çok bohça yapılır. ben gider herkese bohçasını verir elini öperim. kıymet bilen bilir, bilmeyen de kendi bilir :)

yani hayatım 2 yıldır halaya gidecek bohçanın muhabbetini dinleyeceğime
alır bohcayı bi haftasonu yada çok uzak değilse bi akşam gider götürür rahat ederdim

akrabalar ister kıymet bilsin ister bilmesin
ne yapabilirim kendi sorunlarısositososito
demekki böyle şeyler k.validen için çok önemli
bak üzülüyomuş:çok üzgünüm:
eşinde hata yapmış annesine kızmakla inat etmekle
nolur yani alıp bohcayı gidin ne kaybedersinizyerimseniben
hem k.validede mutlu olur halasına karsı mahcup olmaz
bizim için hiç olanlar baskaları için bazen çok önemli olabiliyofisfisfis
götürün rahatlayın sağ selamet olsun bitsin:lepi:

bence ne siz üzülün,ne de kayınvalideniz üzülsün...
sonuçta hazır bohça,çaya gelmek istiyoruz deyip,
1-2 bardak çay içip,bohçanızı da bırakırsınız,
siz küçüksünüz bence sorun etmeyin...
zaten sorun edilecekte bir konu değil bence...
sevgiler...

Valla ben olsam gıderdım canım ya nasılsa o hazırlamıŞ herŞeyı ne varkı bunda 2 sandık Çeyızımı kaynanam dıdının dıdısına varana kadar daĞıttı her Şeyı benım sandıĞımdan yaptı en uydurma akrabalarına bıle ben olsam ıtıraz etmezdım valla olan emeklerıme oldu dÜnyadada benden kÖtÜ gelın yok yanı ses ÇıkarmadıĞım herŞeye tamam dedıĞım yÜzÜm gÜldÜĞÜ ıÇın hep valla dÜŞÜnme bıle boŞver.........

Demikki o kişi laf söylemiş kaynananızda lafı çekmemek için kendisi bir bohça hazırlamış. Neden inada bindiriyorsunuz ki, götürüverin gitsin, hem siz dırdırdan hemde kayınvalideniz konuşmaktan kurtulmuş olur.
Kadir kıymet bilip bilmemelerini ise boşverin, siz bir iyilik yapıyorsunuz gerisini takmayın kafanıza.

Keşke böyle 2 yıl uzatmasaymışsınız.
Şimdiden sonra götürmekte bi tuhaf olur.
Ama ortada sorun edilecek tartışılacak hiç birşey göremedim ben.
Bi akşam ya da hafta sonu alır götürürsünüz.
Hem siz rahat edersiniz,hem kaynanan.
Halanında gönlü olur.
Ama siz resmen işi inada bindirmişsiniz.
Hiç gerek yok böyle şeylere :kahve:

ayyyyyyyy bunların bu organıze ruhu benı oldrecek
heseyı kendılerı ıdare edecek yonetecek bu lıder ruhunu olardan almak lazım walla

Bazi insanlarin kendi hayatlarini ne kadar basit seyler yüzünden zorlastirdiklarini görünce hayrete düsmüyor degilim! Gercekten sasiriyorum...siz kendinizce hakli olabilirsiniz, ama karsinzdaki sizden yasca büyük, her ne olursa olsun, sirf yasindan dolayi ve esinizi doguran kadin olarak saygiyi hakediyor! Onu 2 senedir neredeyse "yalvartarak" ne geciyor elinize?! Eger siz zamaninda müdahale etseydiniz ve yerine getirilmesi cok basit bir istegi zamaninda yerine getirseydiniz, esiniz istmese dahi onu annesinin hatiri icin güzellikle ikna edip gitseydiniz, esiniz de su an annesini kirmis ve bu olay yüzünden bunalmis olmazdi! Nedense kayinvalidelerin istekleri hep artniyetli görülüyor; hep bir söz gecirme olayi; hep belkide sirf o! istedi diye karsi gelme olayi...lütfen biraz tabiri caizse burnunuzdan kil aldirin; biyerinizden birsey eksilmez!!!
Umarim Allah daha büyük dertler vermez... ki o zaman anlarsiniz, ne kadar sacma bir konu yüzünden 2 yildir huzurunuza gölge düsürdügünüzü...

bohça adetını ılk defa duydum. ılk defa duyan bır ınsan olarak yorumum ; evlenen ınsana bohça getırılmesı lazım, zaten borç ıçınde oluyorlar bır de mıllete para harcayıp bohça yapılması cok gereksız.

kayınvalıden sanırım bıraz aferım delısı. herkes senın için ne ıyı gelın desın, eşin için de ne guzel evlat yetıştırmış bak herşeyını adetlerımıze göre yapıyor falan desınler ıstıyor sanırım. aklınca onlara sızın uzerınızden hava atıyor. ben kötu bır nıyet göremedım, yazık kendınce ıyı bırşeyler yapmak ıztıyor ayrıca senı de sevdırmeye calışıyor adınıza hazırlaması da hoş. bende gıdecegınız tum bohçaları teslım edın, yazık kadın uzulmesın en fazla 10 kapı kalmıştır çay ıçıp dönersınız.

benim kayıvalidemle aramda herhangi bir sorunum yokki olanlar oğluyla kendi aralarında olan mevzular anne oğul arasına giremem ben eşim gidelim derse kalkar giderim burnumuzdan kıl aldırmakla alakası olduğunuda zannetmiyorum bunuda burda paylaşmamın amacı büyük bir dert olarak görmek değil beni sıkıntıa sokan bir mevzu olduğundandır eşimin ailesine ve annesine asla saygısızlık yapmadım yapmamda

benim kayıvalidemle aramda herhangi bir sorunum yokki olanlar oğluyla kendi aralarında olan mevzular anne oğul arasına giremem ben eşim gidelim derse kalkar giderim burnumuzdan kıl aldırmakla alakası olduğunuda zannetmiyorum bunuda burda paylaşmamın amacı büyük bir dert olarak görmek değil beni sıkıntıa sokan bir mevzu olduğundandır eşimin ailesine ve annesine asla saygısızlık yapmadım yapmamda

sıze saygısızlık yapıyorsun dıyen olmamış ki tum yazıları okudum. neden sınırlı gıbı yazdınız merak ettım.:sm_confused:

sıze saygısızlık yapıyorsun dıyen olmamış ki tum yazıları okudum. neden sınırlı gıbı yazdınız merak ettım.:sm_confused:

benim adım yar rumuzlu arkdaşımız saygısızlık yaptığımı ima etmiş ona hitafen yazdım zaten eşler arasında hiç birsorun yokken bile sırf böyle saçma sapan sebepler yüzünden tartışmalar çıkıyor büyükler herşeyi kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar herkes onlara ayak uydursun gibi bizler çalışan insanlarız haftada bir gün tatilimiz var eşim gitmem demedi biz bohça getirmeyzi bi tatlı alırız öyle misafirliğe gideriz gibi konuştu ama sağolsun kayınvalidem bohçayı attı hemen ortaya eşimde bohçaolayından hoşlanmadığı için böyle bi inatlaşma çıktı ortaya durum bundan ibaret yani kızlar
hepinize yorumlarınız için teşekkürler

bır sure sonra buyuklerımız çocuk gıbı davranıyor ne yazık kı, eşinize ve sıze sabır dılerım o zaman. sevgıler tatlım.

Back
X