Sevgili kardeşim,
Öncelikle bi ömür mutluluklar dilerim.
Biraz uzun yazdım müsait bi zamanında iyice oku lütfen.
Bilmiyorum eşinin annesi sağlık sorunu mu yaşıyor veya yalnız mı yoksa hiçbiri değil siz maddi olarak daha güçlü hale gelip para biriktirmek için mi böyle düşündünüz geçici bi durum mu?Yoksa hep böyle devam edecek ve evde kv den başkaları da mı var?
Sinirlendiğinde hemen kendi anneni düşün,senin annene başkası böyle konuşsa ne yapmasını isterdin?
Haksız da olsa kalbini kırmadan güzellikle tatlı dille ama annecim ben böyle olsa daha mutlu olurum böyle yapalım mı diye yapıcı cümleler kurmaya çalış
***Asla ama asla saygıyı kaybetme ki sana karşı da kaybedilmesin.***
Direk sen hatalısın sen yanlış düşünüyosun veya ben haklıyım ben doğruyum dersen karşılıklı iç çatışmaya döner o an bişey denmese de birikir kine dönüşebilir.Kendi ailelerimiz bile zaman zaman anlaşamıyorken bir yabancıyla çok daha zor o kadının doğrusu nedir nasıl bir hayat yaşadı da kişiliği neye göre şekillendi öncelikleri nedir bilemezsin.
Haklı haksız aramadan ,laf sokmadan hep iyiniyetle ama kendini de ezdirmeden "böyle daha mutlu olurum ama sen ne dersin ? diyerek hem vicdanen olaya girip sana kötü düşünmesini veya ezmesini engellemiş olursun hem de gerçekten sen haksız bile olsan "daha genç daha cahil ben büyüğüm kırmıyım kalplerini istedikleri gibi olsun" diye düşünmesini sağlarsın eğer karşındaki kadın iyi biriyse...
Değilse, gerçekten çok art niyetli ve sana zarar verici davranışlar içindeyse o zaman da eşinin ve başkalarının yanında yine iyi kalmaya cevap vermemeye sabırla devam etmen gerekir ki sadece kv nin eksileri göZe batsın.
Sanırım kişiliğin yaşın ve ilişki deneyimin gereği henüz böyle kriz yönetme insan idare etme ,arada herkesin yararına küçük kurnazlıklar gibi davranışları yapmaya hazır değilsin.. Dilerim en kısa zamanda ipler kopmadan ya bunlara alışır ya da kendi evinize çıkarsınız.
Sevgi tek başına hiçbi zaman yetmez.Birbirinizi yalnız kalmadan ,bağımsız kendi kişiliklerinizle ve dışarıdan hiçbir müdahale olmaksızın yaşamadan tanımanız anlaşmanız ilk zamanlar çok zorlayıcı olabilir.
Bunları yaşamaya ,kendini bu denli fedakarlıklarla belki de kötü gelin ilan edilecek kadar sabrının zorlanmasına hazır mısın ?Kendine bunları sor lütfen..
Şans seninle olsun...