kaynananız evinize habersiz gelir mi?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
evet yine bi kaynana problemiyle karsınızdayım kaynanamlarla evimiz yakın bugün yine cıkmıs gelmiş habersiz.asagıdan kapıyı caldı bende acmadım artık haber vermeyi öğrensin diye kapıcıya actırmıs kapıyı yukarı kadar cıkmıs ısrarla kapıyı calınca actım uyuyodum dedim ay cok merak ettim ama tahmin ettim dedi sinir oluyorum yapım geregi aman ayıp olur diye bi sey diyemedim büyügüm sonucta ama bi kez laf sokmaya calıstım cat kapı misafir sevmiyorum diye o da cat kapı misafir olarak görmüyor kendisini söyle dedi bende sevmem insanın annesi dısında kimse gelmemeli cat kapı.yani hiç üstüne alınmadı hanfendi haftaya da biz gidecez .gelirken haber verin demezmi simdi ölürmüsün öldürürmüsün bu hatunu sizinkilerde böylemi yoksa bi benimkimi arızalı böyle.

senı kendıne yakın goruyo demekkı buyutmene sasırdım annesı dısında demıs demekkı kızı gıbı goruyo baska bırı olsa bu lafı buyutur ogluna soler ne kavgalar cıkarır

Ben kaynanamla görüşmüyorum .alt katımda oturuyor .ben rahatıma düşkünüm.ilk başlarda benim evimde mesela yere bişey düşürüyodum çat kapı bişeymi oldu diye yukarı fırlıyordu .luzumlu lüzumsuz zile basıyodu. şimdi konuşmuyozda kafam rahatdelikafadulden

valla ne ben kimseye çatkapı giderim,nede bana gelinsin isterim...uygun olurum olmam,haber versin başım üstüne ama nedense çatkapı olayı hiç bana göre değil....:delphin:
sağolsun kayınvalidemde çatkapı gelmez...........a.s

ben olsam gocunmam. nasil senin annen sana cat kapi gelebiliyorsa, kayinvaliden de oglunun evine o sekilde gelebilmesi lazim. anne-kayinvalide ayrimi yapmanizi kiniyorum.

oncelikle kendine onun da senin annen oldugunu ogretmelisin beyninde. ikincisi cok rahatsiz oluyorsan gelmeden once aramasini soyleyebilirsin. eger soylediysen ve yapmadiysa kadina bu yastan sonra terbiye verecek degilsin.

Benim kayınvalidem de gelmez.
Hatta misafir var diye ararım, eğer gençse siz konuşun kızım der, ben rahatsız etmeyeyim der.
Seviyom ben bu kaynanayı
kaydirigubbakcemile5

kayınvalidem uzakta ama aynı şehirde olsaydık çok kızardım istemezdim tavrımı koyardım.gerçi her fırsatta sölerim ben öyle çatkapı habersiz misafir sevmem diye.kaynanam çerkez olduğu için misafiri çok sever.o der hep burda olsan gider geliriz ben de annem de sen de hbrsiz gelmeyin derim valla.ben sevmem herkesin evi ayrı öyle çatkapı annem de olsa arasın

benim için hiç problem değil çat kapıda gelir haberlide
geçerken uğrar vs ben severim kayınvaldemi zaten onların evinin
anahtarı var bende zil falan çalmam açar girerim ama kayınpederimin evde oldu saatlerde
apartman kapısını anahtarla açarım evim kapısını çalarım ne olur ne olmaz....
siz sanırım yapınızdan dolayı böle tepki veriyorsunuz herkesin görüşü farklı.
sizide anlayabiliyorum eğer istemiyorsanız direk sölemelisiniz bu seferde kalbi kırılır
belkide eşinizle aranız açılır allah korusun yinede idare etmeye çalışın iyi akşamlar.

valalhi hiç gelmez
öle bişe daha olmadı ama demek k sana karşı rahatlık hissedio

Açıkcası şaşırdım tavrınıza. Gecenin bir vakti değilki, kadıncağız gündüz gözüyle gelmiş siz kapıyı açmamışsınız.
Yedi kat yabancı olsa haberli gelsin demenizi anlarım ama insan eşinin annesine bunu yaparmı?
Kaldı ki yedi kat yabancı biride çat kapı gelsi insan Tanrı misafiri deyip kapısını sonuna kadar açar.
Benim kayınvalidem çatkapı gelir, haber vermesine gerek yoktur çünkü zaten evimin anahtarı ondadır. İstediği zaman istediği gibi gelir her gelişindede kapım sonuna kadar açıktır.

arkadaşlar sebepsiz kimse kimseye tepki göstermez.ben de kayınvalidemle aynı apartmandayım hatta 2 elti,kayınvalidem ve onun kayınvalidesi tam 4 haneyiz.bir diğer eltimde karşı apartman da.geniş aile olunca dikkat etmek gerekiyor ilişkilere bence.mesafe herzaman iyidir diyorum.saygı sevgi hep olmalı buyüzdende ilişkilerin düzeyi çok önemli..gelenekçi ve otoriter bir aileniz varsa sizde mesafeyi tercih ederdiniz.kişisel hak ve özgürlükleriniz için bunu isterdiniz..ben de çatkapı olayını sevmem ama altkatımdaki eltimle böyle bir sorunumuz yok aramızda ama diğerleriyle mesafeliyiz,çünkü öyle olmamız gerekiyor..

söylemeyi unuttum.mesafe bize mutluluk ve huzur getirdi.. ama ben de gelene ne olursa olsun habersizde olsa açarım kapıyı buda bir saygıdır bence.acil bişeyde olabilir sonuçta.

benim kaynanamda habersiz gelmez
gelmeden önce arar sorar evdemisin müsaitmisin diye
benimde anahtarım var ben evde olmazsam sen gir otur kapıda kalma diye anahtar verdiler bana
öyle çat kapı gelinmesinden hoşlanmam kim olursa olsun çok şükür hiç yok çat kapı gelen

benim kaynanamda gelirdi çat kapı takii bi gün ben evden çıkarken tam dış kapının önünde baktım bize gelmiş bende hiç kırmadan aaaaaaaaaaa bende tam çıkıyodum keşke bi arasaydın gelmeden dedim :) tabi geri döndüm gitmedim ama bu olaydan sonra hiç aramadan gelmedi...

kayınvalidem le yakınım
bana her zaman cat kapı bir seyler getirir
kapıdan verir gider
daha cok bizi cağırırlar
gelsede gocunmam yerimseniben
basımın üstünde yeri var

orası sadece sizin eviniz değil..eşinizinde evi..
ve anne gelebilmeli diyorsunuz..unutmayın eşinizin annesi o da..
en az sizin anneniz kadar sevgiyi saygıyı hakeden bir anne...
eşiniz anneniz için böyle konuşsa..ne yapardınız merak ettim doğrusu:delphin:

bizde çok yakınız ama habersiz gelmez hatta birde binbir davet bekler misafir gelince özellikle geç gelir çayını içer biraz oturur gider çok düşünceli sagolsun.

Kizma canim ama ayip etmissin!! Ne olursa olsun kapiyi acmamak cok yanlis bir tepki!:delphin:
Ayni durumda senin annen olsaydi ve esin kapiyi acmasaydi üzülmezmiydin?

Böyle ansizin gelmesini istemiyor olabilirsin fakat bunu öyle dolayli yollardan söylemek yerine direkt saygini bozmadan yüzüne söylede rahat et...Anne basimin üstünde yerin var fakat lüften gelmeden önce ara, olurya insanlik hali evde olmayabilirim, uyuyor olabilirim, misafirim olabilir, ararsan daha mutlu olurum, hem sende bizim gelmeden önce aramamizi istiyorsun öyle degilmi?:kahve:

Insallah esin bu olayi duymaz, cok üzülür muhtemelen:kahve:

Canim kizma ama haberli ya da habersiz, degil kaynanam düsmanim bile olsa kapima gelen, Tanri misafiridir ve basimin üstünde yeri vardir...Ayni hareketle ben karsi karsiya gelmek istemedigime göre benim de kimseye yapmaya hakkim olmadigini düsünüyorum...

Back
X