Kaynananızın yakınında oturmak istermisiniz ?? Eğer oturuyorsanız tecrübeleriniz ??

Kaynanıza yakın oturmak istiyormusunuz, istemiyormusunuz yada kararsızmısınız ??

• Ankete Katılan
    115
  • Anket Kapalı .
Zirt pirt gelmiyorsa, herseye karismiyorsa, bos bos konusup sinirimi bozmuyorsa neden olmazsin :ssz:

ayol kaynanadan bahsediyoruz tabiikide zırt pırt gelicek ,
herşeyede karışıcak ,ayrıca konuşmayan kaynana varmı ki :50:,olsa olsa o bir melektir

şahsen ne uzak olsun nede yakın ,iki sokak ötesi iyidir,
uzak olursa çocukları kime emanet edicem
yakın olursa da bin bir türlü problem çıkar ,helede altlı üstlü olursak :27:

Ben kendi ailemden ayrıyım fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz.Eşimin ailesi bana 5 dk uzaklıkta ve onlar burada benim güvencem iyi veya kötü günümde koşacak olan onlar.Fakaat herşeyime müdahale ettirmem , bana söylediği birşey benim için mantıklı değilse veya hoşuma gitmezse tatlı bir dille reddederim.Çünkü hayatım boyunca onlarla beraber olucam.Beni olduğum gibi tanısınlar. Bir örenek veriyim " Evliliğimizin 2 veya 3. ayında yemeğimi hazırladım güzel güzel giyindim:1: eşimi bekliyorum.Geldi daha yemeğe oturmadan kayınvalidem aradı.İlla yemeğe geleceksiniz o kadar ısrar ettiki çok sinirlendim ama kıramadım gittik.Yemeği onlarla yedik balkona geçtik kayınvalidem ve ben sadece 'Anne ben senin teklifini geri çeviriyorsam bilki bir planım vardır. Lütfen ısrar etme' dedim.Bozuldu ama ben kendi hayatımı yaşıyorum ve içimde birşey kalmasını istemem.Bir daha ısrar etmedi ve tavırda almadı.Tatlı bir dille kendimizi ifade edersek bizi anlayacaklarına inanıyorum..:15:

Kayınvalidemi çok severim,çok da iyi anlaşırız,şimdi geldiği zaman yemeğimi,ütütmü yapar allah razı olsun herşeye koşturur...Ama ben kendi anneme bile yakın olmayı istemezken kayınvalidemi de istemezdim açıkcası..İyi yönleri tabi ki olur ama bir çok da sorun olur..Şimdi bile oğluma bakmak için bizde kalıyor haftanın 4 günü, evimiz uzak herşeyimiz o kadar farklı ki ...Ama idare ediyoruz birbirimizi...Uzak olmak daha iyi bence böyle yüz göz olmadan daha iyi anlaşılıyor..

kayınavlideye yakın oturuyorum arabayla 5 dk sürüyor benim aileme ise yarım saat sürüyor. ama tavsiye etmem nedeni ise bir yararı olmuyor. yararı omadığı içinde yakın olmak ne kadar doğru tartışılır tabikii. aslında çoğu arkadaş doğru söylüyor ikisinede eşit uzatklıkta olsun işine yakın olsun yeter ama. bencede birine yakın olmalı diye düşünüyorum ve tabii bu durum da da kendi ailene yakın olman daha mantıklı çünkü ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide senin nazını kaprisini çekmez ve sende zaten kendi annenden başkasına rahatça nazlanamazsın. düşünsene hamilesin ve kayınvalidene yakınsın e bide doğrdun kayınvaliden hep evin içinde olacak ve sen zaten çok hassas bir dönemde olduğun için ona nazını yapamıycaksın. olacaksa yakınlık kesinlikle bu senin ailen olmalı. biz şimdi ev almayı düşünüyoruz ALLAHIN da izni ile alacağımız ev hem işime hemde aileme yakın olsun istiyorum. e zaten işimde aileme çok yakın allahtan :) şanslıyım bu konuda. şidettle tavsiyem birine yakın olma gibi bir zorunluluğun var sa bu kendi ailen olmalı.
hatta sana bir olay anlatayım mı ?
henüz 9 aylık evliyim 6 aylık evliliğimde eşimin dayısı hanımı kızı kızının eşi oğlu dayısının torunu bir pazar bize çaya geleceklerdi. ve dediğim gibi kayınvalide bana arabayla 5 dk uzaklıkta trafik yoksa 2-3 dk yani ben sabah kalktık kahvaltımızı yaptık evin temizliği komple derken saat 3 oldu dışarı markete çıktık falan eve geldik saat 4 oldu ve 2 saat kaldı gelmelerine ben hemen hazırlığa giriştim saat 5,30 oldu kayınvalide eşimi arıyor beni de aramıyor aramış oğlunu napıyonuz falan fişman bende duyuyorum nehir napıyo dedi. napsın hazılık yapıyor dedi. heeee iyi yapsın var mı bişey bende yapayım diyor ama yarım ağızla eşimde yok yok dedi telefonu kapattı 15 dk geçti kayınvalide bize damladı. be kadın şimdi soruyorum size biz yakınız neden yakınız ara beni sabahtan gelmene 15 dk kala oğlunu neden arıyorsun oğlun mu misafir için hazırlık yapıyor tabiki değil. ara beni bir kerecik de ki kızım ne yaptın yapılacak ne var bende geleyim erkenden hazırlık yapalım tek pazarın var onu da hem temizlik yapacaksın hemde akşama hazırlık yapacaksın sende çok yorulma gelip sana yardım edeyim de neyin eksilir ben zaten nezaketen hiç gereği yok ben hallederim derim. ya benim annem sabahtan beni arayıp geleyim kızım dedi beraber yapalım dedi çok zorladı zor bela ikna ettimde gelmedi. şimdi bu durumda kayınvalideme yakın olmuş nooolmuş yani. kızın yeri anasının yakınında olmalı ya bence bu benim kendi fikrim tabikii.

Back
X