• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanasıyla konuşmayanlar hikayenizi anlatırmısınız

Bende mesafeli davranıyorum eşimin annesine ve babasına. Çünkü onlar için aslolan kızlarının duyguları. Ben onlar için başkasının kızıyım. Yüzde bin beşyüzde haklı olsam benim baktığım çerçeveden bakamazlar. Evlenmeye günler kala sosyal medyadan paylaştığım bir yazı için kv arayıp kızı için mi paylaştığımı sordu, düğün öncesi yapılacak işmiymiş, bayılmak üzereymiş vs... :işsiz:
Halbuki ben o yazıyı eski şirketimden biri görsün diye paylaşmıştım alakası yok yani. Benimde arayınca şartellerimin atmasıyla ‘sizinle alakası yok, benim sizden öncede bir hayatım vardı, semt-üniversite-iş hayatında bir dünya insanla içiçeyim ben-çevrem ve bakış açım bu kadar dar değil-hem birşeymi oldu da kızınızla ilgili birşey paylaşayım-sıcak bir olay mı var’ dedim- benim her yazdığımı üstüne alınıyormuş. Öyle dedi. Bende o zaman çok üzülürsünüz ben yazmaya devam edeceğim dedim. O gün bugündür ne kızının adını anabilir yanımda, ne bahsini geçirebilir. 14 aylık evliyim kv ve kp sanırım 6-7 kez gelmiştir evime. Yakında oturuyoruz ama bende gitmem, o da çağırmadan gelmez. 10 günde falan eşimle kapıdan uğrarız onlara o kadar.

Biz mesafeliyiz. Bir araya gelince güzel konuşurum ama ekstra aramam, neredeyse ocak ayından beri de evlerine gitmiyorum o gelirse gelir kalır bize hiç kötü bi şey demem güleryüzlü davranırım.
Sebebi nişanlandıktan itibaren istediğim ilgi ve değeri göremedim üstelik arada sırada kibar kibar yapacağını yapar diyeceğini der. Eşime şikayet etmedim bunu başlarda yapıyordum ben istediğim verdiğim değeri karşı taraftan alamıyorum asla saygısızlık yapmam ama samimi de olamam kusura bakma diye. Samimi olamam deyince benim soğuk bir yanım vardır eşim de öyle davranacağımı düşünüp çok üzüldü öyle olma diye. Sonra zamanla gördü Ben onlarlayken gayet güleryüzlü misafirperver davranıyorum. Şimdi O da memnun bu durumdan, kendisi de gitmek istemiyor. Gelirseniz siz gelin bizim işimiz var deyip kapatır konuyu cagirdiklarinda. Ya da mesela kardeşinin doğumgününde ben hediye bakıyordum eşime de foto attım bu nasıl beğenir mi diye. Hediye alma öyle tebrik eder kutlar geceriz dedi. Başta çok anlam veremedim sonra farkettim ki onlar da ne bana ne eşime doğumgünü hediyesi filan almamışlar, yine de insan büyük bir aile olmak adim atmak istiyor ama eşim de o adımı atmayınca ben niye kasayım ki dedim.
Aynı ben işte :)

Ben buraya yazsam kayinvalidemin yaptiklarini, eminim cogunluk biz olsak yuzune bile bakmayiz derdi. Yine de tamamen cikarmadim hayatimdan. Oyle arada bir gorusuyoruz, korona surecinde bie kez karsilastik istemedigim halde. Bir iki kez telefonda konustuk, en son bayramda konustum. Ee napiyorsun kendini eve mi hapsettin hahaha sikilmiyor msun evde diyor (cocugun da yok ne yapiyorsun ki demek istiyor) , ben de herkes nwpiyorsa ben de onu yapiyorum dedim. Bu gune kadarki ilk laf sokusum oldu saniyorum, o yuzden cok mutlu oldum, kendimle gurur duydum😀

Sayın konu sahibi kendinizi haklı çıkarmak için burda böyle adet vs demeyin atmayın. Balayını nşye kv ödesin nişanını niye yapsınlar anne kız fazla kurnazsınız kusura bakmayın. Merak ettim siz ne yaptınız ???? Bu arada biz zahmet siz de çalışında katkınız olsun öyle oturduğunuz yerden şunu yapın bunu yapın demek ayıp yahu. Olgunlaşmamışsınız karşınızda ki kişide öyle evlenen insanlar her şeyını yapamıyorsa bı zahmet evlenmeyın. Bütün yorumlarınız hep maddi yok bunu yapmadı şunu yapmadı bu ne ya. Evlenceğin kişiden iste aılesınden değil kv çalışında yapın bı zahmet

Geçen sene kaynım ve görümcem bende kaldılar, görümcem bebeğime bakıyordu kaynım da dershaneye hazırlanıyordu. Ama hiç rızam yokken oldu, bir yıl boyunca huzur denen bir şeyim kalmamıştı, kv iki çocuğunu attı başıma kızıma şunu öğret bunu öğret diye anca emir yağdırırdı. Hiç nasılsın iyisin dimi diye sormak yok yani. Bu sene bakıcı için haber saldım her yere, hastane kontrolü için de kv geldi şu an bizde. Dün bakıcıyla görüşmem vardı kv ilk kez duydu bakıcı fikrini şoka girdi, kızım vardı neden bakıcı tutuyorsun o da senden bir şeyler ogreniyordu yok bakıcıya nasıl guveneceksin yok doverse çocuğu diye söylenmeye başladı, gayet net bir şekilde sadece bakıcıyi uygun gördüm dedim. Sonra üniversite sonuçları açıklandı kaynım yine kazanamamış, kv diyor ki kaynın yine siz de hadi bir sene daha. Kime sordunuz kim dedi ne zaman dedi, dedim. O şansını geçen sene kullandı bu sene kimse benim üzerimden plan yapmasın diyeceklerim bu kadar dedim. Kv ikinci şoku da yaşayınca şimdi aynı evin içinde konuşmuyoruz, konuşmayı da düşünmüyorum. Aynı odada benimle oturmuyo ben geldiğim gibi odayı terk ediyor. Umrumda mı değil. Keyfi bilir. Bu durum evime de yansımaz yansirsa da eşime git kardeşlerinle ev tut onlarla yaşa derim. Milletin kahrını çekmek için mi var bu gelinler ben anlamadım ki. Siz de dert etmeyin eğer hakliysaniz bir adım bile geri atmayın herkes yerinde mutlu olsun.
Süper olmus:D
Yalnız kvde hala sizin evde mİ?
Kalkar gider insan bunca lafa:S

Yaklaşık 2 yıldır evliyim. Her zaman saygılı güler yüzlü bir gelin olmaya çalıştım. Nişanlıyken zaten bi kaç istediğim bişeyler varken hemen ben yapamam edemem diyen bir kadın ne olursa olsun oğlunun mutluluğu için katlanamazmı annem birşey ister diye annemin evine ayak basmadı oysa sadece kızıma bir nişan yapın yeter demişti. hısımlık nazikliktir her zaman annem adım atarken o hep kaçtı nasıl gelin almak bu? 1 sene nişanlı kaldık 1 kere ayak bastı annemin evine 15 dk lik yerde oturuyo.. ya neyse onuda geçtim hiç yere annemide sevmezse sevmesin ama kocamı sevmesem görücü usulu birşey olsa çoktan defteri kapatmıştım. Günümüzde düğün klipleri dron çekimleri var malum bunları dahi istemiyordu bu yüzden olaylar yarattı evlenesiye burnumdan geldi gelmiyorum düğüne nikaha diye istemiyorum filan ya keşke birşey istesem göz var nizam var günümüzde ne yapılıyosa yap be kadın ne istiyorum ben senden fazlasıyla. Altınları gitti arkamdan aldı bana danışmadan eyvallah nikah kıyıldı nikah yemeği kaynanamda yenmeliydi benim tarafımdan kimseyi çağırmadı neyse ben gittim sadıcımla suratıma bile bakmadı öyle yapınca eşim kalk gidiyoruz diye çıktık evden sonra zaten ben mesafe koymaya başladım baktiki mesafeyi koydum düğünden sonra balayında aramaya başlıyor bu arada balayınada kendimiz gittik hiçbi katkısı yok her neyse ben tepki vermedim balayından geri gelince birşey yokmuş gibi ariyor gel filan diye. Şöyle diyim aşırı dengesiz biri bi öyle bi böyle bazen gelirim evine suratı 5 karış bazen güler karşılar ama bu huyu beni daha çok rahatsız ediyordu. Neyse biz daire aldık noter için annemden ve kaynanamdan para aldık ama ödeyecez tabiki verdikten 1 ay sonra parayı istedi ihtiyacım var diye ama daha biriktiremedik en sonunda beni sıkıştırdı oğluna söylemesi gerekirken tamam verecem dedim. Ama ben parayı daha vermeden hep burnumdan geldi suratsizlik yaptı laf çarpıttı sürekli ve birde bardaği taşıran son damla acı günler yaşadım babaannemi kaybettim ne aradı ne sordu ne geldi ne gitti ne ailemi aradı hiçbirşey bi para bu kadar vicdansızlık yaptırıyosa şimdiye kadar en ufak saygısızlık yapmadım ona karşı hep sustum gittim altınımı sattım sabretseydi ben gene öderdim ama sıkıştırdı insan evlatlarını sıkıştırmaz. Ben böyle annelerde olmaz olsun oğlunu çok rencide etti annemlere karşıda oysa annem her acı gününde yanında oldu tüm yaptıklarına rağmen yazıklar olsun.
Nisanı kız tarafı yapar ama yine de siz bilirsiniz:D

Dünyanın en saçma kafa yapısına sahipsiniz ana kız. Kendinizi çok kurnaz sanıyorsunuz ama kv de kendini yedirmemiş.
Madem adet adı altında hareket ediyorsunuz neden nişanı siz yapın diyorsunuz? Hani adet ya, hani adetlerde nişanı kız tarafı yapar ya. O zaman adeti umursamadınız mı?
Siz adetlere göre değil “ne kadar giydirirsek o kadar iyi” diyerek hareket etmişsiniz.
Tamam nişanı anneniz yapmış ama kv yapmadığı için yapmış :) zorunda kaldığı için :)
Her ihtiyacınızı ona buna yüklemeye çalışmışsınız ya ne kadar basit ve pasifsiniz. Her ihtiyacınızı görün sonra bir şey hoşunuza gitmediğinde aman konuşmak istemiyorum ne yapmalıyım? Ya bence de konuşma kadının yakasından düş rahat etsin :)

Back
X