kaynanayla aynı ilde yaşamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

mahperi82

Kartal
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
516
1
96
Ağrı
arkadaşlar kaynanasıyla aynı ilde yaşayıp mutlu olan varmı yani avantajları ve dezavantajları nedir

Valla canım bana bir tek avantajı benim ailem uzakta kaynanamla aynı ildeyim arada bir iş çıkışı gidip yemek yememiz ordan yemek getirmem ama onun dışında hiç bir avantajı yok benim ailem uzakta olamasına rahmen çok görüşmem eşimede söylemiştim ben ailemden uzakta olup senin ailenle sıkı bağlar içinde olamam kusura bakma o şekilde kabul edersen,oda sağ olsun sorun yaratmıyor pek görüştüğüm yok gititğim zamanda 1,2 saat oturur gelirim daha yeni evliyim ama yarın öbürgün neler olur bilemem canım ama ayrı şehirde oturma imkanın varsa otur derim ne olur olmaz ister istemez sorunlar çıkıyor ki biz çok iyi insanalrmışız biizm gibisini bulmuşlarda olaysız sorunları büyütmüyoruz ama ben kaynanamdan düğün zamanından daha bazı olayalrdan soğduğum için henüz anne diyemiyorum.....

Ama unutmaki ayrı şehirlerde olup mesafeyi aratmayan ordan oraya yetişen kaynanalrda vardır.

Ben aynı ildeyim kayınvalidemle hatta evlerimiz yürüme mesafesinde,annemle ise 4 sokak var aramızda

ama ikisiyle de haftada 1 en fazla 2 kere görüşürüm.Mesafem bellidir..

Herhangi bir dezavantajı yok,zaten karşındaki insan kötüyse ister uzak ol ister yakın yine huzursuz olursun.
Ben eşimin ailesini seviyorum çok şükür bi sıkıntımız yok.

İş karşılıklı iyilikten geçer...

arkadaşlar kaynanasıyla aynı ilde yaşayıp mutlu olan varmı yani avantajları ve dezavantajları nedir
Canım ben hiç kayınvalidesiyle aynı yerde yaşayıpta mutlu olanını duymadım..Avantajı bence hiç yok ama sana bir sürü dezavantaj yazabilirim şimdi buraya yazmaya kalksam sığmaz yani.Biz baya uzaktayız eşimin ailesinden onlar izmirde biz eşimle istanbulda yaşıyoruz o yüzden çok rahatım ama aynı ilde hatta aynı apartmanda(tam bir işkence olmalı) yaşayan evli arkadaşlarım var ve bir hayli rahatsızlar bu durumdan.

Avantaj mı ? Şimdiye kadar hiçbir avantajını görmedim ve göreceğimi de sanmıyorum hatta onların olmadığı bir ile taşınmak için planlar yapıyorum. Eğer eşin brnimkisi gibi ailesine bağımlı bir tipse onların olduğu şehirde mutlu olamazsın.

Annem şu ana kadar hiçbir avantajını görmedi.Öldüğü zaman hele şükür dedik hatta.Zerre sevilesi biri değil pislik.

Kaynanana göre değil eşine göre değişir durum arkadaşım. Benim kaynanam çok art niyetli içten pazarlıklı değildir ama çok konuşup insanı felç eder. Düşünmeden konuşur. Bu da sabırlı biri değilseniz çok sıkıntı oluyor. Ama eşim beni pek ailesine ezdirmez gerçi son zamanlarda o da sapıttı ama bu güne kadar ben pek onlarlayüzgöz olmadım. Evlerine giderken kendimi babaannemlere gidiyormuş gibi hissediyorum. Stres yapmıyorum rahat davranıyorum haftada birkez illa görüşürüz. Ama dediğim gibi ben bazen yatar uyurum orda birkaç saat.

kimin açısından baktığına bağlı. gelin açısından avantajı az eziyeti fazla. (istisnalar hariç)

Tek avantajı gelip de yanına aylarca kalmıyor. Tatillerini de onunla geçirmen gerekmiyor.

Belli bi zaman geçip hayatini rayina oturtunca, aradaki mesafeyi koruyunca iyi bir şey.
Sadece bu ay olanları anlatayim
Kurutmalik fasulye sipariş ettim KV gorumcemle hemen dograyip kurutmuş.sağolsunlar:)
Bamya istedim birlikte dizdik kuruttuk:)
Salça yapmis yardima cagirmadi o yüzden haberim dahi yoktu. Salcami esimle göndermiş:)
Evleri alcilandi boyandi 1 gün temizliğe 1 günde yemek ve çay hazırlamaya gittim.
Allah nasip eserde çocuğum olursa ben calisirken KV bakacak.
Arada bi ister istemez sorun oluyor ama şeytan vesvesesi deyip geciyorum.
KV bize karsi onyargiliysaniz, çok eleştiri yapiyorsaniz bisverin ne sizin ne de KV nin cani sikilmasin

ben senelerce yaşadım avantajını görmedim..ama dezevantaj dersen çoooook..tabi her kaynana benimki gibi olmaz iyi olan şevkatli olan kaynana çok..sanırım böyle bir kaynananın gelini olmak şans işi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…