Kaynim ve hafta sonlari kv ye ziyaret

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Arkadaşlar merhaba, biz iki haftada bir kv ye ziyarete gidiyoruz, kaynım da her zaman orda olmasa da zaman zaman bulunuyor. Henüz bekar. Ve evlenirken aramızda birtakım husumetler geçti o yüzden onun orda bulunmadığı zamanları dikkatte alıyoruz. Aramız hala limoni. Geçen gün kv kaynıma geldi, onun da bekar ayrı evi var, beni aradı, yoğurt mayası getirebilecek mısın bitmiş diye, arada ona gider temizlik yemek filan yapar. Isteydim o sıra, tamam anne aksama esimle uğrar veririz dedim, öyle kapandı konu. Aksama biz de çıktık, eşim kaynimi aradı ve bizi eve kabul etmedi kaynım. Oturacak yer yok abi diye. Çok çok alındım. Ben istemiyorum annesi istiyor onu bile ezip geçti. Kaldı ki oturmaya değil, maya birakicaktik.
Her neyse. Gelelim şimdiki mevzuya.
Hafta sonu orda olucakmış. Yemek yenicek. Ve benim tavrım tabiki soğuk olucak. Ancak ona çay getirip götürmek içinden gelmiyor. Çünkü genelde ya kv ya da ben mutfağa gider geliriz, herkesinkini koyarken onunkini pas mı geçmeliyim yoksa eşimin hatrına o davranışını görmezden mı gelmeliyim? Fikir verir misiniz?

Aksama biz de çıktık, eşim kaynimi aradı ve bizi eve kabul etmedi kaynım. Oturacak yer yok abi diye. Çok çok alındım. Ben istemiyorum annesi istiyor onu bile ezip geçti. Kaldı ki oturmaya değil, maya birakicaktik.

nasıl yani

yoğurt bırakmaya mı gittiniz

aranızın bozuk olduğu adamın bekar evine

çarşıda yoğurt maya vs yokmuymuş sonuçta sütü almışlar

komşudan istesinler, işteki gelini arayıp maya istemek cidden enteresan geldi

görümcem de benden ister de mesela biz komşuyuz evlerimiz yan yana

o da gelmeyin oturacak yer yok dedi

bir daha onu hayatımda yok sayarım

kv de evinde var ise de selam dahi vermem

ayrıca da oturacak yer nasıl yokmuş

bekar evi de olsa bir kanepe koltuk sandalye vardır

4 kişi oturacak kadar yer her evde olur

yıllar önce babamın teyzeleri birbirlerine küsmüş

bunlar babaannem ile görüşüyormuş

bir gün birisi babaannemde iken diğer teyze gelmiş

kapı açılmıyor misafir var demişler kapıyı açmamışlar sonra onlar da küsmüş vs vs

sizin kayın da bahane bulamamış oturacak yer yok demiş

çay vs vermem ben kv ye de açıkça derim bana bunu diyen adam ile işim olmaz diye

dağıt çayı geç suratına bakmadan ver. boşver eşinin hatrına bir çay vermekten birşey olmaz.
Ben de öyle düşünüyorum ama çok kırıldım. Eşimde aynı şekilde.
Ne eş hatırıymış arkadaş , çay vermeseniz eşinizin gönlü mü kırılır ? Ama ilkokul çocuğu gibi yapmayın. Herkese çay ikram ederken ona da verin , ama özel olarak ona çay doldurmayın.kv nin çayı biter tekrar çay verirsin ama onu görmezden gel.
Insanlık namına utanıyorum herkesin arasında böyle davranmaya o yüzden de yüz buluyor işte teşekkürler.
İlk sefer dağıttıgınızda herkesle beraber verin sonrakilere elinizi sürmeyin, ister kendi alsın ister annesi getirsin.
Evet ben de öyle yapmayı düşünüyorum özel olarak kalkıp da çay koymam asla.

nasıl yani

yoğurt bırakmaya mı gittiniz

aranızın bozuk olduğu adamın bekar evine

çarşıda yoğurt maya vs yokmuymuş sonuçta sütü almışlar

komşudan istesinler, işteki gelini arayıp maya istemek cidden enteresan geldi

görümcem de benden ister de mesela biz komşuyuz evlerimiz yan yana

o da gelmeyin oturacak yer yok dedi

bir daha onu hayatımda yok sayarım

kv de evinde var ise de selam dahi vermem

ayrıca da oturacak yer nasıl yokmuş

bekar evi de olsa bir kanepe koltuk sandalye vardır

4 kişi oturacak kadar yer her evde olur

yıllar önce babamın teyzeleri birbirlerine küsmüş

bunlar babaannem ile görüşüyormuş

bir gün birisi babaannemde iken diğer teyze gelmiş

kapı açılmıyor misafir var demişler kapıyı açmamışlar sonra onlar da küsmüş vs vs

sizin kayın da bahane bulamamış oturacak yer yok demiş

çay vs vermem ben kv ye de açıkça derim bana bunu diyen adam ile işim olmaz diye
Kv köyde oturuyor, burda tek bildiği ben ve kaynım. Ev mayası istedi, o yüzden çarşıda yok diye biliyorum. Ayrıca tamamen kanlı bıçaklı değiliz konuşuyoruz, eşim her zaman çıkar görüşür. Kırgınız sadece. Kv ninde beli ağrıdığı için buraya gelmiş hastaneye fizik tedaviye, gelmişken de oraya uğramış iki kap yemek yapmış. O yüzden benden istedi hiç sorun değil, mühim ve cirkin olan kaynımın tavrı.

ben olsam verir geçerim onun çayı boşalınca pek dikkate almam
kv onun mu evine çağırdı kendi evine mi?
Kaynımın evine çağırdı, ama zaten o da oturmalik değildi, ben işte olduğum için akşam getiririz dedim. Kaynım da oturacağız diye anladı herhalde. Oysaki kapıdan verip çıkacaktık.

Önceki kavga sebebiniz nedir?
Kardeşimden hoşlandı, daha biz sözlendik ertesi gün teklif etti kardeşim de istemedi. O günden sonra bizi zıt belledi, olduğumuz ortamlardan kaçtı, düğünümüzden erkenden ayrildi, kızım doğdu uzun süre gelmedi filan. Üstünden zamsn geçti ama ben artık umursamıyordum. Hâlâ devam ettirmesi çok çirkin.

Arkadaşlar merhaba, biz iki haftada bir kv ye ziyarete gidiyoruz, kaynım da her zaman orda olmasa da zaman zaman bulunuyor. Henüz bekar. Ve evlenirken aramızda birtakım husumetler geçti o yüzden onun orda bulunmadığı zamanları dikkatte alıyoruz. Aramız hala limoni. Geçen gün kv kaynıma geldi, onun da bekar ayrı evi var, beni aradı, yoğurt mayası getirebilecek mısın bitmiş diye, arada ona gider temizlik yemek filan yapar. Isteydim o sıra, tamam anne aksama esimle uğrar veririz dedim, öyle kapandı konu. Aksama biz de çıktık, eşim kaynimi aradı ve bizi eve kabul etmedi kaynım. Oturacak yer yok abi diye. Çok çok alındım. Ben istemiyorum annesi istiyor onu bile ezip geçti. Kaldı ki oturmaya değil, maya birakicaktik.
Hafta sonu orda olucakmış. Yemek yenicek. Ve benim tavrım tabiki soğuk olucak. Ancak ona çay getirip götürmek içinden gelmiyor. Çünkü genelde ya kv ya da ben mutfağa gider geliriz, herkesinkini koyarken onunkini pas mı geçmeliyim yoksa eşimin hatrına o davranışını görmezden mı gelmeliyim? Fikir verir misiniz?
Ben görmezden gelirdim çünkü böyle bir durumda tepki verirseniz hakliyken haksız duruma dusersiniz

Kardeşimden hoşlandı, daha biz sözlendik ertesi gün teklif etti kardeşim de istemedi. O günden sonra bizi zıt belledi, olduğumuz ortamlardan kaçtı, düğünümüzden erkenden ayrildi, kızım doğdu uzun süre gelmedi filan. Üstünden zamsn geçti ama ben artık umursamıyordum. Hâlâ devam ettirmesi çok çirkin.

Sizin kaynın aklı oturmamış bence. Yaşı küçük mü?

Siz niye çay götürüp getiriyosunuz evin hizmetçisi misiniz? Herkes kendi çayını kendisi alsın.

Ergen herhalde dedim ya.. Bence bir daha evine filan gitmeyin. Çay faslında da yaşlılara tutun sadece. Gençler kendisi alsın diye tepsiyi ortaya bırakın. Evine gelene sırt çevirmiş insana hizmet etmezdim ben olsam. Biraz huyum pis yine de siz diğer üyeleri dinleyin ama bilemedim :)))

Back
X