• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımın bebeğini kıskanıyormuşum :(

PembeHelvam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
2.925
2.751
133
yok daha neler ya demi. eltim hamile ben çok seviniyorum. ben 2 senelik evliyim bebeğim yok.az önce birisinden telefon aldım. kaynım diyormuş ki : seheryelieser bizim bebeğimiz olmasını çekemiyorlar kıskanıyorlar demiş. halbuki ben çok seviniyorum. sağlıkla doğmasını istiyorum. eltimin önceki düşük yapışında hep peşinde koşturmuştum ya şimdi yaptıklarına inanamıyorum sinir olmak elde değil. kaynanamı aradım böle böle dedim oğlun bana böyle diyormuş dedim. sağolsun canım annem beni yatıştırdı , kaynanamla kaderimiz o kadar benziyor ki. bana hep derki sana bakınca kendi gençliğimi kendi evliliğimi görüyorum der. benim çektiklerimi aynen oda çekmişte. neyse ben bu kaynıma ne diyim napim şimdi kızlar :47:

yok daha neler ya demi. eltim hamile ben çok seviniyorum. ben 2 senelik evliyim bebeğim yok.az önce birisinden telefon aldım. kaynım diyormuş ki : seheryelieser bizim bebeğimiz olmasını çekemiyorlar kıskanıyorlar demiş. halbuki ben çok seviniyorum. sağlıkla doğmasını istiyorum. eltimin önceki düşük yapışında hep peşinde koşturmuştum ya şimdi yaptıklarına inanamıyorum sinir olmak elde değil. kaynanamı aradım böle böle dedim oğlun bana böyle diyormuş dedim. sağolsun canım annem beni yatıştırdı , kaynanamla kaderimiz o kadar benziyor ki. bana hep derki sana bakınca kendi gençliğimi kendi evliliğimi görüyorum der. benim çektiklerimi aynen oda çekmişte. neyse ben bu kaynıma ne diyim napim şimdi kızlar :47:

sen bişi yapma eşin yapsın:1::1:

Önce eşinizle konuşun, sonrada eşinizin onayını alarak kaynınızı arayın, eger arattırmazsada eşiniz arayıp konuşsun. ortalarda böyle böle konuşuyormuşsun ayıp değil mi diye.

bence herşeyden daha önemli bi soru var. Böyle düşünmesine sebep olan ne ??
Seni incitmeye mi çalışıyor ? Yoksa başka şeyler vardı da bunu mu söyledi?

Eltinin gazıdır bence bu.
Niye kaynınız durup duruken bu fikre kapılsın ki
Alın bir pasta tebriğe gidin.
Mahçup olsunlar , sonra gereken mesafeyi koyarsınız ama takmanızade gerek yok.

Kronik elti gazabına uğramışsınız geçmiş olsun. :50:
Yapabileceğiniz bişey yok o yine kendi bildigini okuyacaktır.
20 senedir amcamların (2 tane) eşleri hala sevmezler beni de abimi de.Zamanında beddualar da etmişler doğmayalım diye.
Boşverin ne düşünürse düşünsün.

sen bişi yapma eşin yapsın:1::1:

Önce eşinizle konuşun, sonrada eşinizin onayını alarak kaynınızı arayın, eger arattırmazsada eşiniz arayıp konuşsun. ortalarda böyle böle konuşuyormuşsun ayıp değil mi diye.

bence herşeyden daha önemli bi soru var. Böyle düşünmesine sebep olan ne ??
Seni incitmeye mi çalışıyor ? Yoksa başka şeyler vardı da bunu mu söyledi?

Eltinin gazıdır bence bu.
Niye kaynınız durup duruken bu fikre kapılsın ki
Alın bir pasta tebriğe gidin.
Mahçup olsunlar , sonra gereken mesafeyi koyarsınız ama takmanızade gerek yok.

Eşiminde haberi var. Hatta ilk o duymuş beni aradı filanca kişi böyle dedi kardeşim böyle demiş dedi. eşim kardeşini hiç sevmez ki. ama kardeşi işte mecbur.
bu düşünmesine sebep ne bilmiyorum. beni sinirlendirmeye kendini hani çocuğu oldu bizim yok ya bizi aklınca özendirmeye çalışıyor. hamile olduğunu duyunca neler yapmadım ki ooo gittim tebrik ettim ne istersin ama hareket etme dedim hatta hamile olduğunu öğrenince beraber yemeğe çıktık hesabı biz ödedik. yani benim onlara karşı bir alıp veremezliğim yokken arkamdan böyle konuşması deli ediyor. aricam böle böle demişsin dicem ama o bana kim söledi yok öle bişey demedim ben diyim üste çıkıcak

Öncelikle eşine durumu anlat o çözsün. Sen hiç muhattap olup,çirkinleşme. Zamanı gelince yaptıklarından utanırlar.

eşiniz ve kardeşi geçinemiyorsa durumdan rahatsızlık duyduğunuzu ve kaynınızla bunu konuşmak istediğinizi söyleyin eşinize, ki haberi olsun. sonrasında da böyle böyle demişsin ayıp değil mi tarzında değil de ben böyle birşey duydum ve çok kırıldım, sizin kadar biz de heyecanla bekliyoruz bebeği destek olduğumuzu da en başından söyledik ama bu tavırlarımız yanlış anlaşıldıysa ve size bunları düşündürdüyse çok yazık deyip duyduğunuzu ve incindiğinizi ifade edin. biraz da mesafe koymakta fayda var geri çekilince anlarlar yanlışlarını.

Son düzenleme:
O zaman biraz mesafeli dur bakalım. Eşine de anlat durumu.

Öncelikle eşine durumu anlat o çözsün. Sen hiç muhattap olup,çirkinleşme. Zamanı gelince yaptıklarından utanırlar.

eşiniz ve kardeşi geçinemiyorsa durumdan rahatsızlık duyduğunuzu ve kaynınızla bunu konuşmak istediğinizi söyleyin eşinize, ki haberi olsun. sonrasında da böyle böyle demişsin ayıp değil mi tarzında değil de ben böyle birşey duydum ve çok kırıldım, sizin kadar biz de heyecanla bekliyoruz bebeği destek olduğumuzu da en başından söyledik ama bu tavırlarımız yanlış anlaşıldıysa ve size bunları düşündürdüyse çok yazık deyip duyduğunuzu ve incindiğinizi ifade edin. biraz da mesafe koymakta fayda var geri çekilince anlarlar yanlışlarını.

Kızlar artık mesafeli duracağım hiç birşey demicem ama zamanı ve yeri geldiğinde de unutmicam pat diye yüzüne vurucam bunları. Artık bana çektirdikleri yeter bunun. eşimle benim mutlu olmamızı hiç çekemiyor. kendide mutlu ne güzel geçimine bak bizimle niye uğraşıyor anlamıyorum.hele hele eşimin böyle bana bişiler danışmasına genelde ortak karar verip ortak hareket etmemize çok gıcık oluyor.. neymiş efendim neden hep benim dediğim oluyormuş ala alaaaa benim kocam bana karışmıyor kararlarıma saygı duyuyor en ufak konuda fikrimi sorar mantıklısı neyse en iyi neyse o şekilde hareket ederiz. tabi kaynım bunu hiç kaldıramaz çekemez. biz ise onların hayatlarına hiç karışmayız. Onlar bize sık gelirler biz ise onlara ayda yılda iştee bir vesile ile gideriz. davet etmezler ki

aslında kaynım evlenmeden önce çok iyiydi ufak tefek hataları olsada nedense evlenince eltim hep bize karşı kaynımı kışkırttı. bunun herkes farkında yani kaynanam olsun eşim olsun akrabalar olsun hepsi farkında eltim içimize girince hayatımız aramız çok bozuldu

Onlar ona inanmak istemislerdir yani sizin yok onlarin olacak ya buyuk basari gostermisler kiskanmaniz gerekir diye dusunmuslerdir.bosverin gitsin!

Allah size sabır onlara da akıl fikir versin inşallah söylicek başka söz bulamıyorum :20:

Kaynanan senin yanında, eşin senin yanında .
Boş ver eltini ve kaynını .

Onlar ona inanmak istemislerdir yani sizin yok onlarin olacak ya buyuk basari gostermisler kiskanmaniz gerekir diye dusunmuslerdir.bosverin gitsin!

Allah size sabır onlara da akıl fikir versin inşallah söylicek başka söz bulamıyorum :20:

Hepinize çok teşekkür ederim canım Kaynanam söylemesi ayıp gelinin seheryelieser mi yoksa diğer çocukların mı deseler hiç tereddüdsüz seheryelieser gelinim der. Hahaha çok büyük başarı bişey demiyorum onlara ahım varsa onlardan çıksın doğacak çocuğa allah uzun ömür ve sabır versin versin. eşimden ve ailesinden(kaynım-eltim hariç) zerre kadar şikayetim yok hepsini çok severim onlarda beni. Ya sesini duymaya bile taammülüm yok boğasım geliyor. haaa şuda var kızlar kaynımın bir şeye ihtiyacı olsun bir şey soracak olsun hep beni arar hele birde bu para konusuysa hep beni arar bilirr yufka yürekliyimdir dayanamam hayır demeye eşimi aramaz eşimin kızacağını bilir tabi ben eşime sormadan hiç bir konuda hareket etmem. Allah utandırsın onlarıda

niye böyleler anlamıyorum benim eşimin aileside eltimin çocuğuyla ilgilenmiyorum diye laf ediyorlar kendi yeğenimle ilgilendiğim gibi ilgilenip sevecekmişim dahası bunları yapmak zorundaymışım

Bence hiçbir erkek kendi aklıyla bunu düşünüp dile getiremez. Belli ki karısının düşüncesi bu. Ne yapabilirsin ki ? En fazla sitem edersin, mesafe koyabiliyorsan koyarsın. Kişi kendinden bilir işi; demek senin önce olsa o kıskanacaktı. Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim.

Sana onu veren Allah, banada vermeyen Allah
Nedir bu kibirin de

niye böyleler anlamıyorum benim eşimin aileside eltimin çocuğuyla ilgilenmiyorum diye laf ediyorlar kendi yeğenimle ilgilendiğim gibi ilgilenip sevecekmişim dahası bunları yapmak zorundaymışım

Ne alaka yaa vallahi. kızlar mesafemizi koyduk. hee etrafta bizim çocuğumuzu kıskanıyorlar diye laf ederken aynı zamanda şimdi ne benimle ne eşimle konuşmuyorlar. allah bildiği gibi yapsın. herkesin gönlüne göre versin. ben kalbimi bozmicam elbet günü gelecek allah bana o günü gösterecek her şeyi yüzüne vurucam .

Back
X