Mutfak Püf Noktaları Kays reeli nasl yaplr bana tarif yazarmsnz?yada marmelat?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Juliet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
J

Juliet

Ziyaretçi
kaysı receli yapcam lütfen tarif yazın denenmiş olsun lütfen teşekürlerr:içelim:

Canım ben daha bu gün yaptım. şimdi önce kayısıların çekirdeklerini çıkartıyorsun, sonra 3kg kayısıya 2 kg şeker ayarında şekerini katıyorsun. ve bunları ister bir gün güneşte yada 2-3 gün buz dolabında bekletiyorsun. Beklettikten sonra çelik bir tencerede ateşe koyuyorsun. Kaynamaya başlayınca yarım limon yada 1-2 adet limon tuzu katıyorsun. Ve köpüklerini alıyorsun üstünden. 5 en fazla 7 dakika kaynadıktan sonra ateşten al. Soğuyunca kaba bırak. Kabın ağzını kapatma ve bir tül bağlayıp1 hafta kadar güneşte beklet.

Ben kayısı reçelini bu şekilde yapıyorum. Ve her kes çok beğeniyor. İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir.

1 hafta güneşte bekletmek...bozulmuyo mu?

1 hafta güneşte bekletmek...bozulmuyo mu?

hayır canım ben geçen sene 20 gün beklettim ne beklettiğim süre boyunca ne de beklettikten sonra ki zaman zarfında (daha geçen hafta bitti reçelim) hiç bir şekilde bozulma küflenme olmadı. Reçeli güneşte kıvamını tam olarak alsın diye bekletiyorum. Çünkü çok kaynamadığı için cıvık oluyor. çok kaynattığında ise kayısılar eriyor marmelat gibi oluyor ben de çareyi güneşte bekletmekte buldum. Ayrıca eşim penguenin reçelleri gibi olmuş diye severek yedi.

Bizde reçeli 3kilo kayısıya 2,5 kg şeker koyuyoruz.1 gece beklettikten sonra sulanan kayısıyı tencereye alıyoruz.Kaynamaya başlayınca 1-2 adet limon tuzu koyuyorsun.Üzerinden köpüklerini alarak 5-6 dakika kaynatıyorsun.Soğuduktan sonra tencerenin ağzını tül ile kapat ve güneşe koy
.Bizim kayısı reçeli 2 gün güneşte durduktan sonra tam kıvamına geldi.Daha sonra kavanozları boşaltıp dolaba koy.

Bizde reçeli 3kilo kayısıya 2,5 kg şeker koyuyoruz.1 gece beklettikten sonra sulanan kayısıyı tencereye alıyoruz.Kaynamaya başlayınca 1-2 adet limon tuzu koyuyorsun.Üzerinden köpüklerini alarak 5-6 dakika kaynatıyorsun.Soğuduktan sonra tencerenin ağzını tül ile kapat ve güneşe koy
.Bizim kayısı reçeli 2 gün güneşte durduktan sonra tam kıvamına geldi.Daha sonra kavanozları boşaltıp dolaba koy.

:uhm:canım seninki marmelat şeklinde tarifini ibliyorum gecen bende aynı şekilde yaptım çok güzel oldu:lepi:

şayet kayisilarin dağilmamsini istiyorsaniz kaysinin ve şekerin kilosuna göre şekeli suyu kaynatip biraz limon suyu sikip şekeri biraz ağdalaştirdiktan sonra kayisilari bu karişimin içine atip bir taşim kaynatip sicak sicak cam kovanazlarda saklayabilirsiniz ben bu yil böle yaptim kayisilar dağilmiyor ayrica kayisinin çekirdeklerini temizleyip o kahverengi bölümlerini içine atabilirsiniz güzel bir lezzet veriyor

Bizde reçel yapınca 1 2 gün güneşte bekletiyoruz daha bi lezzetli oluyo böyle,diğer şekilde hiç hoş olmuyo...

:uhm:canım seninki marmelat şeklinde tarifini ibliyorum gecen bende aynı şekilde yaptım çok güzel oldu:lepi:

canım biz bu tarif ile hem marmelat yaptık hem normal reçel.İkiside çok güzel oldu.Kayısılarda hiç dağılmadı yerimseniben

kayısı reçeli en güzel kireç suyunda bekletince oluyor. tam da mevsimi mmmm

Back
X