Kayseri'de endometriozis ameliyatı

Tubagltkn

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
6
2
16
Merhaba herkese
Ben 2014 haziranda Hüma hastanesinde erşad batmaz a kısmi yumurtalık dönmesi ve 4 cm endometriozis ile acil ameliyat oldum ve kist 1 ay sonra tekrarladı şimdi 8 cm visanne diye ilaca başladım 2. Kutumdayım ve kanamanın dışında simsiyah akıntı var ve bana eğer ameliyat derlerse kime güçleneceğimi bilmiyorum 2. Ameliyatın riskleri çok fazla ve ben gebelik hayali kurarken bu ameliyat bu hayale zarar verebilir. Bildiğiniz iyi bir operatör var mı acaba ?

Merhaba, ben tam 3 sefer oldum endometriozis ameliyatı :( Bu hastalık ne yazık ki tekrarlayan bir hastalık. Eğer çocuğunuz yoksa her ameliyat yumurtalık dokusuna biraz daha zarar verdiği için iyi düşünmek lazım. Ben Kayseri'de yaşamadığım için doktor önerisi yapamam ama her ameliyat ederim diyene de bıçak altına yatmamk lazım. Endemetriozis konusunda bilgi sahibi, tecrübeli bir hekim bulmanızı öneririm.
Ben en son ameliyatımı 6 ay önce oldum. 8 cm idi ama ağrım yoktu, o sebeple 1 sene filan düşündüm. Yaşım ilerlediği ve yumurta rezervim düşük olduğu için bu ameliyattan sonra çocuk sahibi olmamım zor olacağını söyledikleri için çok düşündüm.
Eğer çok fazla ağrın yok ve normal hayatına devam edebiliyorsan acele etmeyin. Doğru hekimi araştırın derim. Çünkü söylediğiniz gibi işin ucunda gebelik ile ilgili riskler var.
Ama lütfen moralinizi bozmayın, ben 16 yıldır bu hastalık ile uğraşıyorum. Her zaman gündemimde ama moral bozmamak lazım.
Ben 2 ve 3. ameliyatlar arasında kendiliğimden hamile kaldım. Ve doktorum artık tüp bebek çalışmasına başlayalım dediği anda oldu. Böyle çok örnekler duydum.

sevgi ve sağlıkla kalın.

Back