kaza yapan varmı aranızda..beni biraz rahatlatın yaa:((((

Sizdeki iyi cesaret 5 aylık ehliyetle trafiğe çıkabiliyorsunuz maşallah...kafamçokkarıştı
Ya daha büyük bir kazaya meyil verseniz,akan trafikte acemliğinizle sizin yüzünüzden bir kaza olsa..:olmaz:
Hepimizin ailesi evladı var arabalarımızın içinde.
Kusura bakmayın ama ben sizi teselli edemicem.Sizi ve sizin gibileri.:delphin:
2004 de aldım ehliyetimi.1 seneden daha fazla işim dolayısı ile ileri geri yaptım.3 ileri,2 geri.Sonra yavaş yavaş sanayi bölgesinde kullanmaya başladım.2 sene geçmişti ben artık gayet güzel araba kullanıyordum.Arabadan geçtim,minibüsde kullanıyorum..
Hızlı,yavaş,herhangi bir anda sukunetimi bozmadan sakin sakin..
Ama kör cehalet dedikleri bu olsa gerek..Bana sorarsanız önce kendinize değer verin,5 aylık tecrübenizle arabayı önce yakın çevrenizde kullanın arabanızı tanıyın.Ne kadar sürede duruyor arabanız filan diye..
Sonra trafiğe çıkın derim...Bu arada 6 yıldır şükürler olsun bir kazamda olmamıştır ha bu demek değildirki olmayacak..Hepimiz yapabiliriz ama ne başkalarının nede kendi canıma kast ederek acemi olarak yola atmadığımdan kendimi rahatım.
:1closedeyes:

ehliyet kursuna giderken sanırım alrabayı almıştık.
ya 2004 ya 2003...
ilk bir seneyi es geçiyorum ...
acemilikti,atmaya çalışmaktı falan yani eniştem hocamdı ve bir iki ay fuul o yanımdayken ilk deneyimlerimi yaşadım.
sonra ona sinirlenip ağlayıp zırlayıp kendi kendime kullanmaya başladım.
bir şeyi iyi yapmalıydım her işte böyleydi.
hataları kabul edemiyordum.
şimdi heseplıyorumda altı sene olmuş.
ama ayy çok kolay ne var onda şuna inat buna nispet kesinlikle araba kullanmalıyım gibi şeylere hiç anlam veremiyorum.
çünkü kesinlikle kolay bişiy değil.
şu anda o ilk zamnları hatırlamk dahi istemiyorum.
erkelerde bi özgüven ne bileyim çabuk öğrenme dürtüsü falan mı var bilemiyorum ama ben kolaycana iyi şöför olamadım.
şimdi çok seviyorum .
başımada şükürler olsun kötü bişiy gelmedi.
Allah hepimizi kaza beladan korusun.
ama lütfen bilinçsizce sadece olsun diye yapmayın.
sonuçta hepimiz potansiyel birer katiliz,araba kullandığımız sürece..

Bende 2003 yılında almıştım ehliyetimi... 2-3 sene sonra anca arabanın başına oturabilmiştim... Onuda beceremiyordum h.sonları alışveriş merkezlerine felan anca takılıyordum. Geçen sene kendi arabamı aldım ama otomatik vites :)) manuelde zor gelen biçok şey otomatikte çok basit... Ama kaza yapmadım mı yaptımm napimmm acemilik demişler ama hepsi konu sahibi arkadaşın dediği gibi sürtme dokundurma felan... Şimdi daha dikkatliyim dikkatli olayım derdindeyim..

Ama erkeklerin bayan sürücülere karşı bi antipatisi olduğu doğru çok üstelemeyin mesela ben evin önüne park ederken eğer birileri beni izliyorsa sinir oluyorum ve doğru düzgün park edemiyorum ama kimse umrumda olmazsa o zaman süpperimm...

En önemlisi kendimizi rahat hissetmemiz...

bende 1 ay oldu ehliyet alalı eşim yanımdayken maksimum 1 kilometre veriyor araba gerisi yok.akşamlarıda yollar boş diye azcık tur atıyoruz o kadar.ben ne zaman araba kullanıcam ya..

araba kullanmak ehliyete bakmıyor maalesef. bizim komşumuz var 10 senedir ehliyeti var ama arabayı sokağınnbir başından diğerine götüremiyor. arabayı sürekli kullanarak öğreniyorsunuz zaten. trafiğe çıkmadn araba kullanıyorum demek yanlış zaten asıl önemlisi trafikte hatta şehir içerisinde kullanmak.

ben de yaklaşık 6 senedir araç kullanıyorum hem de uzun yol, kamyonların, tırların arasından gidip geliyorum genelde. ama ehliyetim aldığım gibi trafiğe zıplamadım. zaten ehliyet kursunda ne öğretiyolarki unutacaksınız orasını da anlamadım. bu tarz ehliyeti kapıp yola çıkan acemi sürücüleri de -kadın,erkek- anlamam. matkap tutmaya korkarlar altlarındaki arabanın 80 km ile giderken ne gibi zararlar vereceğinden bir haber insalar şöförlük yapıyor ülkemizde. önlerine çocuk atlasa acemilikten fren yerine gaza basan tipler dolu trafikte. cahil cesareti diyorum ben buna. ben ehliyeti aldıktan sonra 1 sene boyunca her haftasonu babamla çalıştım en son çıkabilirsin dedi de çıktım. zaten bu trafik kazalarının ülkemizde olması da aman be ne olacak cana geleceğine mala gelsin anlayışından oluyor. işte her zaman mala gelmiyor cana da geliyor. ben çok sürücü gördüm telaş edip fren yerine gaza basıp yaya çarpan. trafik salla gitisin denecek bir konu değildir bana göre. herkez kullandığı aracın ne gibi tehlikelere yol açabileceğini bilerek kullanmalı.

eve geldim yattım uyuyamıyorum içime öküz oturdu sanki..kaydirigubbakcemile3 çok güldüm ya çok yaşa! bence çok takma. benim babam der kaç yıldır trafikteyim hala hata yapıyorum diye. Çok iyiyim diyen sürücüler bile yok arabanın altını taşa vurur, kaldırıma çıkar, yan tarafa park etmiş arabanın dikiz aynasına çarpar vs. vs... Sen acemi olduğun için fazla alıngan davranmışsın. Olur böyle şeyler. Moralim bozuktu, dikkatim dağaldı falan diyip geçiştirseydin adamlarıda keşke. Onlar da hem acemi hem bayan olmanla uğraşmışlar akıllarınca! Takma kafana.:teytey:

Kendim kaza yapmadım ama halk otobüsünde kaza geçirdim :S
bunları yazarken bile o anlar gözümün önünden geçiyo aylarca paranoyak gibi yaşadım hızdan hala korkuyorum :(

Kendim kaza yapmadım ama halk otobüsünde kaza geçirdim :S
bunları yazarken bile o anlar gözümün önünden geçiyo aylarca paranoyak gibi yaşadım hızdan hala korkuyorum :(

ben şarampolden yuvarlandım bi kere virajı alamayıp:) 30 metreye yakın uçtum. şans eseri bi kayaya takılıp kaldık. 6 senelik sürücüyüm izmir-erzurum arası defalarca tek şoför gitmişliğim var ama başıma böyle bir kaza geldi işte okula yetişmeye çalışırken müdür korkusundan. emniyet kemeri sayesinde kurtuldum bende bir şey yoktu ama 3 ayda arabayı anca toparladılar:) Olabiliyor kaza bu bir saniyelik bir şey en usta sürücü de yapabilir. Allah beterinden korusun arkadaşım için rahat olsun bazı insanlar bayılırlar eleştirmeye dalga geçmeye. Benim de bi kere boynum tutulmuştu geri geri gitmem gerekiyordu arabayla tabi arkama rahatça bakamıyorum bir iki kişi yardım etmek istedi. Yardım ederken de kadın sürücü olacak o kadar deyip dalga geçtiler:) ön yargı işte he he de geç..

sekiz senelik ehliyetim var İlk yıllarda insanın sabrını çok zorluyorlar korna korna korna , el kol işareti partederken beklemeden geçmeler felan hatam çarparım diye düşünerek eski model bir arabayla başlamak şimdiki aklım olsa germezdim kendimi o kadar ne zamanki otomatik vites alıyorsun o zaman rahatlıyorsun
kaldırım taşı sürtme sıyırma tampon vs sekiz tane kazam var en sonuncusu 2008 yada 2006 üzülme geçiyor yani :)

bu konu açılalı 3,5 sene olmuş konu sahibi arkadaşımız artık araba kullanmayı öğrenmişdir herhalde

Back
X