Kazık yedim itiraz etme hakkım var mı

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Arkadaşlar ünlü bir markanın yatak odası tekstili 10 parçalık çeyiz seti aldım. Yatak örtüsü bornoz tk pike vs. 12 ay senetle 2 bin TL ye 200 tl peşinat vererek aldım ve dün de teslimat yaptılar eve. Bugün ise aynı paketi 1499 tl ye aynı şartlar lâ başka 2 yerde gördüm. Ve deliye döndüm. Aldığım mağaza da alırken sormuştum iade varmı yok dediler değisim oluyo demişlerdi. Şimdi çok zoruma gitti 500tl oynuyor arada az uz değil ki ne eksiklerim vardı benim onları alırdım :KK12::eek::kızgın:ne yapmam lazım öyle yırtıcı biri de değilim gidip iade edip yada indirim yapn diyemem derim aslında demesine de onlar bin türlü şey söylerler yine alt ederler beni boşuna Moral bozukluğum lâ kalırım çok üzgünüm yaaa

Canım bende mağazada çalışıyorum ve 4077 sayılı TKHK kapsamında ayıplı olmayan malın ya da hizmetin iadesi mümkün değildir. İade hakkı sadece malın ayıplı yani eksik ve kusurlu olması halinde kullanılabilecek seçeneklerden sadece biridir. Sen kendin mağazaya girip seçerek aldığın için hukuki olarak itiraz edemiyorsun..

benim bildiğimde çeyiz paketlerinde değişim olmuyor.hatta ürünü eve getirmeden pakette değişiklik bile yapmıyorlar çünkü siz söylediğniz gibi siparişe geçiyorlar. Bir de görerek dokunarak seçiyorsan malı tamamen imkansız

Ama kazıklanıyoruz yani gerçi bende de suç var hiç araştırma yapmadım gördüm direkt aldım aklımın üstü örtüldu sanki ya. Stresliyım düğün yaklaştı diye ama göre göre bariz kazık yemism

Arkadaşlar ünlü bir markanın yatak odası tekstili 10 parçalık çeyiz seti aldım. Yatak örtüsü bornoz tk pike vs. 12 ay senetle 2 bin TL ye 200 tl peşinat vererek aldım ve dün de teslimat yaptılar eve. Bugün ise aynı paketi 1499 tl ye aynı şartlar lâ başka 2 yerde gördüm. Ve deliye döndüm. Aldığım mağaza da alırken sormuştum iade varmı yok dediler değisim oluyo demişlerdi. Şimdi çok zoruma gitti 500tl oynuyor arada az uz değil ki ne eksiklerim vardı benim onları alırdım :KK12::eek::kızgın:ne yapmam lazım öyle yırtıcı biri de değilim gidip iade edip yada indirim yapn diyemem derim aslında demesine de onlar bin türlü şey söylerler yine alt ederler beni boşuna Moral bozukluğum lâ kalırım çok üzgünüm yaaa

evet cayma hakkınızı kullanabilirsini
z
http://www.alomaliye.com/2016/01/04/tuketicinin-cayma-hakki/

Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

(3) Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.

(4) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

(5) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir. Olağan gözden geçirme malın ilk incelemesini kapsar. Malın mutat olarak kullanılması durumunda tüketici cayma hakkını kullanamaz.

(6) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde de tüketici cayma hakkını kullanamaz.

(7) Tüketicinin satıcıyı bulduğu finansal kiralama işlemlerinde cayma hakkı kullanılamaz.

(8) Kanunda düzenlenen diğer sözleşmelere ilişkin tüketici lehine olan cayma hakkı hükümleri saklıdır.

Ben bu durumlarda her türlü mağazanın kâr bedeli olduğunu düşünüyorum onun için aldığınız bir firmanın ötekinden farklı fiyat vermesi çok da garip gelmedi gibi ve elden taksit yapanlar vade uzadıkça fiyatı arttırıyor diye biliyor tabi ki diğer gördüğünüz iki mağaza diğerinin zinciri ise bu söylediğim geçerli değil ve ayrıca belki siz aldıktan sonra bir indirim de yapılmış olabilir bu da bir ihtimaldir bence

Siz seçip almışsınız biz bişey alırken bi fiyat araştırıyoruz bazı markalarda çok fark oluYor mağazalarda indirim felan

Canım bende mağazada çalışıyorum ve 4077 sayılı TKHK kapsamında ayıplı olmayan malın ya da hizmetin iadesi mümkün değildir. İade hakkı sadece malın ayıplı yani eksik ve kusurlu olması halinde kullanılabilecek seçeneklerden sadece biridir. Sen kendin mağazaya girip seçerek aldığın için hukuki olarak itiraz edemiyorsun..

Ya deliriyorum bunları gördükçe ya. Nasıl yok nerde yok? Hanımefendi açın bakın 7/11/2013 tarihinde kabul edilen 6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNUN MADDE 18 FIKRA 1 de yazıldığı üzerine cayma hakkınız vardır, hicbir gerekçe göstermek zorunda değilsiniz. Gidin geri verin. Böyle diyenlere de inanmayın. Böyle diyerek insanların itiraz etmemesi sağlanıyor. Böyle birşey kanunda yok! AYRICA 4077 SAYILI KANUN YÜRÜRLÜKTE DEĞİL! !!!! İNANMAYIN!

Ben bu durumlarda her türlü mağazanın kâr bedeli olduğunu düşünüyorum onun için aldığınız bir firmanın ötekinden farklı fiyat vermesi çok da garip gelmedi gibi ve elden taksit yapanlar vade uzadıkça fiyatı arttırıyor diye biliyor tabi ki diğer gördüğünüz iki mağaza diğerinin zinciri ise bu söylediğim geçerli değil ve ayrıca belki siz aldıktan sonra bir indirim de yapılmış olabilir bu da bir ihtimaldir bence
Bayan bakın özellikle dedim aynı şartlar da iki mağaza nin daha ucuz sattığı dedim. İkiside elden takst . Hatta peşinat bile istemedi iki mağaza da. Ben aldığım mağaza ya 200 tl peşinat verdim

tüketici hakem heyetine başvurun, ayrıca şikayet sitelerine yazın, sonra mağazaya tekrar gidip tüketci hakem heyetıne başvurduğunuzu söyleyin, iade almak zorundalar.

Bayan bakın özellikle dedim aynı şartlar da iki mağaza nin daha ucuz sattığı dedim. İkiside elden takst . Hatta peşinat bile istemedi iki mağaza da. Ben aldığım mağaza ya 200 tl peşinat verdim

ben anlamamış olabilir ama "BAYAN" diye bir seslenme tarzı çok da hoşlandığım bir tarz değildir ben fikir olması için bunu sunmuştum size. Bende çeyiz hazırlığındayım o yüzden bu tip durumlarla çok karşılaştım bu yüzden bu fikri sundum aynı şartlardaki firmadan kastınız A firmasının başka bölgedeki şubesiyse haklısını elbette. Her neyse yanlış anladınız sanırım benim ben bir "BAYAN" olarak çekileyim ama dediğim gibi bence üslubunuz yanlış. İyi günler

Maalesef itiraz hakkın yok ama kendini boşuna üzme. Emin ol her işte hayır vardır illaki bunda da bir hayır çıkar

İade hakkınız var hanımefendi bu tarz yerler kendi kendilerine kanun çıkarsalarda var. Sonuna kadar hakkınızı savunun

sizinkisi kazık yemek değil piyasa araştırmadan almak

ben anlamamış olabilir ama "BAYAN" diye bir seslenme tarzı çok da hoşlandığım bir tarz değildir ben fikir olması için bunu sunmuştum size. Bende çeyiz hazırlığındayım o yüzden bu tip durumlarla çok karşılaştım bu yüzden bu fikri sundum aynı şartlardaki firmadan kastınız A firmasının başka bölgedeki şubesiyse haklısını elbette. Her neyse yanlış anladınız sanırım benim ben bir "BAYAN" olarak çekileyim ama dediğim gibi bence üslubunuz yanlış. İyi günler
Bayan derken küfür etmedim ya bune tepki anlamadım. Öyle bir yazısınız varki sanki erkek siniz de bayan demişim yapmayın gözünuzu seveyım konuyu saptırmayın.

Back
X