Kazıklandım..moralim bozuk..;/

tüketici kanunu açık olarak cayma hakkını düzenlememekle birlikte, alınan her mal koşulsuz satıcı ile imzalanan sözleşmede yer alan 7-15 veya 30 günlük sürelerde iade edilebilir.
tüketici hakem heyetleri mal iadelerinde genelde tüketici lehine karar veriyor.
konu sahibi arkadaşım ilk yapacağın malı aldığın yere git iade etmek istediğini söyle. kabul etmezler ise tüketici hakem heyetine başvuracağını da ekle. mutlaka geri alırlar. ama almazlar ise 1 sayfa dilekçe yazıp tüketici hakem heyetine başvur birşey kaybetmezsin . masraf ücret almıyor zaten.

Tüketici hakları internetten ve kapıdan yapılan alışverişlerde açık olarak bir cayma hakkı düzenliyor.

Şayet siz bir malı mağazadan alımış ve caymışsanız mağaza baştan iadeye yönelik söz vermediyse Tüketici Hakları sizin leyhinize karar çıkarmaz.

Dadiğim gibi yalnızca kapıdan ve internetten yapılan satışlarda belli bir süre içinde satıcı kabul etmese dahi iade yasal haktır.

Maazadan yaplan alverilere dikkat - Hrriyet

Buna bir göz atın:34: Haber yetersizse, şurada konu ile ilgili başlıkları arayarak bilgi edinebilirsiniz.

Haberden küçük bir alıntı:

"Tüketiciler arasında en yoğun iade ve değişim talepleri gelen ürünlerin başında elektronik cihazlar yer alıyor. Nereden ve nasıl alınırsa alınsın elektronik ürünlerin 2 yıl garantisi olduğunu ifade eden Tüketici Derneği Başkanı Engin Başaran, "Fakat burada ürünün iade edilebilmesi için bir kusur içermesi gerekiyor. Herhangi bir kusuru bulunmayan elektronik cihazlarda tüketicilerin keyfi iade hakları bulunmuyor. Biz bu konuda tüketicilerimizi ürün almadan önce ihtiyaçlarını doğru belirlemeleri yönünde uyarıyoruz" dedi."

Tüketici Bilgi Sistemi | ANASAYFA

Bu arada haberin sonunda bahsedilen, gelinlik alıp düğünden sonra iade etmeye kalkan ailelerin aklını pek sevdim. :60::60::60:

Son düzenleme:
Kullanmamışsın sadece kuruluma hazırlamışlar, bence iade alırlar. 8 gün içinde iade hakkı var zaten. İade nedeni sorarlar, beklentilerini karşılamadığını belirtirsin. Diretirlerse daha ucuz satıldığını belirtirsin.

Ben piyasa araştırması yapmadan ürün almıyorum artık. İnterneti kullanıyorum bunun için. Mesela geçenlerde ütü aldım. Genelde 300 küsür fiyatlarla satıldığını gördüm. Büyük bir elektronik mağazasında 399 idi. Ben bir yapı market mağazasının internet satışından 280 TL ye aldım arada 120 lira fark var nerdeyse. Ürünü önce HB den sipariş vermiştim iptal ettim neden olarak da daha ucuz bulduğumu belirttim 2 günde de elime ulaştı. 50 TL fark da cebime kaldı...

Son düzenleme:
avm ise zaten kücük bir sirket degildir
kücükte olsa iade sansin var
sanirsam 15 gün olmali ama emin degilim
kesinlikle degistir sende kalmasin cok üzülürsün bu bir
ikincisi bir sey alacagin zaman özellikle elektronik
bunu her yerder arastir
mutlaka daha ucuzu vardir
ben internetten alisveris yaparim cok ayni sirket ayni mali farkli fiyata satabiliyor
cok karsilastim
kime denkgelirse iste

Son düzenleme:
Koşulsuz iade hakkı yalnızca kapıdan satışta ve internetten yapılan alışverişlerde geçerlidir. Tüğketici haklarına göre bu süre 7 veya 8 gün olmalı.

Mağazadan görerek bizzat aldığınız ürünü, mağaza size iade hakkı tanımamışsa ne yazık ki iade edemezsiniz.

Tabi malın ayıplı çıkması ya da belli şartlar içinde sürekli arıza çıkarması hariç.

Bizim aldığımız ürünlerden biri kötü koku yayıyordu biri de teşhir ürünüymus. İlk basta almak istemediler. Tüketici haklarına basvurucaz dedik oyle aldilar. Hep sorun çıkarıyorlar satarken bir ilgi bir alaka ama geri almaya gelince kovmaktan beter ediyorlar.
İns sorununu çözersin. Mağaza müdürüyle konus.

Bizim aldığımız ürünlerden biri kötü koku yayıyordu biri de teşhir ürünüymus. İlk basta almak istemediler. Tüketici haklarına basvurucaz dedik oyle aldilar. Hep sorun çıkarıyorlar satarken bir ilgi bir alaka ama geri almaya gelince kovmaktan beter ediyorlar.
İns sorununu çözersin. Mağaza müdürüyle konus.

Ben de aynı şekilde internetten sorunlu bir ürün aldım, cayma hakkım geçtikten sonra batarya sorununu farkettim.

Değil 1, 4 kez servise gitti. Tüketici hakları uzun sürer vs diye 6 ay servis kapılarında yattım. En sonunda tüketici hakları işimi 2 ayda halletti.:21:

Yalnız benim ürünüm de sizinki gibi hem ayıplıydı, hem de servis 4 defada sorununu çözemedi. Sonucun lehime çıkması doğaldı.

Ama mağazadan alınan sorunsuz ürünün iadesinin kabulu mağazanın insiyatifindedir. Baştan şu kadar gün içinde iade veya değişim yapılabilinir dendiyse yapmak zorunda. Ama demediyse tüketicinin böyle bir şey talep etmeye hakkı yok, mağazadan görerek, çoğu zaman da deneyerek alınan ürünü iade etme konusunda suistimaller yaşanıyor, satıcı zor durumda bırakılıyor.

Back
X