• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Keçi sütünden yoğurt mayalama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Kay marka keçi sütünden aldım. Bebeğime yoğurt yapacam. Ama mayalamak için evde keçi yoğurdum yok. Neyle mayalayacağım? Bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen?

normal yoğurtla mayala her gün yaptığın yoğurttan mayalık ayır zamanla mayalandıkça keçi sütü mayası haline dönüşecektir.

normal maya kullandım bende..ama çok sulu oldu..hiç beğenmedi..yediremedik bir türlü..

reçel kavanozları oluyor ya küçük boyda onu alacak kadar sütü ısıtıyorum kaynatmıyorum ama.küçük parmağını değdirdiğinde ısıyı hissetmen önemli.buna 2 tatlı kaşığı mayayı koyup kavonuzu kağıt havluyla kapatıyorum.sonra iki kat havluya sarıp 4 saat bekletiyorum.sonra buzdolabına koyarken ağzı açık bir şekilde koyuyorum en az 2-3 saatte orda bekliyor.kıvamı gayet koyu oluyor tadını da benim kızım çok seviyor.umarım seninki de afiyetle yer.

tadı biraz ağır gibiydi sanki hafif koku var ben yiyemedim kızım hiç...ama katı bir yoğurt olmuştu olmasına, kıvamı iyiydi yani.

Slm arkadaşlar bende keçi sütünden yogurdu denemek istiyorum ama sütü bulamıyorum hangi marketlerden alıyorsunuz?

kızlar çok teşekkür ederim sayenizde birşey daha öğrendim dün yoğurt mayaladım bugün bebeğime yedirdim veee çok mutlu oldum iyi ki varsınız.........a.s.

kay marka keçi sütü var marketlerde. bir de bolana diye bir marka var bazı şehirlere dağıtım yapıyorlar internetten bakabilirsin

arkadaşlar size koyu kıvamlı bol kaymaklı yoğurt tarifi veriyim,5 kilo sütü(açık ,kapalı,keçi sütü farketmiyo hepsiyle oluyor)10 dk kaynat,parmağını ısırıcak ama yakmicak kıvama gelince 3 yemek kaşığı yoğurt ekle sakın çorba gibi karıştırma dibinden hafif erit,üst üste 3 tane havlu kağıtı yoğurdun üstüne ser,bırak ıslansın,ıslandıktan sonra kaymak gibi görünücek gözünüze,kapağını kapa sıkıca sar,6 saat sonra kapağını hiç açmadan dolaba koy en az 1 gün dolapta bekledikten sonra yiyibilirsiniz,havlu kağıt hem sütün fazla suyunu çekiyor hemde sütün yağıyla birleşip kaymağa dönüşüyor,zaten kaymaklı yoğurtlarıda öyle yapıyorlar,ben her hafta mayalarım,köy yoğurdu böyle oluyor işte :)))

ne desem boş,anlatıyorum ama galiba anlatamıyorum,bende çatalcada köylü bir teyzeden öğrendim denedim çok beyendim,bişey paylaştığıma pişman oldum,silme imkanım olsa silicem,

Back
X