Kedi anneleri

rujj

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
905
980
123
Burda okuyorum baya kedi bakan var benim çevremde hiç yok birkaç sorum olcak sizlere
Bayadır düşünüyorum evime kedi dostunu sokak kedisi dedigimiz tekirleride çok seviyorum ama şu cins olan tüylü olanlarada bitiyorum hangi kedi cinsi evde bakmaya daha uygun dişimi olmasi avantaj erkek olmasimi
Birde papaganim var evde hem jako hem kedi bakan varmı aranızda
Aklıma gelmeyen şunada dikkat et dediginiz bişe varmı

Cins kediler daha masraflı olur ve çoğu genetiği değiştirilmiş tür olduğu için kendine has bazı sağlık sorunları yaşarlar.Papağanla kedinin iyi bi fikir olduğunu sanmıyorum çünkü kediler doğaları gereği uçan,hareketli şeylere saldırırlar.Papağan yerde yürüse bile saldırır.Tekir kediler de genelde çok hareketli olur ve yaramazdırlar.Evde her şeyi yolup atarlar.

Cins kedilerin cogu turunun tuyleri asiri dokulur, buna hazir misiniz? Surekli ozel mamalarla ozel bakimlarla ugrasacaksiniz ayrica cogu cins kedi bir mutasyon kurbani oldugu icin saglik sorunlari daha fazla oluyor.

Size tavsiyem tekirler sarmanlar kara kediler miril miril hem cok canayakin hem de bakimi kolay. Ustelik cana da daha yakin. Bir sans verin onlara pisman olmazsiniz.

Cins kediler daha masraflı olur ve çoğu genetiği değiştirilmiş tür olduğu için kendine has bazı sağlık sorunları yaşarlar.Papağanla kedinin iyi bi fikir olduğunu sanmıyorum çünkü kediler doğaları gereği uçan,hareketli şeylere saldırırlar.Papağan yerde yürüse bile saldırır.Tekir kediler de genelde çok hareketli olur ve yaramazdırlar.Evde her şeyi yolup atarlar.
Papaganlar evde tek kişiye baglaniyolar bizimki eşimi sectı ben onu çok seviyorum o eşimi
yetmiyor anlicaginiz bana hayvanlara aşırı duskunum şöyle mincira mincira sevmek istiyorum papagan grubumuz var orda hem papagan hem kedi-köpek besleyenler görünce bi cesaret geldi bana

+1

Kedi ve kuş bir arada çok zor, pişman olur kediden ya da papağandan vazgeçmek zorunda kalırsınız yazık olur.
Cins ve pet shoplarda satılan kediler genetikleriyle oynandığı için çabuk hastalanır dayanıksız olurlar masrafları da çok olur.
Ayrıca zaten pet shoplara para kazandırmayın lütfen.

Ben bir veteriner aracılığı ile yavru tekir sahiplenmiştim, annesi sakatmış insan gibi bir insan sakat hamile haliyle ortada kalmasın diye evini açmış, hamileliğinde bakmış, 6 adet yavru doğmuş. Sütten kesildiklerinde (yaklaşık 2 aylıktı) veterinere haber bırakmış sahiplenmek isteyen olursa yönlendirin diye, ben dişi olana görür görmez aşık olmuştum :KK36:evimizin 3. üyesi oldu çok kısa zamanda... Gerçekten kedi bambaşka birşey, daha önce kaplumbağa kuş balık vs beslemiştim ama hiçbirine kediye olan sevgim kadar büyük sevgim olmadı. Tekir her türlü size kendini sevdirecektir emin olun :KK37:

Kuşla aynı evde besleyen arkadaşlar vardı burda, anlaşıyorlarmış. Benimki camdan karga görse kitleniyordu üstüne :olamaz: yaramaz kızım benim,.. Maalesef kaçtı benimki ve hiç bir hayvan için o kadar büyük üzüntü yaşayacağımı düşünmemiştim... Bahçeli bir evim olana kadar tekrarını düşünmüyorum ben o yüzden:KK43:

Cins kedilerin cogu turunun tuyleri asiri dokulur, buna hazir misiniz? Surekli ozel mamalarla ozel bakimlarla ugrasacaksiniz ayrica cogu cins kedi bir mutasyon kurbani oldugu icin saglik sorunlari daha fazla oluyor.

Size tavsiyem tekirler sarmanlar kara kediler miril miril hem cok canayakin hem de bakimi kolay. Ustelik cana da daha yakin. Bir sans verin onlara pisman olmazsiniz.

Ahhh tekir gibisi var mı ya ? Üç kedim de tekir :KK200:

Papaganlar evde tek kişiye baglaniyolar bizimki eşimi sectı ben onu çok seviyorum o eşimi
yetmiyor anlicaginiz bana hayvanlara aşırı duskunum şöyle mincira mincira sevmek istiyorum papagan grubumuz var orda hem papagan hem kedi-köpek besleyenler görünce bi cesaret geldi bana

Kedi de öyle ama:)
Bizim kedi eşime aşık mesela benim yüzüme bakmaz.
Alcaksanız erkek alın.
Büyüyünce papağanı yakalamaya çalışırsa napcaksınız?

Kedi kızımı 4 gün kadar evde tek bırakmak zorunda kalmıştım geldiğimde zebra perdeleri yere indirmiş, koskoca konsol aynasını yere devirmiş olarak buldum, ayrıca örgü iplerimin poşetini yırtmış ve bütün evi olay yeri incelemeye çevirmişti 5 saat sürdü ipleri ayırmam:KK48: sıkıldıklarında çılgınlaşabiliyorlar hakkaten:olamaz:

Barınaktan al lütfen ben kızımı ordan aldım.

Kediler bence biraz insanlar gibi.
Yemeyi,içmeyi kendi istediği gibi takılmayı seviyorlar.
Kendi istediği zaman oynar sevdirir.

İlla kucağımda dursun beni sevsin dersen yavru al. Benimki 7 yaşında şuan o yüzden kuralları o koyuyor bizde

Ama cins kedi almak bana göre hayvanseverlik değil çoğu insan satış yapmak için tıkıyor biryerlere,çiftleştiriyorlar cins diye ticareti yapılıyor.

Ve masraflı.

Ben hazırım rahatsız olmam ama eşim kesin olur o hiç sevmez kedileri ben istiyorum diye bakinmaya başladı:bicak: ben zaten şöyle simsiyah sokak kedilerine bayılıyorum ama eşim olmuşken cins olsun diyor bakan ben olcagim için tutturabilirim ama sizin kedı ne cins foto varmı foto:KK39:

Kedi kızımı 4 gün kadar evde tek bırakmak zorunda kalmıştım geldiğimde zebra perdeleri yere indirmiş, koskoca konsol aynasını yere devirmiş olarak buldum, ayrıca örgü iplerimin poşetini yırtmış ve bütün evi olay yeri incelemeye çevirmişti 5 saat sürdü ipleri ayırmam:KK48: sıkıldıklarında çılgınlaşabiliyorlar hakkaten:olamaz:

Ayy çok fena bi an gözümün önüne getirdim, tahmin edebiliyorum :)
Bizimki de öyle yeni evliyken almıştım kedimi.
Sen git küçük bacağınla bütün yeni perdelerime tırman, yırt boydan boya.
Saksıları devir, çiçekleri ye.
Salon masasının dantelli örtüsünü salıncak yap.
Koltuklarda tırnak törpüle..
O gün resmen fiziksel acı çekmiştim yani :)

Bu arada yavru kedi papağandan ürkebilir.

Benim kızm muhabbet kuşlarıma saldırmadı hiç ama korkutuyordu.

Sonra sultanpapağanı aldık tıslıyordu resmen, kızımı korkuttu diye anneme verdik.

Ama genel olarak uçuşan şeylere saldırırlar.dikkat çekiyor onlar için.

Onun harici yemeği suyu varsa bizimki evde tek te kalsa sorun çıkarmaz.Ama geceleri tek uyumaktan korkuyor yavrum :(

Ben hazırım rahatsız olmam ama eşim kesin olur o hiç sevmez kedileri ben istiyorum diye bakinmaya başladı:bicak: ben zaten şöyle simsiyah sokak kedilerine bayılıyorum ama eşim olmuşken cins olsun diyor bakan ben olcagim için tutturabilirim ama sizin kedı ne cins foto varmı foto:KK39:
DSC_0364.webp
DSC_0318.webp
DSC_0765.webp

Işte tekir :) gel de sevme sen bunu

Burda okuyorum baya kedi bakan var benim çevremde hiç yok birkaç sorum olcak sizlere
Bayadır düşünüyorum evime kedi dostunu sokak kedisi dedigimiz tekirleride çok seviyorum ama şu cins olan tüylü olanlarada bitiyorum hangi kedi cinsi evde bakmaya daha uygun dişimi olmasi avantaj erkek olmasimi
Birde papaganim var evde hem jako hem kedi bakan varmı aranızda
Aklıma gelmeyen şunada dikkat et dediginiz bişe varmı

Kediyi yavruyken alırsanız ve öğretirseniz asla kuşa saldırmaz. ben hep kedi ve kuş birarada besledim. küçükken öğrettim asla saldırmadılar. hatta çok tuhaftır ki, balkona gelen kuşlara saldırıyor ama evdekine saldırmıyor :) evdeki kuşu salınca, kedim direk kendisi dışarı çıkar.

Kedi de öyle ama:)
Bizim kedi eşime aşık mesela benim yüzüme bakmaz.
Alcaksanız erkek alın.
Büyüyünce papağanı yakalamaya çalışırsa napcaksınız?
Papaganin pisliğini ben temizliyorum karnini ben doyuruyorum banyosu temizliği bende tüm gün benle oturuyor esim gunde yarim saat ilgilenir ilgilenmez ama adama asik kedide onu seçerse evi terkederim :bicak:
İşte o konuyu hiç bilmiyorum naparim papagan bizim cocugumuz gibi bana anne eşime baba diye seslenen bi sevgi yumağı onu asla birakamam sanırım of aklım karıştı vala villa azcık gaz vereydiniz:KK20:

Ahhh tekir gibisi var mı ya ? Üç kedim de tekir :KK200:
Konu kedi olunca favorimsin:KK23:
Benim 3'lu de tekir, dunya guzeli sokak kedilerim. Seninkileri de operim:KK68:

Konu sahibi,
Lutfen pet shoplara para kazandirmayin. Barinaklardan, sokaklardan zor durumda olan cok fazla kedi var. Birinin hayatini kurtarabilirsiniz.
Lufen omur boyu ona bakacaksaniz alin, olmadi deyip onu yari yolda birakmayin. Tekrar sokaga alisamiyorlar.
Papaganla problem olabilir. Ulasamayacagi yuksek bir yere asmaniz lazim, ama nerelere ulastiklarina inanamazsiniz.
Iyi dusunun, karar verin.
Ama sonunda harika bir duygu, sevgi, bağ bunu da bilin.

Back
X