• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi bakımından anlamıyorum

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
Merhabalar, eşim 2 aylık bir kedi sahiplenmiş ama bakımından hiç anlamıyorum. Neler yapmak lazım maması, tuvaleti, aşısı vs. vs... Bilgi verebilir isiniz?

Hayırlı olsun size çok iyi gelecektir inşaallah 😊 önce bir veterinere gidip iç dış parazit aşılarını yaptırmanız ve hala emen kediler için olan toz mamalardan almanız gerekir. Bir de kedi biberonu. Tozu sütle kaynatıp biberona doldurup soğuk suyun altında ılıtıp 3-4 saatte bir içirin kedinize. Bir kum kabı edinip petshoptan ya da veterinerden kedi kumu alın. Genelde eğitim vermenize gerek olmuyor, içgüdüsel olarak kuma yapıyorlar. Kum kabının içine kedi kumu torbası koyun. Hemen bulamazsanız çöp poşeti yayın; temizlemesi kolay oluyor.
Yavru kedi maması edinin. Ben internetten aldığım N&d markasını kullanıyorum yıllardır çok memnunum. Bunu da kap içinde bir kenara koyun. Yaşı kuru mama için küçük ama belki yer. Suyunu günde en az iki defa değiştirin, suyun temiz olması onlar için çok önemli.
Karma aşısı var bir de. Onu yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Ben rahmetli kedime yaptırmıştım ama hayvanda zaten virüs varmış bu yüzden daha da kötüleşti. Şimdi kedilerime yaptırmıyorum. Zamanla karar verirsiniz buna

Süt vermem gerektiğini bilmiyordum, eski sahibi kuru mamaya geçtiğini söylemişti. Nasıl olucak ki gün içinde evde yokuz çalışıyoruz. Şimdi tedirgin oldum ben.

Çok erken geçmiş 😔 olsun sorun yapmayın yiyebiliyorsa oradan devam eder. İyi bir mama seçin sadece

Hayırlı olsun yeni üyeniz. Onunla çok keyifli zamanlarınız olacak eminim. Kuru mamaya geçmişse 1 yaş altı için olan mamalardan alın, kabına koyun kendisi acıktığında bulup yiyecektir. Kedi bakımı en kolay evcil can dostlarımızdan birisidir. Hele yavruyken nasılda tatlı oluyorlar.

Süt vermem gerektiğini bilmiyordum, eski sahibi kuru mamaya geçtiğini söylemişti. Nasıl olucak ki gün içinde evde yokuz çalışıyoruz. Şimdi tedirgin oldum ben.

Süte gerek yok yavru kediler için olan mamalar var ondan al tuvaletini yapmasi icin kedi kumu al ve iç dış karma falan aşilarinı yaptir..zaten veteriner hekiminiz sizi yonlendirecektir..yavru kedilere süt verilmez tecrubeliyim bu konuda sormak istedigin baska soru varsa cevaplarim

Bizim veteriner sutle toz mamayi da kariştirmayin demisti..suyla yapin demisti..
Salt kedi sütünü hazmedemiyorlar biliyorum ama biz de hekim tavsiyesiyle, bebeklerimizi, sütle tozu karıştırarak besledik. Hiçbirinde ishal sorunu yaşamadık. Su kullanmak daha uygundur belki bilemiyorum.

Salt kedi sütünü hazmedemiyorlar biliyorum ama biz de hekim tavsiyesiyle, bebeklerimizi, sütle tozu karıştırarak besledik. Hiçbirinde ishal sorunu yaşamadık. Su kullanmak daha uygundur belki bilemiyorum.

Bilemiyorum bana denilen ve daha oncede 15 gunluk kedileri biberonla beslememden biliyorum..kedi süt tozuyla ılik kaynamiş suyu kariştirarak yapıyordum ve hiç ishal falan olmamişlardı..ilk 1 sene boyunca da ayni bebekler gibi asılari oluyor

2 aylıksa kuru mama yemesi gerekir artik.Kücük taneli yavrular için olan kuru mama alın, yemezse konserve mamayla karıştırıp verin.Daha sonra yavaş yavaş yaş mama oranını azaltıp kuru mamayı arttırın bu şekilde alıştırabilirsiniz.
Süt vermeyin kesinlikle, salam sosis gibi tuzlu gıdalar vermeyin.Çiğ et , tavuk kemiği vermeyin.çikolatalı tatlı gıdalar yada soğanlı yemekler vermeyin.
Pencere, balkon kenarlarına dikkat edin atlayıp, düşer.
Evde salon cicekleriniz varsa dikkat edin yemesin.çogu zehirlidir.
Kablolara dikkat edin , kemirir.
İc-dış parazit uygulamasını en kısa zamanda yaptırın.sizin sağlığınız için önemli.
Kuduz ve karma aşılarını mutlaka yaptırın.Asilari bitene kadar başka kedilerle temas etmesin, toprağa basmasın, dışarı çıkmasın enfeksiyon kapar.
Güle güle büyütün kedinizi.

İlk önce birbirinize zaman tanıyın 😌
Tuvalet kabını edinin. Kumunu alın (quik marka kullanıyoruz biz ince taneli) Düzenli temizlerseniz koku hiç olmuyor.
İçgüdüsel olarak zaten kuma yapıyorlar ama göstermek isterseniz iki patisiyle kumu eşeletmeniz tuvaletinin orası olduğunu anlaması için kafi😊
2 aylık olmuş, yavru kedi maması yiyebilir hatta kuru mama yemesi daha iyi olur. Mümkün olduğunca işlenmiş gıda vermemeye çalışın gerek yok çünkü. Yarardan çok zararı var..
Taze ve temiz suyu severler kediler. Sabah-akşam suyunu tazeleyin.
Pahalı kedi oyuncaklarına gerek yok. İp veya küçük bir top yeterli. Küçükken enerjik oluyorlar bol bol ip ve top peşinde koşturun😊
Eğer eşyalarınıza zarar vermesini istemiyorsanız en başından bir tırmalama tahtası alın yine sürtme hareketiyle orayı tırmalaması gerektiğini gösterin. Küçükken alıştırmazsanız benim gibi bir çok şeyi feda etmeniz gerekebilir☺️
İç-dış parazit ve aşı konusunda veterineriniz yönlendirecektir. Tavsiyem acil durumlara karşı kendinize mümkün olduğunca yakın bir veteriner bulmanız ama ilk önce güvenilir olması.
Eğer yavru sizde kalacaksa vakti geldiğinde de mutlaka kısırlaştırın. Dişi kediler aşırı miyavlıyor çünkü. Erkekler ise idrarla işaretleme yaparken çıkmayan kokular bırakıyor.

Şuanlık aklıma gelenler bunlar oldu. Başka sorunuz olursa bende cevaplamaya hazırım😌
Kış gelmek üzereyken bu yaptığınız sahiplenme içinde ayrıca tebrik ederim.
Birbirinize zaman tanıdıkça kedi anneliğinin çok başka olduğunu anlayacaksınız, sadece biraz zaman lazım🙋🏻‍♀️

Back
X