Kedi besleyenler hele bir bakınnn

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
29
Kızlar eve kedi aldık. 2 yasinda oglum var hayvan sevgisiyle buyumesini istedigim icin. Ilk parazit asisi yapildi ikincisi onumuzdeki ay. Simdi sorum şu tuvalet kabi var kumlu cisini ve kakasini ona yapiyor ustunu kapatmak için kum eşelediğinde sonucta patilerine mutlaka degiyordur birsey. Korkuyorum virus enfeksiyon falan olur mu diye. Bu durum bir tehlike arz eder mi ??

Kızlar eve kedi aldık. 2 yasinda oglum var hayvan sevgisiyle buyumesini istedigim icin. Ilk parazit asisi yapildi ikincisi onumuzdeki ay. Simdi sorum şu tuvalet kabi var kumlu cisini ve kakasini ona yapiyor ustunu kapatmak için kum eşelediğinde sonucta patilerine mutlaka degiyordur birsey. Korkuyorum virus enfeksiyon falan olur mu diye. Bu durum bir tehlike arz eder mi ??
Ben kedilerle büyümüş biri olarak söylüyorum Bir şey olmaz kediler çok temiz hayvanlar 7:24 patisini tüylerini heryerini kendisi temizliyor zaten o yüzden korkmanıza gerek yok yani aşların de yaptırdıysanız gönül rahatlığıyla sevebilirsiniz

Ben kedilerle büyümüş biri olarak söylüyorum Bir şey olmaz kediler çok temiz hayvanlar 7:24 patisini tüylerini heryerini kendisi temizliyor zaten o yüzden korkmanıza gerek yok yani aşların de yaptırdıysanız gönül rahatlığıyla sevebilirsiniz
2 yasinda bebegim oldugu icin korkuyorum. Peki kedi tuyu cigerine kacar bebegin falan diyorlar asli var mi

2 yasinda bebegim oldugu icin korkuyorum. Peki kedi tuyu cigerine kacar bebegin falan diyorlar asli var mi
Hayır aslı astarı yok o lafların.. fakat tüyleri uzunsa rahatsız olurum dökülür diyorsan tüylerini kısalttırabilirsin veterinerde .. zaten belirli dönemlerde tüy döküyorlar sürekli dökmüyorlar .. dökülse de bir şey olmaz .. olsaydı bana olurda kedimle beraber uyur beraber uyanırdık aynı kaptan yerdik 30 yaşıma geldim gayet sağlıklıyım hiçbir problemim yok 😂😂

Hiçbir şey olmaz, vallahi bizden temizler ondan eminim. Oğlunuzun allerjisi yoksa hiçbir şey olmaz aksine kedi sahiplerinin hem psikolojik hem bedensel olarak daha sağlıklı olduğu kanıtlanmış araştırın isterseniz. Aşılarını aksatmayın yeter. Sadece ondan size gibi de düşünmeyin siz de dışardan getirdiğiniz mikroplara karşı aşı olmalı kedi.

Kedi ve köpeğin tüyü iç organlarda tutunarak herhangi bir kistte neden olmamaktadır. Bunu yapabilecek olan bir çeşit parazittir. Eğer düzenli parazit mücadelesi veteriner hekim tarafından yapılan bir kedi ve ya köpekte bu parazitlerin olma şansı yoktur. Kist yapan, evcil hayvanınızın tüyü değil evcil hayvanınıza bulaşan parazit yumurtalarının ağız yoluyla alınmasıyla gerçekleşen paraziter bir hastalığın sonucudur. Bu paraziti alma ihtimaliniz yıkanmamış çiğ sebze veya meyve ile ya da yine veteriner hekim kontrolü yapılmadan aldığınız ya da yediğiniz çiğ et ve et ürünleri yiyerek de alabileceğinizdir. Yani evcil hayvanlarınız gerekli bakımları yapıldığı takdirde tehlikeli parazitleri taşıma ihtimalleri yoktur.

Canım, benim 2 kedim var. 2 yaşında da bir oğlum var. Yapman gereken en önemli şey iç-dış parazit aşılarını 2-3 ayda bir düzenli olarak yaptırmak. Kumunu da günde 2 defa temizleyeceksin. Ben 3 senedir catgenie tuvalet kullanıyorum. Özel bir kumu var ve her tuvaletten sonra kumunu yıkıyor. Normal kum kullanacaksan da dediğim gibi çok sık temizleyin ki kedicik olabildiğince temiz bir kuma ayak bassın.

Kapalı tuvalet alın.
Kedi kendini temizleyen bi hayvan zaten; aşısı bakımı yerindeyse de sorun yaşamazsınız.
Sadece, çocuğunuz madem ufak, "O ne-bu ne" diye kumu oyuncak etmesin, sağa sola sıçramasın; kapalı tuvalet iyidir.
Tuvaleti kapali zaten o dar alanda mutlaka bir yere degiyordur kakasi diye tedirgin oldum zaten

Tuvaleti kapali zaten o dar alanda mutlaka bir yere degiyordur kakasi diye tedirgin oldum zaten

Olmayın, temiz baktıktan sonra bir şey olmaz.
Düzenli değiştirirsiniz/ kürekle alırsınız, güzel bi kum da kullanırsınız; zaten hayvancağız basmıyor üzerine mümkün mertebe, kendine bulaştırmamak için gayret gösteriyor, öyle zarif hayvanlar; kendini de temizliyor.

😁 Bizde tüy döküyoruz valla o da diyordur şimdi dertli dertli insan tüyü bana zarar verir mi diye
:D bu yapışkan rulo var. Arada al sür etrafa. Hiç ne kıl kalır ne tüy. Biz yaptık kediden çok kardeşimin saçları yapıştı ruloya :D

:D bu yapışkan rulo var. Arada al sür etrafa. Hiç ne kıl kalır ne tüy. Biz yaptık kediden çok kardeşimin saçları yapıştı ruloya :D
Kedili evlerin vazgeçilmez objesi adamcağız üniformalı işte çalışıyor her sabah yıkama yağlama yapıp öyle uğurluyorum 😁 ha şikayetçi miyim değilim. Kurban olsun annesi onaaaa 😘😘😁😁

Tehlike arz etse şimdiye kadar 550.kez falan ölmüştüm.
Kedilerin temizliği üzerine hadisler bile var. Peygamber efendimiz kedinin yediğinden yenilir, içtiğinden içilir buyurmuştur.
İçiniz rahat etsin hepimizden temiz onlar ❤️

O kadar detaylı düşünme rahat ol . Çok afedersin insanlar lavaboya falan girdiğinde idrarı falan da illa sıçrıyordur üzerine. Aksi takdirde poşetle girmemiz gerekirdi tuvalete. Mikroplar da insanlar için. Çok kafanız takılırsa kedi sizle yaşadıktan bir süre sonra çocupunuza kan verdirin doktora toksoplazma bağışıklığı kazanmış mı diyin kzandıysa sıkıntı olmaz zaten 💪👍

Patileri dışkıyla temas etmiyor zaten o yüzden kapatıyor kumu, temas etse bile kendini yalar temizler, kedilerin dilinde önemli bir madde var, kediler kendini temizliyor köpek gibi değil

Back
X