Kedi değil kaplan mübarek.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.913
63
Merhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Kedi severler tarafından gaddarlıkla suçlanacağım belki ama ben de bunu bir başkasından öğrendim. İşaret parmağını katla güzelce, elini ısırmaya çalışırsa da parmağını ağzına sokuver. Burada amaç boğmak, kediye ya da kendine zarar vermek değil. Bu hareket kedinin istediği gibi hareket etmesini engelleyecek, biraz da korkacak. Ondan sonra bir daha yapmaz. Bizim kız da öyle oldu en azından. Bunu söyleyen kişi de öyle halletmiş.

Kedi severler tarafından gaddarlıkla suçlanacağım belki ama ben de bunu bir başkasından öğrendim. İşaret parmağını katla güzelce, elini ısırmaya çalışırsa da parmağını ağzına sokuver. Burada amaç boğmak, kediye ya da kendine zarar vermek değil. Bu hareket kedinin istediği gibi hareket etmesini engelleyecek, biraz da korkacak. Ondan sonra bir daha yapmaz. Bizim kız da öyle oldu en azından. Bunu söyleyen kişi de öyle halletmiş.
Ben o parmağı ağzına sokana kadar o benim parmağı koparır muhtemelen 😃 şaka bir yana bu sefer daha kötü olmasın hayvan, korkup daha da saldırganlaşırsa naparım.

Kücüklükten alistirmissinizdir kücükken isirarak oynamasina izin verirseniz büyüyünce de isirir. İsirdiğında çığlık atmayın,kızmayın sadece olduğu yerden uzaklaşıp tepkisiz.kalın. Elinizi ısırırsa elinizi çekin,oynamayı bırakın

Ben o parmağı ağzına sokana kadar o benim parmağı koparır muhtemelen 😃 şaka bir yana bu sefer daha kötü olmasın hayvan, korkup daha da saldırganlaşırsa naparım.

Sanmıyorum ya. Her ısırmaya çalıştığında o parmağı gösterirseniz vazgeçiyor zaten. Onu yaparken de hiç tepki vermeyin bu arada. Sonrasında kızmayın da. O zaman olumsuz tepmez diye düşünüyorum. Her ısırdığında ıslatabilirsiniz de bu arada. Belki o da işe yarar.

Kücüklükten alistirmissinizdir kücükken isirarak oynamasina izin verirseniz büyüyünce de isirir. İsirdiğında çığlık atmayın,kızmayın sadece olduğu yerden uzaklaşıp tepkisiz.kalın. Elinizi ısırırsa elinizi çekin,oynamayı bırakın
İşte sorun orada, peşimizi bırakmıyor tekrar gelip ısırıyor özellikle ayağımızı. Sırf bu yüzden bazen odadan çıkarıyorum unutsun ısırmayı diye öyle düzeliyor.

Merhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.

Yavruyken ısırmasına izin verdiğiniz kediler büyüdüklerinde bu alışkanlıklarını sürdürüyor maalesef. Benim oğlum evimize geldiği anda elle oynatmayı yasakladım ev ahalisine. Evet yavruların göbüşünü gıdıklamak çok keyifli ama büyüyünce bu alışkanlıkları değiştirmek çok zor. Her ne kadar yasaklasam da eşim arada elini verdiği için şimdi ara sıra onun eline atlar, ben ne kadar mıncırsam da ne ısırır ne tırmalar. Kediye eğitim yavruyken verilir, yetişkin kedinin alışkanlıklarını değiştirmek çok zor hatta imkansız.

Şu an yapabileceğiniz tek şey korkutarak alışkanlıktan vazgeçirmek. Spreyli bir şişeye su koyun ve hep yanınızda olsun. Kullanılmış şişe olmasın, içinde kimyasal kalıntısı kalabilir ne kadar yıkadanız da. Isırdığında üzerine fıslatın kaçacaktır. Bir süre her ısırdığında yaparsanız koşullanır zamanla. Aynı şeyi içine birkaç bozuk para koyduğunuz metal bir kutuyla da yapabilirsiniz, kediler sesten ürker.

Köpekte ele kolonya sürmek de işe yarıyor. Kolonyanın tadı ve kokusu kötü olduğu için eğer anlık dişleyip kaçıyorsa (yani yalama, uzun süre eli ağızda tutma vs yoksa) birkaç seferden sonra rahatsız olup bırakıyor. Ama önemli olan kolonyalı elle uzun süre temas etmiyor olması.

Benim de bi tane erkek kedim var. Yavruyken sesimi cıkarmaya kıyamadım. Buyudu ve aynen dediginiz gibi oldu. Ancak benimki "yapma oğlum!" dediğim zaman bırakıyor. Ama bazen kendinden geçtiği oluyor. İşte o zaman yorumlarda bir arkadaşın yazdıgı gibi parmağımı agzına sokuyorum katlayarak. İşe yarıyor.
Şimdi yavru bi kız var elimde. O da artık bizim oldu. Ona da kıyamıyorum. Ben akıllanmam :KK70:

Malesef kucukten alisinca bu huylarina alisiyorlar. Benim 4 kedim var 3 oglum 1 kizim. Masallah dordununde ne isirma ne tirmalama ne de tislama huyu yoktur. Istemediginiz birse yaptigi zaman sert ses tonuyla hayir deyin. Ona kizarken asla ismini soyleyerek kizmayin. Isaret parmaginiz ise burnunun ustune kemige bir iki parmaginizla tiklatin. Daha sert uyarmak gerekirsede yine hayir diyerek iki parmaginizda kulagina fiske atin ve o sirada oyun oynuyorsa iyunu bir muddet kesin. Birde kediler kacan seye bayilir ornegin elinize atladi refleks ise cekerseniz kacmasin diye dislerini dahada sikar ve hatta tirnak isin icie girip tutmaya calisir ve kanamasi neden olur. Atlasin o an cekmeyin sakin birakin oyle eliniz agzindayken burnuna yada kulagina vurup hayir deyin. Bol sans

Bizim kız haydardan da beter. Resmen bizi yemek istiyor. Biz de kalıcı bi çare bulamadık, meyve yerken farkettim mandalina portakal kabuğunu yüzüne doğru hafif büküp azcik kokusunu almasını saglayinca kaçıyor. Tüm kış evin her yerinde kabuklar var hatta buzluga kabuk koyup yazın da kullanacak gibiyim ama ben kızımı kaçırtmak değil yanımda minnoş minnoş durmasını istiyorum :110:

Bizim kedimizde öyleydi oyun oynuyor ama çok acıtıyordu elimizi kolumuzu çektigimizde daha çok saldırıyordu sonra ısırdıgı zaman tepki vermeyi bıraktık çekmemeye başladık ondan sonra oda biz tepki vermeyince yavaş yavaş ısırma huyundan vazgeçti sizde tepki vermeyin bi süre belki degişir

Bir elimde kahve, diğer elimde nargile kömürü olduğu halde, masanın altına pusu kurmak suretiyle, mutfaktan salona geçen şahsımın tam ayak bileğini hedef alıp aşil kemiğimi hunharca ısıran aşağılık ş***f**siz oğlum yüzünden oturup ağladığımı bilirim. 3 yaşında. Ve evet düzelmiyor. Asla vazgeçmiyorlar. Hayır ısırdın bırak di mi? Yok asla bırakmıyor, dişlerini geçirip g*tünü deviriyor ve arka ayaklarıyla da pat pat pat vuruyor.

Zaten evinde kedi olan insanlar ellerindeki kollarindaki ayaklarındaki ciziklerden yaralardan anlaşılıyor. Hadi bizler neyse de yarın öbür gün çocuğum olunca ona da böyle yaparsa naparim diye düşünüyorum artık. Beraber büyüsünler isterken bir araya gelmemeleri için uğraşmak beni hem cok yorar hem çok üzer :110:

kediden zaten korkarım daha böyle ev kedisi varsa sokak kedileri bundan iyi kıştt diyorsun gidiyor en azından:KK64:

Back
X