Kedi değil kaplan mübarek.

Bir elimde kahve, diğer elimde nargile kömürü olduğu halde, masanın altına pusu kurmak suretiyle, mutfaktan salona geçen şahsımın tam ayak bileğini hedef alıp aşil kemiğimi hunharca ısıran aşağılık ş***f**siz oğlum yüzünden oturup ağladığımı bilirim. 3 yaşında. Ve evet düzelmiyor. Asla vazgeçmiyorlar. Hayır ısırdın bırak di mi? Yok asla bırakmıyor, dişlerini geçirip g*tünü deviriyor ve arka ayaklarıyla da pat pat pat vuruyor.
Bizimki de aynı öyle. Dişlerini geçirip ayakları ile vuruyor kendinden geçiyor manyak kedi.

Bunu küçükken halletmeniz gerekirdi sanırım
Isırdığı zaman damagina dokunun
Benim poffy'im küçükken oyun amaçlı ısırırdı direk oyunu bitirir ve teması keserdim hatta ağlama taklidi yapardım ise yaradı tabiki şimdi oyum amaçlı elimizi tutsak ağlar gibi yapıyoruz anında bırakıyor gelip yalıyor .
Dedigim gibi ısırınca teması kesin bir süre oynamayın inşallah zamanla öğrenir .
Birde kıyıda köşede saklanıp sizi sobeliyorsa fena :D

Haydar geldi aklıma ya. :))

Kedilerin hiç umursamadan karşındakine zarar vermesi beni hep urkutmustur onlara karşı. Hayvanların birçok şeyi anladığını düşünüyorum. Hastalık hali, can acısı, sinirlenme, üzülme, kızgınlık.
Köpekler bu yönden kedilerden hep önde gelmiştir bende. Bir köpeğin yüzde seksen ne yapacağını tahmin ederim ama kedide yüzde yirmi falandir. Keşke onlarda köpekler gibi daha sakin ve sahibini daha çok sever olsa.

Merhaba, benim kedim de tam bir ruh hastası olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. :)
Ben kedimi çok yoğurarak sevdim küçüklüğünden itibaren, o yüzden ısırmayı sevmek, oyun oynamak zannediyor. Ama mesela küçükken yüze atlama huyu vardı, çok sinirlendirmedikçe onu yapmıyor artık :)

Birkaç tavsiyede bulunacağım ama maalesef bunlar kesinlikle bu huyunu değiştirir diyemiyorum. Öncelikle bir arkadaşın dediği gibi parmağınızı onu çok boğmayacak şekilde boğazına doğru itmeniz. Bu zaten öyle dakikalarca sürecek bir şey değil, boğulmaz korkmayın :)
Isırdığı zamanlarda elinizi ayağınızı aniden çekmeyin. Biliyorum çok acıtıyorlar ama aniden çektiğiniz zaman daha da oyun zannedip hiç bırakmıyorlar. Mesela elinizi yavaşça çekip ilgisini sevdiği bir oyuncağa yöneltin.
Bir diğeri de kolonya yöntemi. Elinize, ayağınıza kolonya dökün ve o şekilde ısırmasını sağlayın. Kedilerin nerdeyse hepsi kolonya kokusundan nefret eder, o kokuyu birkaç kez alınca zamanla azalacaktır.
Saldırdığı zaman bağırmamanızı tavsiye ederim, çünkü kediler aslında çok kindar hayvanlar :) ona bağırdığımda 2 dakika sonra gelip arkamdan saldırdığını bilirim. :) sert ve net bir ifadeyle hayır demeniz yeterli olacak.
Umarım işinize yarar. :)

Ablamın siyam var kaç yıldır .Huysuz yaa.Durup dururken kucağında kafasına pençe attı ablamın .
Yanaşmam daha da o kediye.
Hiç iyi zamanı yok .Yeğenimin kolları tırmık dolu.

Yıllarca kedi bakmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu saldırgan tavırlar genellikle tekir kedilerde görülüyor. Çünkü onlar avcı ırkmış. En etkili çözüm ise(yani bizde sonuç veren tek uygulamadır bu) boş bir camsil şişesine su doldurmuştuk. Isırdıkça yüzüne su sıktık. Bir süre sonra sıkmaya gerek kalmadan şişeyi göstermek yetti. Daha sonra şişe hep ortada bir tehdit unsuru olarak bırakıldı ve zamanla bu istenmeyen davranış sönerek ortadan kalktı.

Bence karnının ellenmesinden rahatsız. Sırtı yere gelmesin istiyor. Tahminim bu şekilde yatarken gıdısından göbeğine doğru sevilmekten rahatsız.
Bunu yapıyorsanız bırakın. Eğer başka şeyler için de ısırıyorsa, işaret parmağınızı ikaz eder gibi göstep, kararlı ve hafif sert bir sesle uyarın:HAYIR!
Bunu yaparken gülümsemeyin.
Çocuklarda bile işe yarıyor ;)
Onun sınırlarına saygı gösterin, sizin sınırlarınızı öğretin.

benim Belalı kedim diye bir dizi var onu izleyin YouTubedan... ondan öğrenirsiniz birçok şeyi☺
Ne kediler var sonradan uslandılar

Kendinizden emin sert bir uslüple gözlerinin içine bakarak hayır komutunu kulanın sakın gözlerinizi kaçırmayın kaçırırsanız üstünlük onda kalıcak ve takmıcak sizi

Peki tavsiye veren arkadaşlarım, ben de şunu merak ediyorum su ya da parmak yöntemini denediniz ve kedi ürktü, uzaklaştı diyelim sonra hemen sevmeye devam ediyor musunuz? 3 aylık kedimize öğretmeye çalışıyorum ısırdığında hayır diyip parmağımla burnuna hafifçe vuruyorum ama o ürkmüş halini görünce dayanamıyorum bir an afallayıp hemen yanaşıyor ben de sevmeye/oynamaya devam ediyorum.

Tek esime yapıyor çünkü eşim biraz deli gibi seviyor :)
Mesela evde 1 yaşinda kızim var hiçbirsey yapmaz gider öper kendi annemi ve beni öper ama esim biraz asıri sevmek istesin hemen patilerini çikartir birara müslümcü gibiydi kolları eşimin :))) tırmik içindeydi ondan sonra aşıri sevmemeye basladı simdi bir sorun yok aralarında
Ayrica bir arkadas boğmak demis sizi aileniz nasil egitiyorsa hepimizi okul oncesi bazi seyleri egitilerek oğrendik aynı şekilde onlarda egitilerek öğreniyorlar illaki parmagıni ağzina sokupta bu sekilde doğru bulmuyorum daha da hırçınlaşabilir..beni yanlış anlamayın ama oda bir can ve onuda bu sekilde değil de daha sevimli sekilde eğitebilirsiniz..enerjisini atamadığı için ve tabiki kiskandiğı için yaparlar..tekrardan yanliş anlamayin iyi geceler

Kedinin burnuna cok az vurun (öyle şak diye degil tabiki acitmadan) ve tavrinizı koyun hayiri bu şekilde oğrenir ve hemen sevmeyin
Ve en onemlisi yaptığı yanlışdan sonra yapin bunu kediler unutur gecer gider

Bizde ki kedi kucaga almaya calısırsan Boyle yapıyor hıcbır cozumu bulamadım sanırım nörolojık sıkıntısı var bızımkının cok cabuk agresıflesıyor asırı urkek.

Benim kedim HAYIR ı öğrendi ama karşılığı ona neden hayır demişim hopp bi pati:rolleyes:4yaşında kısır erkek kendisi..evde monarşi var ve köle benim..babamdan kati bir şekilde korkar kaçar ilk gördüğünde 4saat banyoya pısıp çıkmadı:skandal:..annem mama annesi bayılır kur yapar ona:hamarat:..çocuklardan kesinlikle nefret eder..kime kızarsa kızsın gelir bana saldırır:sopa:..gerçekten acı duyup ses çıkarırsam daha da yüklenir..kollarım mahvolmuş durumda izlerle dolu:sinirli:ha bu 4sene deki çözümlerim neler oldu..kolonya vicks parfüm ve sprey başlıklı bilimum şeyle kendimi koruyorum..kedim kokulara hassas :KK9:kola soda şişelerinden dahi korkuyor..alıştım artık tırnak keserken kendimi müslümcü gibi jiletlendirmeye alıştım yani fönle saç kuruturken bu ne lan diyip föne tıslayıp saldırmasına seviyom ama pisliği aşk çünkü:KK15:

Oyun amaçlı mı ısırıyor saldırıyor mu? Saldırı amaçlı olduğunu düşünmüyorum, oyun esnasında yapıyordiye düşünerek cevap vereceğim. Çok yavru iken mi geldi size? Kediler yavruluktan itibaren oyun oynarken vs ısırırlar. Sizi de yavru iken ısırdığında sorun etmemişsiniz çünkü dişler küçükken acıtmaz ama büyüdüğünde acıtır. Ne var ki kediler yavru iken birbiriyle oynarken ısırmanın dozunu ayarlamayı birbiri üzerinde öğreniyorlar, ısırmamayı ve tırnak geçirmemeyi öğreniyorlar ama sizinki yavru iken böyle bir şansı olmamış. Benim de böyle bir kedim vardı çok yavru iken aldığım ve veteriner "yapacak bir şey yok" demişti ama yine de düzeldi şöyle düzeldi, ikinci kediyi aldığımda düzeldi. Bunu iki kere tecrübe ettim. Bir çok yavru iken sokakta aldığım erkek kedi 8-9 aylık iken geçici süreliğine komşunun kedisine baktım evde ve onunla oynarken benim kedim ısırma huyunu bıraktı. Bir diğer kedim de tırnak çıkartıyordu ve 6 yaşından sonra bu huyu eve ikinci kediyi aldığımda geçti. 6 yıl sonra düzeldi kedi. Yani demek ki veterinerin dediği gibi geç değil yine öğrenebilir, eve ikinci bir kedi almayı düşünürseniz ona arkadaş olabilecek, kesin çözümdür.

Çok şükür benim kedilerde bu huy yok, nadiren çok sıkıştırınca bi tanesi pati atıyor ama tırnaklarını çıkarmadan. Onda bile küsüyorum, anlıyor. Ben küsmeyi deniyorum işe yarıyor. Mesela ısırdığı an ondan uzaklaşın, peşinizden gelirse de sevgi göstermeyin. 3-5 saat bu şekilde geçsin sonra o sırnaşırsa affedin. Sonra dikkat ediyor davranışını düzeltiyor. Ben de erkek arkadaş terbiye eder gibi kedi terbiye ediyorum ama napalım vurmaya bağırmaya içim el vermez. :KK68:

Merhabalar, benim derdim kedi oğlum. Oğlum 1 yıldan fazladır bizimle 1,5 yaşında erkek kedi. Sorun aşırı derecede ısırma huyu olması yani sanki kedi değil kaplan gibi ısırıyor. Yavruyken fazla dert etmiyordum yavrular daha oyuncu oluyor diye hem çok acımıyordu. Şimdiyse dişleri çok keskin ve gerçekten canımız acıyor. Geliyor bir anda dişlerini ayağımıza geçiriyor, refleksle bağırıyorum ona sonra üzülüyorum. Bu hayvanın ısırma huyunu nasıl düzeltebilirim? Kısırlaştırdık yine fayda etmedi. Evde öyle kavga gürültü ortamı da yok saldırganlaşmasına neden olacak. Eşimle ben varız, tattışsak bile en fazla ses yükselir yani. Bu zamana kadar çok zorlandığım huyları vardı hepsini eğiterek çözdük bir şekilde, bu ısırma huyu için ne yapabilirim lütfen akıl verin.
Öncelikle beni DİKKATLE dinleyin. Bu konuda çok bilgi sahibiyim.
1. Sevmediği şekilde mi yaklaşıyorsunuz?
Örnek mesela benim kedim ayağına dokunulmasına kızar. Ya da sıkarak tutulmaya sevmez. O izin verdiği müddetçe severim istemezse zorlamam.
2. Isırıyor olması huysuz ve ya sinirli olduğu anlamına gelmez. Kediler ilgisiz kaldığında oyun oynamak enerji atmak ister. Yavru kedileri filan görmüşsünüzdür birbirlerini ısırarak oyun oynarlar ama acıtmak için yapmazlar bunu. Kediniz kendini yalnız hissediyor olabilir onunla oyun oynayın her gün. Nasıl olsa uyuyor yatıyor demeyin enerjisini atmasına yardım edin. Oyun oynamaya bayılırlar ve sonunda yorulup sakin bir uyku çekerler.
3. Ona ilgisini çeken oyuncaklar ve ısırması için kedi tahtaları var böyle dala benziyor aynı ondan alın. Her kedi farklıdır. Bizimki de ısırıyor. Genelde acıtmıyor ama bazen oyuna çok kaptırıyor ve oldukça sert ısırıyor o zaman biraz sert ve emir verir şekilde adını söylüyorum. Ve o an oyun oynamayı net bir şekilde bırakıp arkamı dönüyorum ya da onun yanından uzaklaşıyorum. Kediler akıllıdır yapma dediğiniz şeyi aslında anlarlar ama işine gelirse uygular. Sizle güzel oynadığında elinizi yaladığında ona hemen ödül maması verin. Ama pekiştirme hemen yapılmalı o an yapılmalı.
Bunları denerseniz ona sakin yumuşak yaklaşır ve özel alanına saygı gösterirseniz etki edecektir.

Zaten evinde kedi olan insanlar ellerindeki kollarindaki ayaklarındaki ciziklerden yaralardan anlaşılıyor. Hadi bizler neyse de yarın öbür gün çocuğum olunca ona da böyle yaparsa naparim diye düşünüyorum artık. Beraber büyüsünler isterken bir araya gelmemeleri için uğraşmak beni hem cok yorar hem çok üzer :110:
Alın karşınıza konuşun.Ciddiyim:) Anlıyorlar ve anlamaları kısa sürüyor.Instagram da Murat Tümer isimli hayvan terapisti var onu arada bakalıyorum kendi kedilerime de uyguladım yani benimkiler 7 yaşında biryerlerine takmıyorlar:)

Alın karşınıza konuşun.Ciddiyim:) Anlıyorlar ve anlamaları kısa sürüyor.Instagram da Murat Tümer isimli hayvan terapisti var onu arada bakalıyorum kendi kedilerime de uyguladım yani benimkiler 7 yaşında biryerlerine takmıyorlar:)
Ben işaret parmağımla uyariyorum derken elime de saldırıyo :) ama denicem teşekkürler

Back
X