Kedi ile Muhabbet Kuşu bir arada...

izguben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
6.144
6.866
248
İyi günler. Evimde bir tane muhabbet kuşum var , köyde kalan kedilerimden birini yanıma almak zorunda kaldım bıraz hastaydı yaz gelene kadar şehirde yanımda kalıcak ama kuşa saldırıyor zor zapdediyorum , bir kez kafesi ters çevirdi yere düşürdü , biraz bagırdım vurur gibi yaptım falan korktu yanına yaklaşmadı bır kaç gün ama bir süre sonra ben mutfaktayken baktım yanına gıtmış hipnozlanmış kuşa son anda yetıştim bir kez daha böyle yakaladım, alıştıramıycam galiba o kadar hırs yapmış ki balkona atmıştım dışardan kuş yakalamış etraf hep tüydü o kadar acıdım ki kuşa , devamlı dikkat etmek zorundayım çok zor oluyor öksürüğü de var geri yollamak istemıyorum , kedi ile kuş aynı anda evde bakanlar varsa nasıl alıştırdınız? merak ettim.

Yardim etmek isterdim ama hic bir fikrim yok. Bir arkadasim evinde hem kedi hem kus hem balik besliyor. Bir sorayim bakim. Nasil dengelemis durumu. Cevap verirse sana yazarim :KK66:

Son düzenleme:
O kusun sonu iyi gibi gorunmuyor malesef..kediyi degilde kusu iyilesene kadar bi yakininiza verseniz

O kusun sonu iyi gibi gorunmuyor malesef..kediyi degilde kusu iyilesene kadar bi yakininiza verseniz
Verdim ama yem yememiş, bir gittim koca kuş zayıflamış küçücük kalmıştı, malesef geri almak zorunda kaldım kimse iyi bakmıyor ılgılenmıyo açıkcası.

Bir kedi gördüm galiba!:p:KK60: twetty geldi de aklıma :oops:
Ya yerse kuşu ya, bir ihmalina bakar İzgu ya.
Şimdi bazı hayvanlar dost olabiliyorlar, geçen bir haberde gördüm. Yemeyebiliyorlar da...
Bilemedim ki.

upload_2016-1-30_15-0-43.webp

Aklıma bu ikili geldi :KK48:

Bir kedi gördüm galiba!:p:KK60: twetty geldi de aklıma :oops:
Ya yerse kuşu ya, bir ihmalina bakar İzgu ya.
Şimdi bazı hayvanlar dost olabiliyorlar, geçen bir haberde gördüm. Yemeyebiliyorlar da...
Bilemedim ki.
Bunun ilk fırsatta afiyetle mideye indireceği gün gibi aşikar,başta neyse sonra da o oluyor kedilerde.En mantıklısı başka odaya kapatmak kuşu ya da kedinin asla ulaşamayacağı bir yere asmak ama o kuşcaaz kediyi gördüğünde strese girecek,günah yav.

Bunun ilk fırsatta afiyetle mideye indireceği gün gibi aşikar,başta neyse sonra da o oluyor kedilerde.En mantıklısı başka odaya kapatmak kuşu ya da kedinin asla ulaşamayacağı bir yere asmak ama o kuşcaaz kediyi gördüğünde strese girecek,günah yav.
Evet bunun niyeti kuşu yemek.
Hıh ben de inandım kurt kuzuya aşık olabilir diye.:KK12:

Izguben, soyle bir cevap aldim.
Kediyi eve cok kucukken aldigimiz icin kusu benimsedi saldirmamayi ogrendi. Kusun kafesi oda da ustune atlanamayacak bir yerde yuksekte duruyor. Kusu ucmasi icin salinca kediyi baska yere aliyoruz.

Hayvan bir kere avlanmanın tadı aldı mı vazgeçmez. Alışmaz bence.
Kuş çok strese giriyordur başka odaya koy kedi giremesin oraya. Yoksa kuşun öğün olması yakındır.

bu saatten sonra bence zor kuşu korumaya bak sen dendiği gibi ayrı odaya koy kapıyı kapa yada çok yükseğe kaldır kedi tırmanamasın ama

o şekilde alışmaları ikiside bebekken oluyo heralde. kuş çok korkmuştur daha fazla korkutma onu bi an önce odalarını ayır

Canım benim de kedim var bazen evde bazen dışarda geçiyor zaman. Kızkardeşim kuşlarından birini aldım ( dişi erkeği dövüyordu)
Bizimki fırsatını bulsa ham eder ama ben bebekliginden beri benim yanımda aşırı sevgiyle büyüdü bundan dolayı aşırı sakin ve uysal bi kedi. O yüzden çok fazla gitmez kafese. Ama dışarı kedisini mümkün değil zaptedemezsin. Mesela apartmana arada hamile bi kedi geliyor uysal güzel bi kedi.. geçen gün sevaptir yemek vereyim dedim girişte yemeğini yedi sonra bi baktı kafeste kuş var bi atladı salladı kafesi. Bağırınca kaçtı evden. Kuşu saklamazsan yemesini bırak kuşun strese girer.

Canim kedinin bebek olmasi lazim alismasi icin
Bir akrabamda vardi bu ikili, bebek kedi ve bebek kus , kus surekli kediyi rahatsiz ederdi salarlardi kusu, kus surekli kedinin ustune konar kulagini biyigini cekistirirdi zavalli kedinin;) yillarca yasadilar oyle masal kusun eceliyle (10 yasinda ) ölmesiyle son buldu

Bir tanidigimiz kusla kedi besliyordu evinde. Kedi sonradan geldigi icin kustan uzak tuttular. Kusun rahatini hic bozmadilar. Kus salonda olurdu aksamlari,rahatca gezerdi. Kediyi cocuklarinin odasina kapatiyorlardi. Bence balkona falan da birakmayin kedinizi,yazik baska kuslara zarar. Bir odada kalsin,kusun odasini da kitleyin hep. Kedi ziplayip kapi koluna asilabilir ve kapiyi acabilir. Kus,kediyi görmese cok iyi olur. Ay yazik ya hem kafeste kacamiyor hem de bir kedi,yani avci hep etrafinda, kus stresten catlamasa bari :(

Izguben, soyle bir cevap aldim.
Kediyi eve cok kucukken aldigimiz icin kusu benimsedi saldirmamayi ogrendi. Kusun kafesi oda da ustune atlanamayacak bir yerde yuksekte duruyor. Kusu ucmasi icin salinca kediyi baska yere aliyoruz.
Hım anladım o videolarda gördüğümüz kedi kuş dostu halleri bebekken alıştıklarından sanırım benim ki alışmaz belli ki.

Back
X