Kedi Sahiplenmek İstiyorum

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Herkese selamlar,
Kedilere olan düşkünlüğümü bir tane de kendim sahiplenerek taçlandırmak istiyorum:) ama aileden izin koparmam zor görünüyor annem asla kabul etmeyeceğini söyledi. yinede bazı oyunlarla acitasyonla kabul ettirebileceğimi düşünüyorum :) Asıl sormak istediklerim; parayla satın almaktan ziyade bakıma muhtaç yaralarını saracağım bir kedi güzel olabilir. Kedi bakımına dair bildiklerinizi de yazarsanız sevinirim tuvalet eğitimi mama secimi saglik kontrolu v.s

Ayrica ailesi sonradan ikna olanlar tüyo verebilir mi? :")

Sevmem diyen en çok sahiplenen oluyor sonradan, yakinen çok kişi biliyorum. Eşim, babam, görümcem, kayınpederim ve dahası.. Hepsinin kendine ait bir kedisi var artık :D Eşim evlenmeden önce "Benim yanıma yaklaşmasın da ne yapıyorsa yapsın" derdi. Korkmuyordu, sadece istemiyordu, önyargılıydı. Evlendikten sonra kedim benden değerli oldu onun gözünde.. Şimdi çocuk olunca bunu verirsiniz diyenlere "Çocuğu veririm bunu vermem" diyor, gerisini sen düşün :D

Sevmem diyen en çok sahiplenen oluyor sonradan, yakinen çok kişi biliyorum. Eşim, babam, görümcem, kayınpederim ve dahası.. Hepsinin kendine ait bir kedisi var artık :KK70: Eşim evlenmeden önce "Benim yanıma yaklaşmasın da ne yapıyorsa yapsın" derdi. Korkmuyordu, sadece istemiyordu, önyargılıydı. Evlendikten sonra kedim benden değerli oldu onun gözünde.. Şimdi çocuk olunca bunu verirsiniz diyenlere "Çocuğu veririm bunu vermem" diyor, gerisini sen düşün :KK70:
arkadaşlarımdan da böyle olaylara şahit olmuşluğum var instagram story'sinde paylaşmış, babası kabul etmezken şu an kediyle uyuyormuş:KK70: yan yana selfie çekmiş flan:KK68:

arkadaşlarımdan da böyle olaylara şahit olmuşluğum var instagram story'sinde paylaşmış, babası kabul etmezken şu an kediyle uyuyormuş:KK70: yan yana selfie çekmiş flan:KK68:
Aynen öyle oluyor :)

Kedinin tuvalet eğitimi olmuyor. Kum kabına kumunu koyup bir kere kediyi üstüne koy yeter. Sonra o yerini öğrenmiş oluyor, işi düşünce koşup gidiyor tuvaletine.. Mama seçimi biraz senin bütçene bakıyor, biraz da kedinin tercihine.. Ortalama kalitede mamalar tüketiliyor genelde Royal Canine, N&D, Proplan gibi.. Orijen ve Acana var daha yüksek kalite olarak, fiyatları da artıyor tabi.. Mama ne kadar kaliteli olursa dışkılama az olur ve daha az kötü kokar. Mamada ne kullanırsan kullan ama markette satılan markaları kullanma, onlar epey zararlı çünkü.. Haftada bir yaş mama verebilirsin. Tavuk ciğeri çok ucuz, haşlayıp onu verebilirsin. Yavru kedi sahiplenirsen ilk bir sene masrafı oluyor, aşıları vs, kısırlaştırmak da var tabi.. 1 yıldan sonra aşılar azalıyor, yıllık yapılması gereken aşılar var yine de.. Bir de parazit ilaçları.. Ben ilk yıl epey para harcamıştım çünkü hasta oldu vs derken paracıklar gitti ama hiç düşünmedim yeter ki iyi olsun yavrucum :KK68:

Aynen öyle oluyor :)

Kedinin tuvalet eğitimi olmuyor. Kum kabına kumunu koyup bir kere kediyi üstüne koy yeter. Sonra o yerini öğrenmiş oluyor, işi düşünce koşup gidiyor tuvaletine.. Mama seçimi biraz senin bütçene bakıyor, biraz da kedinin tercihine.. Ortalama kalitede mamalar tüketiliyor genelde Royal Canine, N&D, Proplan gibi.. Orijen ve Acana var daha yüksek kalite olarak, fiyatları da artıyor tabi.. Mama ne kadar kaliteli olursa dışkılama az olur ve daha az kötü kokar. Mamada ne kullanırsan kullan ama markette satılan markaları kullanma, onlar epey zararlı çünkü.. Haftada bir yaş mama verebilirsin. Tavuk ciğeri çok ucuz, haşlayıp onu verebilirsin. Yavru kedi sahiplenirsen ilk bir sene masrafı oluyor, aşıları vs, kısırlaştırmak da var tabi.. 1 yıldan sonra aşılar azalıyor, yıllık yapılması gereken aşılar var yine de.. Bir de parazit ilaçları.. Ben ilk yıl epey para harcamıştım çünkü hasta oldu vs derken paracıklar gitti ama hiç düşünmedim yeter ki iyi olsun yavrucum :KK68:
teşekkürler :) kısırlaştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama, bence hayvan haklarına aykırı bir durum, kısırlaştırmayınca bakımı zorlaşıyor mu ? Ya da kısırlaştırmaya neden ihtiyaç duyuluyor tam olarak

teşekkürler :) kısırlaştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama, bence hayvan haklarına aykırı bir durum, kısırlaştırmayınca bakımı zorlaşıyor mu ? Ya da kısırlaştırmaya neden ihtiyaç duyuluyor tam olarak
Ben de öyle düşünüyordum, kısırlaştırmayacağım diyordum. 2 yıl sabrettim ama nasıl sabrettim bir sor.. Öyle denilen gibi sadece martta olmuyor kızgınlık dönemi.. Ayda bir kızgınlığa giriyordu kızım, hatta 2 yaşında artık sadece birer hafta aralıklarla kızgınlığa girmeye başladı. Evde durmadan bağırmalar, garip garip hareketler.. İnsanın psikolojisi bozuluyor cidden.. Sürekli gelip sana poposunu dönüp kaldırıyor falan.. Benimki en son ihtimal dahi vermediğim tuvalet havalandırmasından apartman boşluğuna kaçtı ki benimkini her gören bu kedi değil varlığı yokluğu belli olmuyor der. O kadar sessiz ve uysal bir kedi.. İtfaiye bile alamadı oradan.. Kahroldum, ağladım. Kendi çabalarımızla kurtardık yine.. Sonra hemen hızlıca iyi bir veteriner araştırması ve ameliyat.. Çok şükür bir şeyi kalmadı. Dişi kediyi yılda kaç defa çiftleştirebilirdim ki? Sürekli yavrulaması da iyi değil. O yavruları kıyıp da kimseye veremezdim ben, kimse iyi bakamaz diye..

He bir de sürekli işemeye başladı her yere.. Eşyalara, çantalara, halılara.. Ve o koku asla geçmiyor. Bir çantamı mecbur attım koku gitmeyince..

Bence kısırlaştırma konusunu biraz araştırmanız gerekiyor. Eve kedi alacağım ama kısırlaştırmayacağım demek çok saçma olur. Etrafa işerler, sürekli bağırırlar, yemek yemeyi su içmeyi unuturlar, erkek kediler korkunç kokular bırakır, dişi kediler sürekli poposunu kaldırıp size sürer falan filan uzar gider bu liste. Hem hayvana hem kendinize eziyet etmiş olursunuz.

Kısırlaştırmak şart bence. :KK43:

Hayvana da yazık ne hallere giriyor o dönemde. :KK43:

Mükemmel bir hayvandır kedi. Benim eşim de ellemezdi, şimdi birlikte yatıyorlar. :KK70:

kedi evlat resmen ya :) eh evlat kadar da masrafı var :27: maması, yaş maması, topaklanan kumu, vitamini, ilacı, maltı, veterineri, kozmetiği, oyuncağı, yatağı derken ilk 3 ay minnak bir batış gerçekleştirdim hatta burada konum da var :) naçizane tavsiyem benim gibi bir yatağı sevdi diye her odaya aynı yataktan alma, sonra gelip yanında yatıyor hem yer işgali hem masraf oluyor.. mama konusunda kaliteli bir mama öneririm, bazı bilindik markalar feci tüy dökmesi yaptı bizde.. bizimki 10 aylık olacak henüz kızgınlığa girmedi, o yüzden başıma ne gelecek bilemiyorum ama kısırlaştıracağız bende o konuda araştırma yapıyorum :27:

kediyi yavruyken alıp büyütüp, kızgınlık dönemine gelince sokağa bırakınca maalesef ki sokakta yaşayamıyorlarmış.evcillerin sokağa adaptesi çok zormuş. benim aklımda yavru bir kedi alıp bir müddet bakıp sokağa doğal yaşamına bırakmak vardı. kediler kızgınlık dönemine girse dahi kısırlaştırmak ancak toplum sağlığını tehdit edecek şekilde yaygınlaşır ve hastalık bulaştırırlarsa uygun görülüyor inancım açısından. bu durumda ben hiç kedi sahibi olamayacak mıyım :/ ya da geçici sahiplendirme olayı varsa yavru kedi alıp büyütmek sonra bir başkasına devretmek gibi(ki çok alışırım veremem galiba) o da olabilir aslında..

Herkese selamlar,
Kedilere olan düşkünlüğümü bir tane de kendim sahiplenerek taçlandırmak istiyorum:) ama aileden izin koparmam zor görünüyor annem asla kabul etmeyeceğini söyledi. yinede bazı oyunlarla acitasyonla kabul ettirebileceğimi düşünüyorum :) Asıl sormak istediklerim; parayla satın almaktan ziyade bakıma muhtaç yaralarını saracağım bir kedi güzel olabilir. Kedi bakımına dair bildiklerinizi de yazarsanız sevinirim tuvalet eğitimi mama secimi saglik kontrolu v.s

Ayrica ailesi sonradan ikna olanlar tüyo verebilir mi? :")

Ailem değil de bizzat kendim kedi istemiyorken(evde beslemek) şuan tam olarak 4 senedir kedi besliyorum ve geçen sene 2 inci kedimi aldım eve :)))
Kedi alırken sokak kedisi olmasına dikkat edin :):) tekirler inanılmaz hareketli kediler. Tavyem dişi kedi alın,daha nazlı ve duygusallar.
Erkek kediler biraz kendi halinde takılıyorlar :)) yani en azından benim erkek kedim öyle :)
Kedi kumu topaklaşan kumlardan almanızı tavye ediyorum,reklam gibi olucak ama temizmama dan bentonit ince tanel kum çok çok iyi ve yat olarak da pahalı değil.
Mama olarak royal canin kullanıyorum veterinerin tavyesi ile başladık ilk günden de ona devam ediyoruz..eğer yavru iken almayı düşünüyorsanız 1 yaşında belki daha da erken kızgınlık dönemine giriyorlar,o zaman kısırlaştırmanız gerek yoksa cok ciddi başınız ağrır.
Erkek kediler evde koku bırakıyor ve o koku malesef evden çok uzun bir süre çıkmıyor.
Dişi kediler ise çok bağırıyorlar,başedemezniz. Sağlık açısından da en doğrusu bu zaten. Bunları düşünüp,masraflarını düşünüp alın muhakkak. Daha sonra sokağa bırakmayı düşünürseniz lütfen almayın çünkü eve alışıp sokağa geri döndüklerinde çok perişan oluyorlar..

kediyi yavruyken alıp büyütüp, kızgınlık dönemine gelince sokağa bırakınca maalesef ki sokakta yaşayamıyorlarmış.evcillerin sokağa adaptesi çok zormuş. benim aklımda yavru bir kedi alıp bir müddet bakıp sokağa doğal yaşamına bırakmak vardı. kediler kızgınlık dönemine girse dahi kısırlaştırmak ancak toplum sağlığını tehdit edecek şekilde yaygınlaşır ve hastalık bulaştırırlarsa uygun görülüyor inancım açısından. bu durumda ben hiç kedi sahibi olamayacak mıyım :/ ya da geçici sahiplendirme olayı varsa yavru kedi alıp büyütmek sonra bir başkasına devretmek gibi(ki çok alışırım veremem galiba) o da olabilir aslında..

ben aldıktan sonra bırakmanı önermem, zaten bırakamazsın.. ben böyle bir sevgi görmedim, çocukların koltuğuna oturduğunda rahatı bozulmasın diye kaldırmıyoruz millet yerlerde seriliyor :27: burnunu burnuna bir kere dayayıp yatınca aşık oluyorsun zaten, bırakamazsın.. kısırlaştırma konusunda en detaylı bilgiyi @RIVAVIRA ve Tikkabilla Tikkabilla verir, ben mecburen yaptıracağım çünkü yavrularını veremem kimseye biliyorum..

ben aldıktan sonra bırakmanı önermem, zaten bırakamazsın.. ben böyle bir sevgi görmedim, çocukların koltuğuna oturduğunda rahatı bozulmasın diye kaldırmıyoruz millet yerlerde seriliyor :KK53: burnunu burnuna bir kere dayayıp yatınca aşık oluyorsun zaten, bırakamazsın.. kısırlaştırma konusunda en detaylı bilgiyi @RIVAVIRA ve Tikkabilla Tikkabilla verir, ben mecburen yaptıracağım çünkü yavrularını veremem kimseye biliyorum..
Ben de yavruları kimseye güvenip de veremezdim, millet oyuncak sanıyor da kedi istiyor. Sonra tüyünü, kakasını bahane edip şutluyorlar :KK12:

Konu sahibi arkadaşım, kısırlaştırmayacaksan ve yavruyken alıp alıp sonra kızgınlık sebebi ile vereceksen bu işe hiç bulaşma derim. Sadece kendi duygularını tatmin etmek uğruna o canların da psikolojisini bozmamalısın.

Ben de yavruları kimseye güvenip de veremezdim, millet oyuncak sanıyor da kedi istiyor. Sonra tüyünü, kakasını bahane edip şutluyorlar :KK12:

Konu sahibi arkadaşım, kısırlaştırmayacaksan ve yavruyken alıp alıp sonra kızgınlık sebebi ile vereceksen bu işe hiç bulaşma derim. Sadece kendi duygularını tatmin etmek uğruna o canların da psikolojisini bozmamalısın.

daha kötüsü ev kedileri o güven ortamına alışınca sokakta yüzde yüz ölüyor.. geçen gün kızcağızın biri konu açmıştı liseliler kedimi öldürdü diye hala içim sızlıyor. çok büyük günah ya, ha 1-2 yaşında bebek bırakmışlar ha ev kedisi. konu sahibi o sıcaklığa alıştırıp bırakma, ya da kesinlikle bu işe girme büyük vebal ya..

haklısınız zaten bende bırakamazdım, ama kısırlaştırma mevzusu için de vicdanen rahat olamıyorum biraz daha araştırıcam bakalım. çok seviyorum kedileri ve duygusal bi yapım var zaten sokağa evcimen bir kediyi salmak gerçekten zulüm olur. Galiba bu işin en doğrusu kısırlaştırmayı göze alarak kedi sahiplenmek. Ya da onlar için bir oda tahsis etmek:)) karşı binamızda en alt katta kedi odası yapmıştı bir komşumuz full kedi doluydu. Kedilerin bağırışları v.s aklıma geliyor. Başka odada oldukları için sorun yapmıyordu sanırım. Ve çiftleştiriyordu da onları bir kız bir erkek kedisi vardı epey yavruladılar. Oda yavru kedi dolmuştu cama çıkıp zıplıyolardı şirin şirin :KK51:

şöyle söyleyeyim.. yavru olmasını isteme nedenim de sarıp sarmalamak bir bebek gibi bakmak:)benim de yaralarımı saracağını ve bana iyi geleceğini düşünüyorum hep =) kısırlaştırma mevzusu aklıma takılmasa zaten bebeğim gibi sahiplenir sarmalarım heveslik bir duygu değil benimki .. :KK51:

ben aldıktan sonra bırakmanı önermem, zaten bırakamazsın.. ben böyle bir sevgi görmedim, çocukların koltuğuna oturduğunda rahatı bozulmasın diye kaldırmıyoruz millet yerlerde seriliyor :KK53: burnunu burnuna bir kere dayayıp yatınca aşık oluyorsun zaten, bırakamazsın.. kısırlaştırma konusunda en detaylı bilgiyi @RIVAVIRA ve Tikkabilla Tikkabilla verir, ben mecburen yaptıracağım çünkü yavrularını veremem kimseye biliyorum..

Tesekkur ediyorum. @mecmiruh inancım gereği demişsin, inancını bilemiyorum lakin eşim musluman ve bu kısırlaştırma konusunu arastirmisti baya. Herhangi bir engel gorunmemisti "evde bakilacak" kedi için.

Evde bak sokağa sal veya aylarca bak sonra sahiplendir bunlar dogru şeyler degil. Gecici yuva durumlari mecburi koşullarda yapiliyor ve en kisa surede yuva bulmak amaç. Oyle aylarca bakip, bağ kurup kizişti diye verilmez baskasina. Onlarin da duygulari var. Eve alismis kediyi sokağa salmak zaten yapilabilecek en kotu şey.
Sahiplendirme veya sokağa salma fikriniz varsa bence eve almayin, disarda besleyin derim.

Tesekkur ediyorum. @mecmiruh inancım gereği demişsin, inancını bilemiyorum lakin eşim musluman ve bu kısırlaştırma konusunu arastirmisti baya. Herhangi bir engel gorunmemisti "evde bakilacak" kedi için.

Evde bak sokağa sal veya aylarca bak sonra sahiplendir bunlar dogru şeyler degil. Gecici yuva durumlari mecburi koşullarda yapiliyor ve en kisa surede yuva bulmak amaç. Oyle aylarca bakip, bağ kurup kizişti diye verilmez baskasina. Onlarin da duygulari var. Eve alismis kediyi sokağa salmak zaten yapilabilecek en kotu şey.
Sahiplendirme veya sokağa salma fikriniz varsa bence eve almayin, disarda besleyin derim.
teşekkür ederim, bu konudaki fetvaları bende inceledim. kimisi evde bakmak zorunda değilsiniz bu kısırlaştırmak için bahane değildir hayvanın doğal yaşam hakkını elinden almaktır diyor. kimisi evde iyi niyetle bakıp kısırlaştırmak caizdir diyor niyet önemli diyor. İki ayrı fetva var. Sanırım bende iyi niyetli olarak hareket edicem

teşekkür ederim, bu konudaki fetvaları bende inceledim. kimisi evde bakmak zorunda değilsiniz bu kısırlaştırmak için bahane değildir hayvanın doğasını ve hakkını elinden almaktır haktır diyor. kimisi evde iyi niyetle bakıp kısırlaştırmak caizdir diyor niyet önemli diyor. İki ayrı fetva var. Sanırım bende iyi niyetli olarak hareket edicem

Esimin guvendigi kisiler de evde iyi niyetle bakilip, eziyet edilmeden, tüm bakimi ve sorumluluklari sana ait olan kediyi kisirlastirabilirsiniz diyor ama sokaktaki kediyi veya sokaginda baktigin kediyi kisirlastiramazsin diyor.
Ayrica kedilerin dogal ortami mi kaldi artik? Şehirler dogal hayat değil. Kac tane kedi avlanarak yaşıyor? Çogu daha fazla çöp karistiriyor artik, insana muhtaç neredeyse.

Back
X