Kedi Sahiplenmek İstiyorum

Esimin guvendigi kisiler de evde iyi niyetle bakilip, eziyet edilmeden, tüm bakimi ve sorumluluklari sana ait olan kediyi kisirlastirabilirsiniz diyor ama sokaktaki kediyi veya sokaginda baktigin kediyi kisirlastiramazsin diyor.
Ayrica kedilerin dogal ortami mi kaldi artik? Şehirler dogal hayat değil. Kac tane kedi avlanarak yaşıyor? Çogu daha fazla çöp karistiriyor artik, insana muhtaç neredeyse.
böyle düşününce mantıklı geldi aslında,
zaten sizin yazdığınızda da dediğim gibi niyet ön planda. iki fetva var : iyi niyetli olarak bu iş üstlenilirse caiz olur deniyor. Ameller de niyetlere göre.. Siz nereden bir kedi sahiplendiniz acaba? Özellikle yavru, bakıma muhtaç,yaralı ya da bu işi parasıyla değil gönüllü yapan kuruluş,sayfa adı verirseniz memnun olurum

zaten sizin yazdığınızda da dediğim gibi niyet ön planda. iki fetva var : iyi niyetli olarak bu iş üstlenilirse caiz olur deniyor. Ameller de niyetlere göre.. Siz nereden bir kedi sahiplendiniz acaba? Özellikle yavru, bakıma muhtaç,yaralı ya da bu işi parasıyla değil gönüllü yapan kuruluş,sayfa adı verirseniz memnun olurum

Ben buradan sahiplendim. :) Tesaduf eseri oldu. Kesinlikle boyle birsey yapilacaksa yardima muhtaç, sokakta olanlar olmalı. Size bikaç adres verebilirim sahiplendirme yapan. Dm olarak atarim isimlerini.

Eğer kedilerin soyu tükenme derecesine gelmişse kisirlastirmak doğru değil.. şuan öyle bir durum olmadığı icin kisirlastirma da bir sorun olmuyor...

Dini konuya girmek istemiyorum ama size özel mesaj atmak istiyorum. :KK68:
Kedi islamda da yer verilmiş nadide bir hayvandır. :KK68:

Dini konuya girmek istemiyorum ama size özel mesaj atmak istiyorum. :KK68:
Kedi islamda da yer verilmiş nadide bir hayvandır. :KK68:
evvet biliyorum:KK200: ebu hureyre sahabelerden en önemli isim kedicik babası anlamına geliyor hatta ismi, ve bir sürü kediye bakmış sevmiş yaka cebinde dahi taşırmış :)

benim annemde istemem diyordu şuan evinde 2 kedisi var.... arkadaşımın ailesi kediden korkuyordu ve istemiyordu onlarında kedisi var hatta teyzesininde hatta kuzenininde benim arkadaş çevremde nerdeyse herkesin var. temizlik hastası olan bir arkadaşımızın bile var bildiğin bulaşıcı bir şekilde yayılıyor bu durum. önce şunu bilmelisiniz ilk kez kedi besleyeceğiniz için sokaktan sahiplenebilirsiniz çokta güzel yaparsınız. yalnız hasta (fıv gibi, yada engelli ) bu durum sizin için zor olabilir. ilk tecrübe sonuçta ama kişiden kişiye göre değişlik gösterebilir. aşağıdaki listenin hepsine evet diyebiliyorsanız hiç beklemeyin.
1/ kedi olan evde kapı pencere açılmaz( kediler camdan düşme kapıdan kaçma kendine de bu şekilde zarar verme eğilimleri yüksek canlılardır) pencerelere sineklik taktırmanız gerekecek.
2/ Ailece tatile gittiğinizde kedinize günlük eve gelip ihtiyaçlarını karşılayacak onunla ilgilenecek bir yakınınız var mı?
3/ Evinizde eşyalara zarar vermesi koltuk, halı, perde, özellikle deri eşyaları tırnaklarını törpülemek için kullanabilir bu onun için bir zevk haline dönüşebilir bunu göze alabilecek misiniz? (düzenli tırnaklarını keserseniz bu sorunu bir nebze düzeltebilirsiniz)
4/ kedinizin beslenmesi özellikle günlük taze suya dikkat edebilecek misiniz?
5/ düzenli kum temizliği ?
6/ veteriner kontrolleri hem sizin sağlığınız hem onun sağlığı için ?
7/ kızgınlığa girdiği dönem geceleri aile ahalisini mum gibi ayakta dikmeyi başarır, her yere koku bırakma isteği ile yeni yıkanmış çamaşırlarınızın olduğu sepete bir güzel çişini yapar bu durumun önüne geçmek için kısırlaştırmanız gerkecektir
8/ kedi olan ev dağınık değil düzenli olmaya mahkumdur. ortalıkta kesinlikle ip, iğne, poşet, naylon vs. asla ve asla bırakılmamalı ve ulaşamayacağı yere kaldırılmalıdır.
9/ siyah kıyafetlerinizi makinadan çıkardıktan sonra defalarca temizlemeye de hazır olun. tüy sorununu anlatmama gerek yok aslında ama havada uçuşan tüyler görmek istemiyorsanız hergün düzenli olarak evin süpürülmesi gerekecektir.
10/Ama en önemlisi onu çok sev, aileden bir birey gibi gör (o kendini kabul ettiriyor zaten) asla ama asla ne olursa olsun onu terketme!
Annemi nasıl ikna ettiğime gelince, acıtasyon yaptım aç, üşümüş ölsün mü yani bırakıyım da dur biraz kalsın havalar ısınınca götürürüm demiştim. ama tabi bunu söylerken kendime çok güveniyordum ben bırakmam diyorsam kimsede alamaz onu benden ne olursa olsun tavrınız kati olmalı bu konuda. şimdi gel gör ki benden çok seviyor onu. benim bekar oda mı onların oyun odası yapmış, evde ikisininde koltuğu var. bizleri o koltuğa oturtmuyor bile ''kalk kızımın koltuğu o'' diyor.... kedi gerçekten tutku ve bağımlılık yapıyor.

geçiçi yuva olabilirsiniz tam olarak sahiplenmeyi göze alamıyorsanız.barınaklarda oluyor bu tarz şeyler.bende bir dönem yapmıştım yavru kediler için.sonra hepsine yuva bulduk çok şükür:KK51:okul bitip işe girince bende sahiplenmeyi düşünüyorum bir tane şimdi sahiplensem maddi olarak yetemem birde seyahat ediyorum 2-3 ayda bir.işe başlayınca bu kadar sık seyahat durumu olmaz diye düşünüyorum:KK64:kediler evlerini çok sahiplenir bu nedenle köpekler gibi evlerini terkedip sahipleriyle seyahat etmek pek iyi bir seçenek değil onlar için stres yapar.evde bakılacaksa kısırlaştırmak şart.başa çıkamazsınız bence hem kediye hem size yazık olur.besleyip sokağa salmak ise çok kötü bir fikir.üniversiteyi yeni kazanmışken bir kedi bulmuştum daha göbek bağı üstünde bir kutunun içinde çalılık yerde terk edilmiş.1 hafta kadar besledim.hayvan barınağı,derneği heryeri aradım ama kimse almadı yavruyu.ne yazıkki bir hafta sonra gitmek zorunda kaldım okulun kaydı için başka şehire.hala o kediyi bıraktığım için vicdan azabı duyarım o vicdan azabını hiç tatmayın derim:KK61:

Back
X