Kedi Sahiplenmeli miyim

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.772
133
Arkadaşlar herkese merhaba. Deneyimli kadınlardan yardım istiyorum. Ben hayvan aşığıyım. Önceden köpeğim vardı vefat etti.köpekleri çok seviyorum ama köpek bakmaya uygun bir yerdr yasamıyorum su an.

Kedi mi baksam acaba?bakabilecek sorumluluklara sahibim bu onerilerde bulunmanıza gerek yok.sadece sorum şu.kediler sahibini tanır mı? Gösterdiginiz ilgiye karşılık verirler mi, bir bağ kurulabılır mı? Scotish fold sahiplenmeyi düşünüyorum.

Cinsini ırkını bilmem ama sahiplerini tanırlar. Mesela halamların, kuzenlerin falan kedileri var, hatta dışarı salıyorlar, kedi geliyor, evini buluyor, sahibiyle oynuyor, ödül (kuş, fare) getiriyor..

Scotish lerde genetik olarak eklem rahatsizliklari ortaya çıkıyor, çok fazla ağrı cekiyolar. Lütfen bu ırk ı tercih etmeyelim , bilinclenirsek belki bir nebze de olsa üretimi azalır.
Köpekler kadar olmasa da mutlaka aranızda bağ oluşur.Sahibini tanır sever kediler.Sokaktan sahiplenirseniz de bir tanesinin hayatını kurtarmış olursunuz .

Scotish sahiplenmek zor satin almak kolay. Kopekle kedi birbirinden cok farkli karakterler. Kopekten beklediginizi alistiklarinizi kedide gormeniz neredeyse imkansiz. Ama sizi tabiki tanir yinede kopek gibi kapilarda karsilayip kuyruk sallayip uzerinizr atlamaz soyle bi kafasini kaldirir sonra tekrar yaptigi ise dalar. Kendi isterse sevdirir falan. Iyi dusunun o yuzden. Ve lutfen satin almayin sahiplenin

Tabikide kediler sahibini tanır.Benim kızim benden başkasini gözü görmüyor konuşuyoruz onla anna diyor bana :)

İkisini de çokça beslemiş biri olarak söyleyeyim hic bir besledigim kedi kopeklerimin yerini tutmadı. Yani kıyaslamak icin soylemiyorum ama iki hayvan da cok farklı birbirinden. Kediler cok degisik karakterliler, cogu basina buyruktur, kendini sevdirir ama o istedigi zaman sevebilirsiniz tamamen kendi keyfi nasil isterse oyle davranir kediler bu yuzden kedi beslemek ev ortami acisindan daha kolay gibi gorunse de huyu suyu karakteri acisindan daha risklidir. Iyi dusunmenizi tavsiye ederim, sonra pisman olunca olan hayvanlara oluyor dengeleri bozuluyor. Kimi kedi vardir yattigi yerden kalkmaz gelir sokulur sizinle oturur siz gelince kapiya kosar, kimi de suratiniza bakmaz hic duygusal bag kuramaz hatta zaman zaman hircinlasir. Dedigim gibi riskli bir durum, iyi dusunun.

scottish fold sahibiyim çevremde birkaç kişi daha sahiplendi bu hayvanlar çok sakin yapılı ama kesinlike kucakta durmayı uzun süre sevilmeyi sevmiyorlar.eve zarar verme seviyesi çok çok az.ev için bence gayet uygun bir ırk.eklem rahatsızlığı olmayan bir yavru almanız için anne babanın ikiside scottish fold olmadığından emin olun.iki scottish folddan doğan yavru sakat oluyor.bir scottish straight/british shorthair birde scottish folddan doğan yavru olması gerek.

İkisini de çokça beslemiş biri olarak söyleyeyim hic bir besledigim kedi kopeklerimin yerini tutmadı. Yani kıyaslamak icin soylemiyorum ama iki hayvan da cok farklı birbirinden. Kediler cok degisik karakterliler, cogu basina buyruktur, kendini sevdirir ama o istedigi zaman sevebilirsiniz tamamen kendi keyfi nasil isterse oyle davranir kediler bu yuzden kedi beslemek ev ortami acisindan daha kolay gibi gorunse de huyu suyu karakteri acisindan daha risklidir. Iyi dusunmenizi tavsiye ederim, sonra pisman olunca olan hayvanlara oluyor dengeleri bozuluyor. Kimi kedi vardir yattigi yerden kalkmaz gelir sokulur sizinle oturur siz gelince kapiya kosar, kimi de suratiniza bakmaz hic duygusal bag kuramaz hatta zaman zaman hircinlasir. Dedigim gibi riskli bir durum, iyi dusunun.

Sayenizde bunca sene kopek diye kedi besledigimi farkettim. 🙄 benim köpegim kedilerin butun ozelliklerini tasıyor 😳

Sayenizde bunca sene kopek diye kedi besledigimi farkettim. 🙄 benim köpegim kedilerin butun ozelliklerini tasıyor 😳

Sizin şansınıza öylesi denk gelmiş demek, Allah kolaylık versin memnunsanız da ne mutlu. 🙂 Genel olarak bahsettim ben tabii istisnalar olabilir. Mesela benim kopegim de bana cok yakındı kendini sevdirirdi iyi anlasırdık ama cok asi ruhluydu hic söz dinlemezdi, ırkına gore de degisiyor karakterler bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

bende bazen bu kedinin içinde köpek ruhu var diyorum işten gelirim kapıda beni karşılar üzerime çıkar yalar yutar zil çalsın kapıya koşar gelene yabancı değilse sevgi gösterileri yapar yabancıysa direkt ayaklara saldırıyoruz :)) iş çıkış saati gelsin babamızı kapıda bekler öyle :)) ödül maması yiyebilmek için aklın almayacağı şaklabanlıklar yapar daha neler neler :)))

hee bir de su aşığı banyonun kapısını açık bırakamıyoruz onun yüzünden yoksa lavaboyu açıp suyla oynuyor :)))

Sizin şansınıza öylesi denk gelmiş demek, Allah kolaylık versin memnunsanız da ne mutlu. 🙂 Genel olarak bahsettim ben tabii istisnalar olabilir. Mesela benim kopegim de bana cok yakındı kendini sevdirirdi iyi anlasırdık ama cok asi ruhluydu hic söz dinlemezdi, ırkına gore de degisiyor karakterler bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Ben köpegime gel diyorum geliyor
Ama görmezden 🙄

:))) benim kızımda totosunu sallaya sallaya yeni gelin misali geliyor ama mutfaktan çağırıyorsam ayrı o zaman depar ata ata geliyor :))))

Benim ki agir vasita binbir minnetle cagiriyorum ama artik 11 yasinda ondsn kaynakli bence. Onceden asla boyle degildi. Çok yaslandi 😔😔😔 yanimdan ayrilmazdi simdi benden uzaga gidiyor hep

bende bazen bu kedinin içinde köpek ruhu var diyorum işten gelirim kapıda beni karşılar üzerime çıkar yalar yutar zil çalsın kapıya koşar gelene yabancı değilse sevgi gösterileri yapar yabancıysa direkt ayaklara saldırıyoruz :)) iş çıkış saati gelsin babamızı kapıda bekler öyle :)) ödül maması yiyebilmek için aklın almayacağı şaklabanlıklar yapar daha neler neler :)))

hee bir de su aşığı banyonun kapısını açık bırakamıyoruz onun yüzünden yoksa lavaboyu açıp suyla oynuyor :)))

Sizinki gerçekten çok değişikmiş 🙂

Benim ki agir vasita binbir minnetle cagiriyorum ama artik 11 yasinda ondsn kaynakli bence. Onceden asla boyle degildi. Çok yaslandi 😔😔😔 yanimdan ayrilmazdi simdi benden uzaga gidiyor hep

Ağır kanlı kedileri daha çok sevmişimdir daha uysal daha masum geliyorlar bana siz de bu tarafından bakın olayın bence.

Cins kedileri bilmem, tekir kediler besledim, geçici yuva oldum, şimdiki kedim de cins olmayan bir minnoş, kesinlikle kedi beslemek cok eğlenceli ama sorumluluk ister, cins kedilerin biraz havalı olduğunu söylerler, benimkiler kucak delisi oldu hep, bikac saat annemlere bırakıp eve geldiğimizde hep "siz yokken odasından çıkmadı şimdi sesinizi duyunca geldi" derler :) aşırı oyuncu ve çingene resmen kediler :)

Kediler sahiplerini kokusundan ve sesinden tanırlar, görsel olarak sizi dışarda görse tanımaz. Çok kedi besledim birtanesi ile yıllarım geçti. Evin disinda görse bile tepki vermezdi ancak seslenince veya yaklaşınca tanırdi. Çok asi oluyorlar herbir kedinin kendine ait karakteri var. Asla komutlara uymaz kendi isterse yapar. Siz oynatmak isterseniz oynar yine kendi canı da isterse o şekilde. Ne sürekli sirinlik yapar ne yalaladık. O sizle ilgilenmez sizden ilgi bekler. Eğer bir kediyi bu şartlarda kabullenebilecekseniz daha sonra bu durumdan sikilmayacaksaniz tabi ki sahiplenebilirsiniz. Kedilerin herşeye rağmen bir tek farklı artı özelliği var. Kedi sevmek insana aşırı huzur verir ve kedi severek yaşayan insanların daha az stresli ve uzun yaşadığı kanitlanmistir .

Back
X