kedi sever arkadaşlar yardım...

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
iki aylık dünya tatlısı minnoş sahiplendik.ilk kez kedimiz oldu çok tecrübeli değilim kedi bakımı konusunda.herşeyimiz iyi hoş ama gece uyumuyor..sabah üçte ayaktayız..bizimle oynamak istiyor..geliyor yanımıza yatakta dört dönüyor tepiniyor..elinizi yüzümüzü yalıyor..mümkün değil uyutmuyor bizi..odadan çıkarıp kapıyı kapatsak ortalığı yıkıyor miyavlayarak yanımıza gelmek için.napıcam bu konuda bilemedim..bütün kediler böyle desem kedisi olan kimseden böyle birşey duymadım..günlerdir uyukusuzum..kızımla eşim uyanmasın diye alıp salona geçiyorum ama bu sefer ben uyuyamıyorum..nasıl düzeltebilirim bu durumu bilgisi olan varsa çok dua edicem:))

Oyun çocuğu o daha çok normal...
Gece başka odada yatırın, etrafta oyuncakları olsun, gece lambası yansın. Uyur uyanır oynar o orda kendi kendine.
ah canım oynamıyor işte..hep bizim yanımızda olmak istiyor..yanımızda durunca da yatakta hoplayıp zıplıyor rahat durmuyor..büyüyünce düzelir mi acaba?..

Daha cok minik ,eve geldiginizde aksam bol bol oyun oynamasini yorulmasini saglayin ve iyice doysun,oyuncaklari olsun kendi kendine oynamayi ogrenir,
3 tane kedim var ,gece uyanip oynarlar zamanla sesine alisiyorsunuz,kendisi oynamay ogreniyor

Kedinizin karakteri bu , oyuncu bir kedi sanırım
Kediler geceleri pek uyumazlar.
Değişeceğini pek sanmıyorum

Daha cok minik ,eve geldiginizde aksam bol bol oyun oynamasini yorulmasini saglayin ve iyice doysun,oyuncaklari olsun kendi kendine oynamayi ogrenir,
3 tane kedim var ,gece uyanip oynarlar zamanla sesine alisiyorsunuz,kendisi oynamay ogreniyor
zaten eve geldikten sonra bütün ilgimiz onun üstünde..tam ilgi arsızı oldu..valla ben razıyım ama komşular rahatsız olacak diye çekiniyorum..

Gündüzleri biraz fazla oynayın :) Çünkü nasıl desem oyun onların ihtiyacı, bir şekilde ihtiyaç gidermek zorundalar gece değilde gündüz enerji harcasınlar. :) Ama yinede gece yanınıza gelebilir ama o kadar rahatsız etmez. :) Çok tatlı. :)

hemde nasıl oyuncu bir görseniz..
bizimki de tam aksi:)
oyun oynasın dıye yapmadığimiz sey, almadıgımız oyuncak kalmadı ama oyunu sevmıyor hiç
bizim evımıze gelsenız kedımız oldugunu anlamazsınız
bizimki de hıc ses cıkartmıyor , biz de oyuncu kedılere ozenıyoruz

bizimkinin gece cıkardıgı tek ses mama tıkırtııs, kum kabını eşelemesi ya da tüylerını yalarken ağzından gelen sestir:)

Gündüzleri biraz fazla oynayın :) Çünkü nasıl desem oyun onların ihtiyacı, bir şekilde ihtiyaç gidermek zorundalar gece değilde gündüz enerji harcasınlar. :) Ama yinede gece yanınıza gelebilir ama o kadar rahatsız etmez. :) Çok tatlı. :)
malesef gündüzleri evde yokuz..beşe doğru geliyorum eve..gelir gelmezde oynamaya başlıyorum..zaten kızım ve arkadaşı fazlasıyla yoruyorlar onu..

iki aylık dünya tatlısı minnoş sahiplendik.ilk kez kedimiz oldu çok tecrübeli değilim kedi bakımı konusunda.herşeyimiz iyi hoş ama gece uyumuyor..sabah üçte ayaktayız..bizimle oynamak istiyor..geliyor yanımıza yatakta dört dönüyor tepiniyor..elinizi yüzümüzü yalıyor..mümkün değil uyutmuyor bizi..odadan çıkarıp kapıyı kapatsak ortalığı yıkıyor miyavlayarak yanımıza gelmek için.napıcam bu konuda bilemedim..bütün kediler böyle desem kedisi olan kimseden böyle birşey duymadım..günlerdir uyukusuzum..kızımla eşim uyanmasın diye alıp salona geçiyorum ama bu sefer ben uyuyamıyorum..nasıl düzeltebilirim bu durumu bilgisi olan varsa çok dua edicem:))

Nasil ki insanlarin cocuklarin karakteri farkli farkliysa onlarinda oyle cok kedi baktim ama hic boylesine denk gelmedim gece en fazla uyurken kucagima hirer benimle uyurlardi

Isterseniz sevecegi bi oyuncak edinin geceleri onu verin mesela bi kedimiz vardi bi su sisesinin kapagiyla sıkilmadan yarim saat 1 saat oynadigini bilirim

Yada sevdigi birsey varsa onu saklayip geceleri verin oyalansin diye ana zamanla onunda duzene alisacagini dusunuyorum zaten kedilerinde buyudukce olgunlasip oyundan sikildigini dudunenlerdenim merak etmeyin hep boyle gitmez

bizimki de tam aksi:)
oyun oynasın dıye yapmadığimiz sey, almadıgımız oyuncak kalmadı ama oyunu sevmıyor hiç
bizim evımıze gelsenız kedımız oldugunu anlamazsınız
bizimki de hıc ses cıkartmıyor , biz de oyuncu kedılere ozenıyoruz

bizimkinin gece cıkardıgı tek ses mama tıkırtııs, kum kabını eşelemesi ya da tüylerını yalarken ağzından gelen sestir:)
kıyamam çok usluymuş sizinki..bizimki çok fena..sürekli hoplayıp zıplıyor..gündüzleri sorun yok bolca oynatıyoruz ama geceleri napıcam işte..günlerdir üçte uyanıyorum..

Nasil ki insanlarin cocuklarin karakteri farkli farkliysa onlarinda oyle cok kedi baktim ama hic boylesine denk gelmedim gece en fazla uyurken kucagima hirer benimle uyurlardi

Isterseniz sevecegi bi oyuncak edinin geceleri onu verin mesela bi kedimiz vardi bi su sisesinin kapagiyla sıkilmadan yarim saat 1 saat oynadigini bilirim

Yada sevdigi birsey varsa onu saklayip geceleri verin oyalansin diye ana zamanla onunda duzene alisacagini dusunuyorum zaten kedilerinde buyudukce olgunlasip oyundan sikildigini dudunenlerdenim merak etmeyin hep boyle gitmez
inşalşah dediğiniz gibi olur..neler denedim sarılıyorum okşuyorum uyutmaya çalışıyorum oyuncaklar veriyorum bana mısın demiyor..illa yatağa tırmanıp yatağın üstünde gezinecek başka türlü hiçbirşey kesmiyor yaramazı..

Bizim yaramaz da öyleydi. Akşamları biz otururken uyumasına müsaade etmiyorum. Oyuna davet ediyorum. Biz yatana kadar yoruluyor bizimle uyuyor. Ama sabah 5 de ayaktadır yine de. Zorladı başta ama artık alıştık. Yatarken etrafta oyuncak bırakmıyorum. Üzerimizde biraz tepiniyor bizi uyandırmaya çalışıyor. KAlkmayınca çaresiz üzerimize kurulup uyuyor.
Biraz zaman alsa da bizim ki bu düzene alıştı. Biz de onun düzenine alıştık. 5 de bazen elimizi ısırarak kaldırır iki sever mıncırır geri yatarız. Bazen kalkarız hep beraber. Ama ben çözümü akşam 9-10 da uyutmayıp oyun oynamakta buldum.

kedinizi alıştırmanız gerek..
düzeninizi kediye göre ayarlamayın, o size göre ayarlamasını öğrenecek zamanla.
gece olunca koyun odasına miyavlasa da almayın.
çok ses çıkarıyorsa kaldığı odanın da kapısını kapatın.
gece olunca uyuduğunuzu ve ilgilenemeyeceğinizi bilmeli.
böyle devam ederseniz öğrenemez.

Kediler doğada gece avlanan hayvanlar oldukları için biyolojik saatleri buna programlı. Henüz çok yeni bir süre sonra sizin saatlerinize uymaya başlayacak sabretmeniz gerekiyor. Benim kızım saat 11-12 civarı ben koltukta uyuyakalmış bile olsam gidip yatağa yerine yatıyor artık, ben sonradan geçince nerde kaldın sen der gibi bakıyor :)

Ayrıca şuan tam oyun çağı enerjisi fazla. Bir süre sonra dişleri kaşınacak ve sizi dişlemeye çalışacak buna da hazırlıklı olmalısınız. Imkanınız varsa yanına bir arkadaş sahiplenirseniz bu sizin için neredeyse kesin çözüm birbirleriyle uğraşmaktan yorulacak ve size yalnızca sevilmek için gelecekler. Inşallah ömürlük olur yavrunuz mutluluklar dilerim.

Back
X