Kedi sorunsali..😼

Uraniaaflora

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
3.166
2.952
133
Merhaba

Esimle bu aksam konustugumuz bir konu kedi almak istiyor cok sevimli ve cins bir kedi orasi onemli degil ancak ben hayvanlarla kopek haric pek hasir nesir olamiyorum ben kopekciyim. Kopek bakabilirim ama kedi bakamam gibime geliyor 😑 yeni dogmus gelecek eger kabul edersem calismiyorum evdeyim ama perdelere tirmanacak egitebilir miyiz kacar mi evde yokken basina bi is getirir mi oglan uyku serse mi basar mi ustune gece yanimiza gelir mi ezer miyiz klozete dusrr mi hep kafam da sorular bakimindan ziyade hayvana bir zarar gelmesin kahrolurum arkadasimin kedisi yavru farketmesem ezecektim allah korusun vicdan azabi omur boyu getireyim diyor ne cevap verecegimi bilemedim 😐 temzlk hastasi gb her gun temzlik de yapmam evde gerektirir mi daha bir suru sorunsal

Merhaba

Esimle bu aksam konustugumuz bir konu kedi almak istiyor cok sevimli ve cins bir kedi orasi onemli degil ancak ben hayvanlarla kopek haric pek hasir nesir olamiyorum ben kopekciyim. Kopek bakabilirim ama kedi bakamam gibime geliyor 😑 yeni dogmus gelecek eger kabul edersem calismiyorum evdeyim ama perdelere tirmanacak egitebilir miyiz kacar mi evde yokken basina bi is getirir mi oglan uyku serse mi basar mi ustune gece yanimiza gelir mi ezer miyiz klozete dusrr mi hep kafam da sorular bakimindan ziyade hayvana bir zarar gelmesin kahrolurum arkadasimin kedisi yavru farketmesem ezecektim allah korusun vicdan azabi omur boyu getireyim diyor ne cevap verecegimi bilemedim 😐 temzlk hastasi gb her gun temzlik de yapmam evde gerektirir mi daha bir suru sorunsal
Merhaba canım yaklasık 5 bucuk yıldır bende bir kediyle yasıyorum öğrenci evindeydim onu ilk aldıgımda, minicik bir yavruydu 2 aylık. Hani dıyosunya perdeye cıkarmı vs yani o biraz yabruyken yetıstırmene bağlı mesela ben küçükkenden karton bir tırmalama tahtası aldım ve tırnaklarını onda törpülüyor ve ne perdeme tırmandı sımdıye kadar ne halılarımı tırmaladı nede koltuklarımı, temizlik olayına gekince kediler fıtrat geregı zaten cok temiz canlılar benım kedım beyaz olmasına ragmen bırkez bıle biryerinde pislik görmedim sadece dönemsel tüy dökme problemi oluyor umarım faydalı olmusumdur 🤗🤗

Aklınızda bu kadar soru varsa almayın. Sonra eskimiş eşya gibi bir yere koyuyorsunuz, daha yazık.

Merhaba canım yaklasık 5 bucuk yıldır bende bir kediyle yasıyorum öğrenci evindeydim onu ilk aldıgımda, minicik bir yavruydu 2 aylık. Hani dıyosunya perdeye cıkarmı vs yani o biraz yabruyken yetıstırmene bağlı mesela ben küçükkenden karton bir tırmalama tahtası aldım ve tırnaklarını onda törpülüyor ve ne perdeme tırmandı sımdıye kadar ne halılarımı tırmaladı nede koltuklarımı, temizlik olayına gekince kediler fıtrat geregı zaten cok temiz canlılar benım kedım beyaz olmasına ragmen bırkez bıle biryerinde pislik görmedim sadece dönemsel tüy dökme problemi oluyor umarım faydalı olmusumdur 🤗🤗
Bi tane sahiplenmistim ancak cok yaramazdi gercektn isirmadik yerimizi birakmamisti cok korkutmustu o beni daha cok bebekti sonra yeniden sahiplendirdim cok tesekkur ederim miriltisi cok guzel geliyor bir yandan bir yandan assagidaki ablaninda dedigi gibi hayvani bir kenara atmk olmaz

Bi tane sahiplenmistim ancak cok yaramazdi gercektn isirmadik yerimizi birakmamisti cok korkutmustu o beni daha cok bebekti sonra yeniden sahiplendirdim cok tesekkur ederim miriltisi cok guzel geliyor bir yandan bir yandan assagidaki ablaninda dedigi gibi hayvani bir kenara atmk olmaz
Tabiki sonra bırakacaksanız en baştan almamanız daha isabetli olur 🤙🏻🤙🏻

Egitilebilirlik acisindan kopek daha kolay. Kedinin inatci olanina bisey ogretilmiyor sallamiyor cunku, ben cok tepki vermeye de kiyamadim, kiyamiyorum hiç.

Suan kedim 4 yasinda ve koltuk, perdeler hep tirnak icinde yoluk yoluk, biblo, cicek filan zaten koyamiyorum deviriyor atiyor. :)))
Konu bile acmistim bununla ilgili ama pek cozum olmadi. Biyle yasiyoruz napalim. :) Yine olsa yine evlat edinirdim kedimi ama durumlari bilin diye yazdim. Her kediş uslu, akilli olmuyor. Bu tarz yaramazliklar yalti diye evden gidecekse baştan almayin.
Bi de etraf hep kedi kumu oluyor devamli supurge gerek.

Yavru kediyi isiriyor diye evden uzaklastirmissiniz. İsirmadan oynayan yavru kedi ben pek gormedim. Siz kediyi almayin bence

Egitilebilirlik acisindan kopek daha kolay. Kedinin inatci olanina bisey ogretilmiyor sallamiyor cunku, ben cok tepki vermeye de kiyamadim, kiyamiyorum hiç.

Suan kedim 4 yasinda ve koltuk, perdeler hep tirnak icinde yoluk yoluk, biblo, cicek filan zaten koyamiyorum deviriyor atiyor. :)))
Konu bile acmistim bununla ilgili ama pek cozum olmadi. Biyle yasiyoruz napalim. :) Yine olsa yine evlat edinirdim kedimi ama durumlari bilin diye yazdim. Her kediş uslu, akilli olmuyor. Bu tarz yaramazliklar yalti diye evden gidecekse baştan almayin.
Bi de etraf hep kedi kumu oluyor devamli supurge gerek.

Yavru kediyi isiriyor diye evden uzaklastirmissiniz. İsirmadan oynayan yavru kedi ben pek gormedim. Siz kediyi almayin bence
O da cok cadiydi ama oyle boyle degil hep kafamizdaydi 😂 bencde almamaliyim cnku bakamam alip getrse bakmaz yine bana kalir eminim cok sevmekle alakali galiba bnde o kdr yok 😕

sevmiyorsanız almayın insan çok sevmeyince batıyor.eşiniz evin temizliğini üstlenmiyorsa çoğu sorunla siz uğraşacaksınız.kediler çok yaramazlık yapıyor yavruyken zamanla duruluyorlar.daha önce bir tane bakmışsınız ve sahiplendirmişsiniz bence tekrar aynı hataya düşmeyin.ne kadar iyi sahip bulsanızda hayvanlar için her terk edilme ayrı bir travmadır.

Oynarken ısırmayan kedi duyan varsa haber versin zaten 12500 soru sormuşsunuz almayın siz köpek alın oda işeyip kaka yapınca verirsiniz oyuncak sanki bunlar

Yeni doğmuş almayın öncelikle, bir iki aylık olması lazım eğitilebilmesi için, tırmanma aleti alın hayvana etrafı dürtme riskini azaltırsınız, tırnak da kesenler oluyo ama ben karşıyım biraz buna, üstüne basmazsınız kendini korumasını bilir klozete de girmez kediler yıllarca kedi besledim öyle manyaklıkları yok girse de çıkar canavar gibiler onlar😄 ama bir kere kedi sevgisi tatdığınız zaman diğer hayvanları unutursunuz tavsiye ederim, korkmayın kendi halinde yaşar o, temizlik konusunda da bazı mamalar tüy dökebilir ev yemekleriyle beslemek arada bir kedi maması verip dengeleyebilirsiniz

Kizlarim cok istedigi icin iki kedimiz var evde.kedi isteyen herkese zorluklarini anlatiyorum ki ona gore karar versinler diye.bakimlari cok zor degil ama yine de sorumluluk gerektiriyor simdi ki haliniz gibi de olamazsiniz.her gun kumu temizlenecek suyu tazelenecek mamasi kontrol edilecek.bizim kucuk kedi cok yaramaz halilari yoldu deri sandalyeleri tirmaladi perdelerimi yirtti.her yer ustumuz basimiz kil tuy delirecektim bi ara neyse tras ettirdik de simdi rahatim :) bizim ev dubleks mamasi kumu ust katta alt katta sıkıntı yok ama ust kat kokuyor bu yuzden.en kaliteli mama ve kumu kullaniyoruz ama yine de kokuyor.ama cok seviyoruz tabii opulmedik yerleri kalmaz her gun :)

Merhaba

Valla canım daha yavruysa eğitebilirsin istediğin gibi. Pek bir bilgim yok ama bana da kedi daha zor bakılır gibi geliyor

Back
X