- 22 Mart 2019
- 3.166
- 2.952
- 133
- Konu Sahibi Uraniaaflora
-
Merhaba canım yaklasık 5 bucuk yıldır bende bir kediyle yasıyorum öğrenci evindeydim onu ilk aldıgımda, minicik bir yavruydu 2 aylık. Hani dıyosunya perdeye cıkarmı vs yani o biraz yabruyken yetıstırmene bağlı mesela ben küçükkenden karton bir tırmalama tahtası aldım ve tırnaklarını onda törpülüyor ve ne perdeme tırmandı sımdıye kadar ne halılarımı tırmaladı nede koltuklarımı, temizlik olayına gekince kediler fıtrat geregı zaten cok temiz canlılar benım kedım beyaz olmasına ragmen bırkez bıle biryerinde pislik görmedim sadece dönemsel tüy dökme problemi oluyor umarım faydalı olmusumdurMerhaba
Esimle bu aksam konustugumuz bir konu kedi almak istiyor cok sevimli ve cins bir kedi orasi onemli degil ancak ben hayvanlarla kopek haric pek hasir nesir olamiyorum ben kopekciyim. Kopek bakabilirim ama kedi bakamam gibime geliyoryeni dogmus gelecek eger kabul edersem calismiyorum evdeyim ama perdelere tirmanacak egitebilir miyiz kacar mi evde yokken basina bi is getirir mi oglan uyku serse mi basar mi ustune gece yanimiza gelir mi ezer miyiz klozete dusrr mi hep kafam da sorular bakimindan ziyade hayvana bir zarar gelmesin kahrolurum arkadasimin kedisi yavru farketmesem ezecektim allah korusun vicdan azabi omur boyu getireyim diyor ne cevap verecegimi bilemedim temzlk hastasi gb her gun temzlik de yapmam evde gerektirir mi daha bir suru sorunsal
Bi tane sahiplenmistim ancak cok yaramazdi gercektn isirmadik yerimizi birakmamisti cok korkutmustu o beni daha cok bebekti sonra yeniden sahiplendirdim cok tesekkur ederim miriltisi cok guzel geliyor bir yandan bir yandan assagidaki ablaninda dedigi gibi hayvani bir kenara atmk olmazMerhaba canım yaklasık 5 bucuk yıldır bende bir kediyle yasıyorum öğrenci evindeydim onu ilk aldıgımda, minicik bir yavruydu 2 aylık. Hani dıyosunya perdeye cıkarmı vs yani o biraz yabruyken yetıstırmene bağlı mesela ben küçükkenden karton bir tırmalama tahtası aldım ve tırnaklarını onda törpülüyor ve ne perdeme tırmandı sımdıye kadar ne halılarımı tırmaladı nede koltuklarımı, temizlik olayına gekince kediler fıtrat geregı zaten cok temiz canlılar benım kedım beyaz olmasına ragmen bırkez bıle biryerinde pislik görmedim sadece dönemsel tüy dökme problemi oluyor umarım faydalı olmusumdur
Tabiki sonra bırakacaksanız en baştan almamanız daha isabetli olurBi tane sahiplenmistim ancak cok yaramazdi gercektn isirmadik yerimizi birakmamisti cok korkutmustu o beni daha cok bebekti sonra yeniden sahiplendirdim cok tesekkur ederim miriltisi cok guzel geliyor bir yandan bir yandan assagidaki ablaninda dedigi gibi hayvani bir kenara atmk olmaz
O da cok cadiydi ama oyle boyle degil hep kafamizdaydiEgitilebilirlik acisindan kopek daha kolay. Kedinin inatci olanina bisey ogretilmiyor sallamiyor cunku, ben cok tepki vermeye de kiyamadim, kiyamiyorum hiç.
Suan kedim 4 yasinda ve koltuk, perdeler hep tirnak icinde yoluk yoluk, biblo, cicek filan zaten koyamiyorum deviriyor atiyor. :)))
Konu bile acmistim bununla ilgili ama pek cozum olmadi. Biyle yasiyoruz napalim. :) Yine olsa yine evlat edinirdim kedimi ama durumlari bilin diye yazdim. Her kediş uslu, akilli olmuyor. Bu tarz yaramazliklar yalti diye evden gidecekse baştan almayin.
Bi de etraf hep kedi kumu oluyor devamli supurge gerek.
Yavru kediyi isiriyor diye evden uzaklastirmissiniz. İsirmadan oynayan yavru kedi ben pek gormedim. Siz kediyi almayin bence
Valla canım daha yavruysa eğitebilirsin istediğin gibi. Pek bir bilgim yok ama bana da kedi daha zor bakılır gibi geliyorMerhaba
Esimle bu aksam konustugumuz bir konu kedi almak istiyor cok sevimli ve cins bir kedi orasi onemli degil ancak ben hayvanlarla kopek haric pek hasir nesir olamiyorum ben kopekciyim. Kopek bakabilirim ama kedi bakamam gibime geliyoryeni dogmus gelecek eger kabul edersem calismiyorum evdeyim ama perdelere tirmanacak egitebilir miyiz kacar mi evde yokken basina bi is getirir mi oglan uyku serse mi basar mi ustune gece yanimiza gelir mi ezer miyiz klozete dusrr mi hep kafam da sorular bakimindan ziyade hayvana bir zarar gelmesin kahrolurum arkadasimin kedisi yavru farketmesem ezecektim allah korusun vicdan azabi omur boyu getireyim diyor ne cevap verecegimi bilemedim temzlk hastasi gb her gun temzlik de yapmam evde gerektirir mi daha bir suru sorunsal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?