Kedi tırmalaması ve kuduz hk

yvslaurentx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2025
2
-1
1
24
Merhabalar, Scotish Fold Cinsinde bir kedi sahiplendim 10 Mayıs’da ve o gün aldığım an normal severken parmağımdan tırmaladı. Daha önce 4 doz kuduz aşısı ayrıca kuduz serumu yapılmıştı yaklaşık 15 ay önce. Bu aşılarım var korur diye gitmedim, ama gün geçtikçe panikleyip 17 mayıs’da aşı olmaya gittim doktor 1 hafta geç bir süre olduğunu söyledi, ilk doz vuruldu 4 gün önce de 2. Doz vuruldu, sabah da 3. Doz vurulacağım. Ama sanırım kuduz fobim var ve çok korkuyorum, herhangi bir yara vesaire bir şey yok parmağımda, kolumda karıncalanma vesaire oluyor, stresten midir yoksa bir problem mi var bilmiyorum çok endişe ediyorum, kedi gayet sağlıklı fakat aşısız, kolumda karıncalanma sebebi ne olabilir? Sanırım hastalık hastasıyım, kuduzla ilgili bir sürü vaka veya olgu sunumları okuyorum iyice tetikleniyorum, bununla nasıl başa çıkabilirim uykularım terk. Lütfen yardımcı olur musunuz :(

Son düzenleme:
gecmis olsun. kendi kediniz degil mi zaten ? asileri tam ve su an hicbir sorunu yoksa hic korkmayın birsey olmaz.
benim kolumu sokak kedisi bayagi bir derin yardi, dr sormuştu takip edebileceğin bir kediyse , kudurma alametleri yoksa asiya luzum yok demisti ama benim daimi kaldigim bi yer degildi kedinin bulunduğu yer. takip edemeyeceğim icn olmuştum asilari.

kedi zaten ev kedisiyse kuduz nereden geçecek ki? kolunuz psikolojik olarak uyuşuyor merak etmeyin bir şey olmaz

Kediyi nereden sahiplendiniz?
Doktor sizi bilgilendirmedi mi kedide bir şey yoksa sorun olmayacağı konusunda.
Ayrıca kediden tırmalama ile bulaşan bir kuduz vakası literatürde yok bildiğim. Sadece bir ihtimal sokak kedisi tırmalamalarında aşı yapılıyor. O da kedi kuduz olacak. Tırnağına salyası bulaşacak salyalı tırnakla sizi tırmalayacak falan.
Doktor gerçi geç bir süre demiş. Yani olsanız olurdunuz şimdiye demek istemiş bence :)

Kediden kuduz kapma vakasi sanirim son 50 yilda 1 ya da 2.

O da artik vahsi dogada falan yasanan vakalar.

Daha oncede baska bir basliga yazdim, bende kedi tirmalamasi sebebiyle doktora gitmistim, doktor kediler soz konusu olunca acik yara olusmadikca korkulacak birsey olmadigini soylemisti. Ancak tanimadiginiz bir köpekle bunu yasarsaniz mutlaka asi olmalisiniz demisti.

Çok abartmışsınız.
Önceden beridir hemen hemen her cins kedi tarafından tırmalanmışlığım var. Kedilerin suçu yok,içim kaynar bazen severken kendimden geçerim. 😅
Tekir kedim patinaj yapardı kolumda.
Şükür hayattayım.😃
Hayvanda kuduz belirtileri olmadığı sürece telaşlanacak birşey yok.

Merhabalar, Scotish Fold Cinsinde bir kedi sahiplendim 10 Mayıs’da ve o gün aldığım an normal severken parmağımdan tırmaladı. Daha önce 4 doz kuduz aşısı ayrıca kuduz serumu yapılmıştı yaklaşık 15 ay önce. Bu aşılarım var korur diye gitmedim, ama gün geçtikçe panikleyip 17 mayıs’da aşı olmaya gittim doktor 1 hafta geç bir süre olduğunu söyledi, ilk doz vuruldu 4 gün önce de 2. Doz vuruldu, sabah da 3. Doz vurulacağım. Ama sanırım kuduz fobim var ve çok korkuyorum, herhangi bir yara vesaire bir şey yok parmağımda, kolumda karıncalanma vesaire oluyor, stresten midir yoksa bir problem mi var bilmiyorum çok endişe ediyorum, kedi gayet sağlıklı fakat aşısız, kolumda karıncalanma sebebi ne olabilir? Sanırım hastalık hastasıyım, kuduzla ilgili bir sürü vaka veya olgu sunumları okuyorum iyice tetikleniyorum, bununla nasıl başa çıkabilirim uykularım terk. Lütfen yardımcı olur musunuz :(
Bu kadar panik oluncaya kadar kedinizin aşılarını yaptırın 1.5 sene olmuş 4 doz aşı olmuş üstüne serum almışsınız 1.5 sene sonra tekrar niye aşı oluyorsunuz ki kuduz bulaştı diyelim 1.5 sene bekler mi meydana çıkmak için.

Kolunuzda ki karıncalanma psikolojiktir yada sinir sıkışması vardır.

Bu kadar panik oluncaya kadar kedinizin aşılarını yaptırın 1.5 sene olmuş 4 doz aşı olmuş üstüne serum almışsınız 1.5 sene sonra tekrar niye aşı oluyorsunuz ki kuduz bulaştı diyelim 1.5 sene bekler mi meydana çıkmak için.

Kolunuzda ki karıncalanma psikolojiktir yada sinir sıkışması vardır.
Sanırım doğru düzgün okumamışsınız, 1.5 sene önce aşı oldum, 10 gün önce kedi tırmaladı aşı olmaya gitmedim diyorum, mide bulantısı karıncalanma başlayınca gidip tekrar oldum, Ayrıca kediye aşı yaptır diyenler kediyi ilk aldığım gün tırmaladı zaten

Konu sahibi bunun için gidip sadece tetenoz oldum evdeki kedin için gidip kuduz aşısı vurdukmak biraz show artik

Eklentiler

• 20230619_221354.webp
    20230619_221354.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 20230619_221407.webp
    20230619_221407.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 42
Back
X