Kedide Parazit

incitanesi_

Hello Sweetie!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
355
101
323
Arkadaşlar bizim bahçeli bir evimiz var ve buraya 4 tane kedi sürekli gelip gidiyor ben de kedileri çok sevdiğim için onlara mama alıyorum yumuşak minder vs. koyuyorum onlar da sürekli gelip gidiyor. Bir tanesi kendisini çok sevdiriyor öyle şımarık ki yerinde duramıyor sürekli sevilmek istiyor. Yaklaşık 15 gündür karnında şişme var bugün karnını severken memelerinin belirgin olduğunu da fark ettim. Acaba hamile olabilir mi?

Bir de yine aynı şımarık kedimin poposunda beyaz sivilce gibi bir şeyler var bu da yaklaşık 4-5 gündür var parazit olabilir mi? Veterinere götüremiyorum çünkü kucağıma gelmiyor, öyle elime alamıyorum. Ne yapabilirim ne vermeliyim? Mama olarak Trend Line veriyorum hepsine. Dışkısına bakın deniyor ama bahçe olduğu için nereye yaptığını bilmiyorum bu yüzden bakamıyorum, genelde yattıkları yere baktım herhangi bir şey göremedim bugün de o beyazlıklar sanki azalmış gibiydi. Çiğ et vs. vermiyorum ben ama diğer bahçelere de gittiği için yiyor da olabilir. Ailem eve almama mesafeli o yüzden bahçede bakıyorum.

Karın şişmesi parazitin belirtisi de olabilirmiş Şımarık'ıma kötü bir şey olmasından korkuyorum. Fotoğrafını çekip veterinere göstersem bakar mı bilmiyorum.

Canım benim de yavru kedim var, karnı şiş. Parazit tedavisine başladı veteriner.
Ama şimdi kesin bi şey diyemem, en iyi veteriner anlar. :(

Kesinlikle en iyi veteriner anlar ama dediğim gibi götüremiyorum en iyisi bir taşıma kabı almak ve içine girmesini beklemek sanırım sonrasında ver elini veteriner. Kötü bir şeycik olmasın kızıma. :2: Teşekkür ederim yine de. :16:

sivilce gibi dediğin şeyler hareket eden parazitler mi acaba?
haplar var, 1-2 tane içse bişey kalmaz. eğer kedilerine parazit için aşı yaptıramıyorsan droncit kullanabilirsin hap olarak.
diğer kedinin memeleri de belirginse hamile olma ihtimali yüksek gibi geldi bana ama, inş öledir

Son düzenleme:
sivilce gibi dediğin şeyler hareket eden parazitler mi acaba?
haplar var, 1-2 tane içse bişey kalmaz. eğer kedilerine parazit için aşı yaptıramıyorsan droncit kullanabilirsin hap olarak.
diğer kedinin memeleri de belirginse hamile olma ihtimali yüksek gibi geldi bana ama, inş öledir

Dün geçmişti hiç kalmamıştı biraz önce baktım yine bir tane var ve hareket ediyordu.
Hap nasıl içireceğim suya falan katabilir miyim?
İnşallah hamiledir kızım. :16::16:

Dün geçmişti hiç kalmamıştı biraz önce baktım yine bir tane var ve hareket ediyordu.
Hap nasıl içireceğim suya falan katabilir miyim?
İnşallah hamiledir kızım. :16::16:

çok sevdiği bir yiyeceğin içine tıkacaksın hapı.. veterinere bi sor. büyük oluyor haplar onları bölüp veriyorsun. kıymanın içine koyabilirsin. bizim kedi gibi kıymayı yiyip içindeki hapı bi kenara ayırırsa bilemem:1: biraz sabır sadece...

Arkadaşlar bizim bahçeli bir evimiz var ve buraya 4 tane kedi sürekli gelip gidiyor ben de kedileri çok sevdiğim için onlara mama alıyorum yumuşak minder vs. koyuyorum onlar da sürekli gelip gidiyor. Bir tanesi kendisini çok sevdiriyor öyle şımarık ki yerinde duramıyor sürekli sevilmek istiyor. Yaklaşık 15 gündür karnında şişme var bugün karnını severken memelerinin belirgin olduğunu da fark ettim. Acaba hamile olabilir mi?

Bir de yine aynı şımarık kedimin poposunda beyaz sivilce gibi bir şeyler var bu da yaklaşık 4-5 gündür var parazit olabilir mi? Veterinere götüremiyorum çünkü kucağıma gelmiyor, öyle elime alamıyorum. Ne yapabilirim ne vermeliyim? Mama olarak Trend Line veriyorum hepsine. Dışkısına bakın deniyor ama bahçe olduğu için nereye yaptığını bilmiyorum bu yüzden bakamıyorum, genelde yattıkları yere baktım herhangi bir şey göremedim bugün de o beyazlıklar sanki azalmış gibiydi. Çiğ et vs. vermiyorum ben ama diğer bahçelere de gittiği için yiyor da olabilir. Ailem eve almama mesafeli o yüzden bahçede bakıyorum.

Karın şişmesi parazitin belirtisi de olabilirmiş Şımarık'ıma kötü bir şey olmasından korkuyorum. Fotoğrafını çekip veterinere göstersem bakar mı bilmiyorum.

İlk olarak kedinizi bir meslektaşıma götürmenizi tavsiye ederim.İlk önce teşhisi koyulmalı.Evet diyelim ki dediğiniz gibi parazit teşhisi koyuldu ancak hangi parazit sonuç olarak parazitin türüne göre verilecek olan ilaçlarımız değişmektedir.İkinci konu ise gebe hayvanlara paraziter uygulanma yapılmaz özellikle gebeliğinin ilk 2/3 ü döneminde ise anomalili yavru doğuma sebep olabilir,bilginize.

Kediye hap içirmek çok zordur, gele gelmeyen Kediye daha zor, yemeğine katmak ta risk, yiyip, yuttugunu anlamak zor. Şimdi veterinerler eve geliyorlar aşı için, en azından bizim burda böyle

:3:Karnı şiş olan kediciginiz hamilede olabilir boş (yalancı) gebelikte geçiriyo olabilir hem karnı hemde memelerinde şişlik varsa büyük ihtimal öyledir ve inşallah hamiledir .

Back
X