Kediler ve köpekler hakkında ilginç bilgiler

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Kediler ve köpekler hakkında ilginç bilgiler

Evinizde kedi veya köpek besliyorsanız, bu hiç duymadığınız bilgileri öğrenmek isteyebilirsiniz.
* Yavru kediler saatte 50 kilometre hızla koşabilir ve kendi boylarının 3 katı uzağa atlayabilirler.

* Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürler

.* Köpeklerin koku alma duyuları çok gelişmiştir. İnsanlardan binlerce kat daha iyi algılayıp, ayırdedebilirler. Bu yetileri sayesinde kayıp insanları bulabilirler.
kopek_f3c52acf-2fa9-41a3-8bfd-bccda908274d_1.jpg
* Kedilerin yemeklerini ayakaltı bir yere koymayın. Yemek yerken mahremiyet isterler. Bu sebeple sıkça geçilen yerler yemek alanı olarak doğru değildir.

* Kedilerin duyma yetileri, köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür.

* Kediler yüksek frekanslı sesleri duyabilirler. Kemirgenler bu sesi iletişim için kullanırlar; köpekler ve insanlar bu sesi duyamazlar.
kedi_99dea464-2167-4d56-aac0-a5978cf3d410_1.jpg
* Kedi ömrü ortalama 15-16 yıldır.

* Köpekler, dişlerinizi gösterdiğiniz için gülümsemeyi agresiflik göstergesi olarak algılayabilirler.

* Kedilerde köprücük kemiği yoktur. Bu sayede başının sığdığı heryere girebilir.
kopek_82565709-4f68-4c9d-97e5-be875af0ba8b_1.jpg
* Dalmaçyalı cinsi köpekler doğduklarında tamamıyla beyazdırlar, siyah lekeleri sonradan oluşur.

* Kediler, uykuyu en seven memelilerdendir. Günün 16 saatini uyuyarak geçirirler. Bazıları kedilerin yürürken bile uyuyabildiklerini söyler. Bununla birlikte kedilerin en aktif olduğu saatler, akşam saatleridir.

* Kediler 100 değişik ses, köpekler ise 10 ses çıkartabilirler.
kedi_9a0da540-8d29-4e7a-97e0-85c09bb1728a_1.jpg
* Köpeklere davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz taktirde sizin sadık dostunuz olmamaları için hiç bir neden kalmayacaktır.

* Kediniz ses tonunuzdan ne söylediğinizi anlar. Onlarla konuşabilirsiniz! Mesela bağırdığınızı çok iyi anlarlar.

Alıntı

waow ne güzel bilgiler demek bızım köpeğimiz basını demir parmaklıkların arasına sıkıştırınca bosuna korkuyoruz :)
kedilerin de çok güzel ozellıklerı var cogunu tatlı buluyorum ama hayatta elimi süremem tuhaf gelıyor nedense

evet benim pisicik de hep uyku halinde, birazcık da yaşlı kendisi. azıcık oynamayagörsün horlaya horlaya uyuyo valla :)

Back
X