Kediler ve yenidoğan

Eşimin ailesinde kedi var ve benim 1 aylık bebeğim var aynı ortamda bulunmasını istemiyorum hayvanları sevmediğimden değil doğru gelmiyor haklımıyım sizce kızlar bu konuda detaylı bilgisi olan var mı
tabii ki benim de kedim var ama bebeğim doğduğunda kedimi 40 gün kadar uzak tutmayı düşünüyorum bebeğimin bağışıklığı gelişmeye başladığında kedimle tanıştıracağım. bağışıklığı gelişirken önemli rol oynuyorlar ama bebekler ilk doğduğunda sıfır bağışıklık ile savunmasız doğduğundan bir süre uzak tutmalıyız size katılıyorum

Eşimin ailesinde kedi var ve benim 1 aylık bebeğim var aynı ortamda bulunmasını istemiyorum hayvanları sevmediğimden değil doğru gelmiyor haklımıyım sizce kızlar bu konuda detaylı bilgisi olan var mı
Haksizsiniz. Kedinin aşılari düzenli olarak yapılıyor ve dışarı ile teması yoksa ne gibi zararı olabilir ki? Doktorlar bile doğduğu andan itibaren ve hatta annenin hamileliginde evcil hayvan ile büyüyen çocukların bağışıklığın daha kuvvetli olduğunu söylüyor. Benim de kızım evde evcil hayvan ile doğdu, büyüdü. Bir sorun yaşamadım.

sizin kişisel tercihiniz tabi ama,öyle uzaktan uzaktan bir sorun yaşamazsınız merak etmeyin,hamileliğim süresince evimde kedi vardı bebeğim onunla büyüdü,ilk aylar kedinin yaklaşmasına pek izin vermedim tüy mevzusundan sadece,hep bebeğimin yatağının etrafında uyudu,şuan sorun olmaz,bebeğiniz emeklemeye başladığı zaman tüy bakımı ve evin temizliği iyi yapılmıyorsa tüy kaçacak korkusu ile bende tedirgin olurdum.bazı bebeklerin hayvanlara alerjisi olabiliyor doğuştan sizin ki de onlardan değilse telaş etmeyin.
onun dışında bebekler de hayvanla temas bağışıklık kazanmasını sağlar,sosyal ve duygusal gelişime + merhametli bir birey olmasına büyük katkısı var.

Bende iki kedi var asilari tam parazit asilarini sık yaptirdik. Tirnaklar kisa kumlar temiz. Sadece kedo alisana kadar yakininda olun. Suan benim kizim 10 aylik. Kedilerimi ozellikle birini gorunce sevincten cilgina dönüyo. Hic tatsiz bi durum yasamadik kedilerden yana. Ama kizim bi kac kez kucuk olani yolup atti suan aralari iyi.

Bizimde evimizde kedimiz var 7 yıldır birlikteyiz . 4 yaşında oğlum ve 40 günlük bebeğim var çok şükür bir sıkıntı yaşamadık suan tüyleri de dökülüyor ister istemez sürekli her yerde temizlikte yapılsa aşıları tamsa skntı olmaz dışarı çıkıp eve girme gibi durumu yoksa

Kedilerin aşıları tamsa bebeğinizin sağlığı için endişe edecek bir şey yok merak etmeyin. Benim 3 kedim var bebeğimle eve geldikleri andan beri beraberler hiçbir sorun yaşamadım.

Daha gecen hafta bebegım hastalanmıstı doktoru dedıkı kesınlıkle evde kedı kopek kuş olmıcak sigara dumanı parfüm deterjan kullanılmıcak dedı(bronsıolıte cevırdı hastalıgı)yani elbette etkısı vardır özellıjle alerjık altyapısı olan bebeklerde,yedıgoganlardan uzak tutulması bence daha dogru olur,ama aynı ortamda kısa süreler bulundunuz dıyede bısey olmaz tabiki.

doğduğundan beri kedim ve bebeğim aynı evin içinde.

kedim zaten bebeğimden kaçıyor cünkü cocuk sevmiyor. bebeğim yeni yeni kediye ilgi göstermeye ve kıstırmaya başladı kedi en fazla gelip kafasını, elini falan kokluyor.

abartmayın yani. eğer kedilerin aşıları varsa bir sey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…